Wrap Up – September 2021

Wrap Up – September 2021

Wederom heb ik weer een aantal boeken gelezen deze maand! Het zijn er in totaal 8. Hoeveel boeken hebben jullie in september gelezen?

Hieronder ↓ staan de beoordelingen van de gelezen boeken.


Uit bloed en as (Blood and Ash #1) – Jennifer L. Armentrout → Beoordeling: 4/5 sterren

Al met al is Uit bloed en as een heerlijk spannend en mysterieus verhaal. Meteen vanaf de eerste bladzijde krijg je een enorme infodump, maar gedurende het verhaal wordt duidelijk hoe alles precies in elkaar steekt. Daarnaast vinden er ook een aantal onverwachte gebeurtenissen plaats, waardoor Uit bloed en as blijft fascineren. Uiteindelijk ben ik door het einde enorm benieuwd naar het vervolg op Uit bloed en as!

Lees mijn hele recensie hier!


Majesteit (American Royals #2) – Katharine McGee → Beoordeling: 4/5 sterren

Al met als is Majesteit een geweldig vervolg op American Royals. Alhoewel ik wel wat humor miste in Majesteit in vergelijking met American Royals, werd dit vooral gecompenseerd door Majesteit verre van voorspelbaar te maken. Er vinden dan ook genoeg onverwachte gebeurtenissen plaats, die soms ook voor plottwists zorgen. Desondanks ben ik wel blijven zitten met een aantal nog onbeantwoorde vragen, mede omdat het einde eigenlijk nog best open was. Afgezien daarvan heb ik enorm genoten van Majesteit en vooral van alle personages die hun eigen problemen hebben geprobeerd op te lossen!

Lees mijn hele recensie hier!


Sterrenzicht (Skyward #2) – Brandon SandersonBeoordeling: 4/5 sterren

Al met al is Sterrenzicht een spannend, mysterieus en intrigerend verhaal. Spensa wil haar volk redden, maar tegelijkertijd is ze ook geïnteresseerd in alles wat zich nog meer in de ruimte bevindt. Tevens bevat Sterrenzicht onverwachte gebeurtenissen en plottwists, waardoor je maar in Sterrenzicht blijft doorlezen. Daarnaast ben ik erg benieuwd wat Spensa nog meer gaat beleven om alle antwoorden op haar vragen te krijgen.

Lees mijn hele recensie hier!


Paniek – Sandra J. PaulBeoordeling: 3/5 sterren

Al met al is Paniek een redelijk spannend verhaal. Door de twee perspectieven wordt Paniek wel vanuit meerdere kanten belicht. Maar ik vond het tweede deel vanuit Jakes perspectief eigenlijk van weinig toegevoegde waarde, vooral omdat ik het hele verhaal op enkele details al wist. Daarnaast bevat Paniek geen onverwachte gebeurtenissen en geen plottwists, terwijl ik dit voor een thriller wel een soort van had verwacht. Alleen de onthulling van de schutters en de reden voor deze schietpartij waren van een verrassend karakter.

Lees mijn hele recensie hier!


3PAK – Khalid Boudou, Aimée De Jongh & Splinter ChabotBeoordeling: 3/5 sterren

Als we vallen van Khalid Boudou is een aangrijpend verhaal over twee dakloze jongeren. In dit verhaal komt naar voren dat deze jongeren erg gevoelig zijn voor de druk van buitenaf om toch geld te kunnen verdienen. Daarnaast is Als we vallen erg voorspelbaar en daarom veel minder intrigerend.

Vroeg donker van Aimée De Jongh is een prachtig graphic novel. In deze graphic novel is een prachtig boodschap verwerkt. Jammer genoeg moest er in weinig bladzijdes veel worden verteld, maar desondanks geeft Vroeg donker veel potentie. En ook een aangename kennismaking met een graphic novel.

En de Kus kwam van Splinter Chabot is met een bijzondere schrijfstijl geschreven. Deze schrijfstijl begon mij op een gegeven moment te storen. Mede hierdoor heeft het verhaal mij ook niet aangegrepen. Vooral door alle metaforen en bijvoeglijke naamwoorden die worden gebruikt.

Lees mijn hele recensie hier!


Peter & Pan Dimitri BalcaenBeoordeling: 3/5 sterren

Al met al is Peter & Pan een mysterieus en spannend verhaal. Jammer genoeg lees je Peter & Pan niet vanuit het perspectief van Peter, maar vanuit die van zijn vader James. De kracht van de personages en de onbekende wezens maken het verhaal zeer intrigerend. En natuurlijk wil je weten of de kinderen überhaupt worden teruggevonden!

Lees mijn hele recensie hier!


Heartstopper: Nick en Charlie ontmoeten elkaar (Heartstopper #1) Alice OsemanBeoordeling: 4/5 sterren

Al met al is Heartstopper: Nick en Charlie ontmoeten elkaar een prachtig intrigerend verhaal. De personages Nick en Charlie zijn fantastisch, vooral door hun geweldige karakters, maar ook door hun ontwikkeling en dan vooral doordat ze zichzelf beetje bij beetje hebben leren kennen. Daarnaast is Heartstopper: Nick en Charlie ontmoeten elkaar door Alice Oseman op een prachtige manier geïllustreerd en geschreven. Hierbij geven de illustraties ontzettend veel informatie zonder al te veel woorden. Door dit alles kan ik dan ook niet wachten om het vervolg Heartstopper: Nick en Charlie worden verliefd te lezen!

Lees mijn hele recensie hier!


Stelsel onbekend Jasper T. ScottBeoordeling: 4/5 sterren

Al met al is Stelsel onbekend een spannend, mysterieus en intrigerend verhaal. Hierdoor zit je eigenlijk geen moment stil, want er vinden continu gebeurtenissen plaats. Een aantal van deze gebeurtenissen zijn zelfs onverwachts of geven een enorme plottwist aan het verhaal. Desondanks wordt Stelsel onbekend aangemerkt als een science fiction thriller, maar ik vind het ten eerste absoluut geen thriller (al is het verhaal wel spannend), maar ten tweede is het absoluut wel een science fiction verhaal. Door alle benoemende punten in mijn recensie kan ik wel concluderen dat ik het lastig vond om Stelsel onbekend weg te leggen en daarnaast heb ik Stelsel onbekend met veel plezier gelezen!

Lees mijn hele recensie hier!

Geef een reactie