Wrap Up – Oktober 2021

Wrap Up – Oktober 2021

Wederom heb ik weer een aantal boeken gelezen deze maand! Het zijn er in totaal 9. Hoeveel boeken hebben jullie in oktober gelezen?

Hieronder ↓ staan de beoordelingen van de gelezen boeken.


List & Leugens (De Kraaien #1) – Leigh Bardugo Beoordeling: 4/5 sterren

Al met al is List & Leugens een heerlijk eerste deel in De Kraaien duologie. Daarnaast heerst er in List & Leugens continu een spannende en fanatieke strijd. Mede hierdoor is het dan ook geen moment saai in List & Leugens. Tevens zit List & Leugens boordevol onverwachte gebeurtenissen en plottwists. Het einde van List & Leugens was dan ook erg spannend, waardoor ik niet kan wachten om Kraai & Koninkrijk te lezen!

Lees mijn hele recensie hier!


Zoals het leven komt – Michelle Visser Beoordeling: 4/5 sterren

Al met al is Zoals het leven komt een heerlijk historische roman. De personages zijn namelijk erg intrigerend, waardoor je ook enorm met de personages gaat meeleven. Ook door alle gebeurtenissen die Anna en Marlies hebben moeten meemaken. Daarnaast waren sommige gebeurtenissen in Zoals het leven komt zeer verassend en ook het einde was zeer onverwacht. De aangrijpende gebeurtenissen laten daarnaast zien dat het erg belangrijk is om samen te zijn met je geliefden en een plek te hebben waar je je echt thuis voelt!

Lees mijn hele recensie hier!


Rovershart (Hartendief #2) – Emma Anna Beoordeling: 4/5 sterren

Al met al is Rovershart een prachtig vervolg op Hartendief. Daarnaast is de schrijfstijl van Emma Anna prachtig en mede door die betoverende schrijfstijl zijn de personages echt om van te houden. Ook de hartverscheurende levens van zowel Artemis als Jurre zorgen ervoor dat Rovershart een aangrijpend verhaal is geworden. Ik kan dan ook niet wachten om Hartsvlucht, een novelle dat zich vijf jaar na Rovershart afspeelt, te lezen!

Lees mijn hele recensie hier!


De Dromenjager – Sven De Bolster → Beoordeling: 3/5 sterren

Al met al had ik eerlijk gezegd meer van De Dromenjager verwacht. De personages waren erg oppervlakkig beschreven en ook miste ik duidelijk de diepgang. Want wie is nou precies Keep en waarom gedraagt hij zich zo op bepaalde momenten. Ook de gebeurtenissen in het eerste gedeelte van De Dromenjager waren verwarrend, zo liepen ze zelfs door elkaar heen en voordat ik het wist vond er al een andere gebeurtenis plaats. Gelukkig verbeterde dit in het tweede deel van het verhaal, waardoor De Dromenjager ook leuker werd. Daarnaast zit er absoluut wel potentie in De Dromenjager, vooral als de personages meer diepgang zouden krijgen en ook iets meer structuur, door bijvoorbeeld meer hoofdstukken te creëren.

Lees mijn hele recensie hier!


Zeis (Scythe #1) – Neal Shusterman → Beoordeling: 4/5 sterren

Al met al is Zeis een heerlijk begin van deze dystopische serie. Citra en Rowan zijn aangename personages en samen met hen ga je deze bijzondere wereld ontdekken. Daarnaast vinden er steeds verrassende gebeurtenissen plaats, waardoor Zeis geen moment saai is. Tegelijkertijd wordt er naar een ultieme climax toegewerkt, want wie wordt nu uiteindelijk een Zeis en mag dus blijven leven.

Lees mijn hele recensie hier!


De genezer van Zalindov (Genezer #1) – Lynette Noni → Beoordeling: 5/5 sterren

Al met al is De genezer van Zalindov een geweldig fantasy verhaal. De personages Kiva, Jaren en Tipp zijn echt om van te houden. Ook al blijkt dat sommigen niet helemaal diegene zijn die ze zeggen te zijn. Daarnaast maken de plottwists in De genezer van Zalindov het verhaal absoluut intrigerend. En ook zorgt de onverwachte wending op het einde ervoor dat ik niet kan wachten op het vervolg, want ik wil echt meer antwoorden!!

Lees mijn hele recensie hier!


Wens voor de wereld – Manon Visser → Beoordeling: 4/5 sterren

Al met al is Wens voor de wereld een ontroerend en liefdevol verhaal. De opleving van Kayla, maar ook de wensen voor de wereld van Xavier die Kayla wil vervullen voor haar overleden tweelingbroer zijn prachtig. Manon Visser heeft het dan ook tegelijkertijd voor elkaar verkregen om Wens voor de wereld op een vlotte, maar bovenal een natuurlijke manier te beschrijven. Tevens wordt in Wens voor de wereld duidelijk wat het belangrijkste is in het leven, namelijk dat je iedere seconde moet genieten van het leven!

Lees mijn hele recensie hier!


Als het duister roept (De Raad van Vha’Rymn #2) – Valentijn Ringelberg → Beoordeling: 4/5 sterren

Al met al is Als het duister roept een heerlijk vervolg op Voorbij het Wederwoud. Phaun doet alles voor haar ongeneeslijk zieke zus, ook als daarvoor haar eigen leven op het spel komt te staan. Daarnaast laat Phaun ook niet over zich heenlopen, waardoor er soms bijzondere situaties worden gecreëerd. Tevens bevat Als het duister roept ook onverwachte gebeurtenissen, waardoor Als het duister roept blijft intrigeren!

Lees mijn hele recensie hier!


Oorsprong (De Internauten #1) – R. Wade → Beoordeling: 4/5 sterren

Al met al is Oorsprong een geweldig begin van De Internauten serie. Zo is Oorsprong meteen onvoorspelbaar, omdat er veel mysterieuze gebeurtenissen plaatsvinden die ook Sky, Wolf, Phoebe, Harper, Florence, Aurora en Charlie niet altijd begrijpen. Daarnaast durft R. Wade gewaagde keuzes te maken die je niet vaak in Young Adult boeken ziet, tenzij de vervolgdelen nog met een enorme twist moeten komen. Soms was het ook erg verwarrend of de gebeurtenissen zich in de digitale of normale wereld afspeelden, maar hierdoor wordt Oorsprong wel een intrigerend verhaal. Ook door het open einde en de onbeantwoorde vragen, ben ik erg benieuwd naar het vervolg!

Lees mijn hele recensie hier!

Geef een reactie