Wrap Up – November 2022

Wrap Up – November 2022

Wederom heb ik weer een aantal boeken gelezen afgelopen maand! Het zijn er in totaal 6. Hoeveel boeken hebben jullie in november gelezen?

Hieronder ↓ staan de beoordelingen van de gelezen boeken.


Oktober Koning – Pamela SharonBeoordeling: 4/5 sterren

Oktober Koning is een mysterieus en spannend verhaal. Vier onbekende personen krijgen een uitnodiging om mee te doen aan De Oktober Koning, een spel waarbij de winnaar uiteindelijk tien miljoen euro kan winnen. Pamela Sharon weet heel goed over te brengen hoe ver mensen eventueel kunnen gaan voor zo’n groot bedrag. En dat brengt verrassende en spannende momenten met zich mee die je niet gauw ziet aankomen. Daarnaast wordt de geheimzinnigheid en spanning tot het laatste moment vastgehouden, waardoor Oktober Koning tot het laatste moment intrigerend blijft.

Lees mijn hele recensie hier!


Langste. Kerst. Ooit. – Lisette JonkmanBeoordeling: 5/5 sterren

Langste. Kerst. Ooit. is een vrolijk, feestelijk en kerstig feelgood verhaal. Noëlle organiseert op eerste kerstdag voor haar familie en beste vriendin een uitgebreid diner, maar dit jaar verloopt alles niet helemaal zoals gepland. Terwijl Noëlle normaal gesproken alles tot in de puntjes regelt. Hoewel ze normaal gesproken droomt van dat het elke dag kerst mag zijn, is Noëlle dit jaar blij dat de dag voorbij is. Maar dan wordt ze wakker en blijkt het wederom een eerste kerstdag te zijn en alles begint net zoals de dag ervoor. Lisette Jonkman heeft het met haar schrijfstijl voor elkaar weten te krijgen dat Langste. Kerst. Ooit. blijft intrigeren, ondanks dat natuurlijk grote delen van de dag zich de dag ‘ervoor’ ook hebben afgespeeld. Daarnaast vind ik het prachtig om te lezen hoe Noëlle gaandeweg Langste. Kerst. Ooit. veranderd door alles wat ze op alle ‘eerste’ kerstdagen meemaakt. Uiteindelijk kan ik wel concluderen dat Langste. Kerst. Ooit. echt een geweldig kerstverhaal is, die ik iedereen aanraad om te lezen om even heerlijk in te verdwijnen.

Lees mijn hele recensie hier!


Gelukkig tegen de wereld – Enrico GalianoBeoordeling: 3/5 sterren

Gelukkig tegen de wereld is wederom een prachtig en bijzonder verhaal geschreven door Enrico Galiano. Gioia heeft nog weinig vertrouwen en is niet meer gelukkig nadat haar vriend Lo haar heeft verlaten en ze haar filosofiedocent niet meer kan vertrouwen. Maar dan kan ze onverwachts alles kwijt bij een anonieme beller. Gaandeweg wordt duidelijk dat Gioia niet meer de Gioia is die we kende, omdat diverse gebeurtenissen haar hebben veranderd. Maar langzamerhand raakt ze betrokken bij een mooie gebeurtenissen, die haar ook goed lijken te doen.

Lees mijn hele recensie hier!


Hine – Lotte KokBeoordeling: 4/5 sterren

Hine is een geheimzinnig, spannend en duister verhaal, die vol zit met kwaad, verleiding en zonde. Daarbij heeft Lotte Kok van Hine een mooie en moderne vertelling vol met magie en symboliek van weten te maken. De veertienjarige Hine krijgt dan ook veel te verduren vanaf het moment dat ze besluit om bij haar familie weg te lopen. Ze geraakt in het bos en daarin blijken vele onheilspellende gebeurtenissen op haar pad te liggen. Gaandeweg wordt Hine steeds volwassener door alle keuzes die ze moet maken, maar ook zij krijgt te maken met tegenslagen. Maar uiteindelijk wordt ook de lezer aan het denken gezet met alles waar Hine mee te maken krijgt, want er zitten ook lagen in verschillende gebeurtenissen die jouw gedachten laten nadenken.

Lees mijn hele recensie hier!


Bloedlijn (Kim Stone #5) – Angela MarsonsBeoordeling: 4/5 sterren

Bloedlijn is een spannend, geheimzinnig en intrigerend verhaal over detective Kim Stone die wederom voor een enorm raadsel staat. Het bijzondere karakter van Stone zorgt er soms voor dat ze niet altijd de regels volgt, maar desondanks gaat Stone wel altijd door tot het moment dat ze de moordenaar weet te ontmaskeren. Maar deze keer wordt ze ook op privégebied ‘belaagd’ door een bekende personage, die iets bij haar wilt oprakelen. Door de schrijfstijl van Angela Marsons en de avonturen van detective Kim Stone is Bloedlijn een geweldige thriller, hierdoor kan ik dan ook niet wachten op het volgende deel Dolende zielen.

Lees mijn hele recensie hier!


Naar het licht – Nina VerheijBeoordeling: 4/5 sterren

Naar het licht is een geheimzinnig, emotioneel en intrigerend verhaal over de zeventienjarige Jo die op haar negende een heftige gebeurtenis heeft meegemaakt. Ze wil dan ook niet anders dan revanche en gaat dan ook weer terug naar haar geboorteland. Om daar te eindigen moet ze nog een behoorlijke weg afleggen en op het moment dat het moet gebeuren zien we toch wat emoties bij Jo. Daarbij was Naar het licht toch wat anders dan ik in eerste instantie had voorgesteld. Dit komt mede door een personage waar ik heel lang niet wist wat haar toegevoegde waarde was aan het verhaal. Ook had ik misschien wat meer spannende opbouw naar het bijzondere moment verwacht. Desondanks heeft Nina Verheij toch een intrigerend en leuk verhaal geschreven, mede omdat ik Naar het licht moeilijk kon wegleggen.

Lees mijn hele recensie hier!

Geef een reactie