Wrap Up – Oktober 2022

Wrap Up – Oktober 2022

Wederom heb ik weer een aantal boeken gelezen afgelopen maand! Het zijn er in totaal 3. Hoeveel boeken hebben jullie in oktober gelezen?

Hieronder ↓ staan de beoordelingen van de gelezen boeken.


Want wij zijn met velen (Bobiversum #2) – Dennis E. Taylor → Beoordeling: 3/5 sterren

Want wij zijn met velen is een prima vervolg op Wij zijn legio (Wij zijn Bob). Ditmaal gaat het science fictie verhaal over het vinden van nieuwe planeten om op te wonen en te ontdekken wie Bob en zijn klonen probeert tegen te houden. Door de hoeveelheid aan klonen is het lastig om een goed overzicht te krijgen van wie nu waar mee bezig is. Hierbij merk ik vooral dat ik het zelf lastig vind dat ik niet echt een overzicht krijg van alle klonen, maar aan de andere kant zijn ze allemaal met hetzelfde doel bezig, namelijk het zoeken naar nieuwe planeten. Want wij zijn met velen wordt pas echt interessant vanaf het moment dat ze meer informatie proberen te vergaren over de vijand die hen wil uitschakelen.

Lees mijn hele recensie hier!


Niets meer te zeggen – Karen M. McManusBeoordeling: 4/5 sterren

Niets meer te zeggen is een intrigerend en geheimzinnig verhaal. Na vier jaar krijgt Brynn de kans om onderzoek te doen naar de dood van haar favoriete leraar. Elke keer wanneer ze denkt weer dichter bij het antwoord te komen, blijkt het toch weer anders in elkaar te steken. Ook blijkt niet iedereen zo betrouwbaar als ze dacht. Uiteindelijk maakt Brynn gedurende het gehele onderzoek ook een positieve ontwikkeling door en wordt tevens duidelijk dat Brynn echt een doorzetter is en er alles aan doet om de dader te ontmaskeren. Alleen vond ik het einde van Niets meer te zeggen wel ietwat tegenvallen, vooral met betrekking tot de uiteindelijke ontrafeling.

Lees mijn hele recensie hier!


Ik moet je verraden – Ruta SepetysBeoordeling: 4/5 sterren

Ik moet je verraden is een aangrijpend, spannend en geheimzinnig verhaal over het Roemenië van 1989. De 17-jarige Cristian leeft in het communistische Roemenië en hij heeft dan ook ontzettend veel te lijden. Gaandeweg het verhaal wordt duidelijk voor welke problemen Cristian komt te staan en wat voor overwegingen hij dient te nemen. Daarbij moet Cristian snel volwassen worden en daarbij laat hij ook een enorme hoeveelheid doorzettingsvermogen zien. Dit komt tot uiting mede door de fijne en vlotte schrijfstijl van Ruta Sepetys. Die absoluut voor een enorme meeslepend verhaal heeft gezorgd.

Lees mijn hele recensie hier!

Geef een reactie