Wrap Up – Mei 2022

Wrap Up – Mei 2022

Wederom heb ik weer een aantal boeken gelezen afgelopen maand! Het zijn er in totaal 8. Hoeveel boeken hebben jullie in mei gelezen?

Hieronder ↓ staan de beoordelingen van de gelezen boeken.


De Gifgave (De Gifgenoten #1) – Rani De VadderBeoordeling: 4/5 sterren

De Gifgave is een spannend, avontuurlijk en mysterieus verhaal, waarin de gifgenoten lijnrecht tegenover de beenderbezweerders staan. Zaya is een beenderbezweerder, maar wordt gevangengenomen en gedwongen om een gifgenote te worden. Maar dan treedt er opeen twijfel op bij Zaya, vanaf het moment dat ze Asper heeft ontmoet. Daarnaast blijkt ook Asper met een opdracht te zijn gestuurd. Uiteindelijk is De Gifgave echt een introducerend deel in De Gifgenoten serie en ik ben dan ook erg benieuwd naar het vervolg.

Lees mijn hele recensie hier!


Liefde zonder tijd (Zorgen voor de liefde #4) – Anne MayBeoordeling: 4/5 sterren

In Liefde zonder tijd worden eventueel herkenbare maar ook heftige onderwerpen onder de aandacht gebracht, waaronder rouw en niet jezelf durven en kunnen zijn. De ontwikkeling van de liefde tussen Ben en Maddy en het moment dat ze echt voor elkaar kiezen, zijn erg intrigerend. Daarbij zijn de gebeurtenissen door Anne May ook erg aangrijpend en ontroerend beschreven. Liefde zonder tijd is dan ook een ontroerend verhaal waarin gefocust wordt op het rouwen en het niet jezelf kunnen en durven te zijn.

Lees mijn hele recensie hier!


Zorro. De vloek van Capistrano – Kevin HassingBeoordeling: 4/5 sterren

Zorro. De vloek van Capistrano is een mysterieus en intrigerend verhaal over de Spaanse held met zijn zwarte masker, grote hoed en wapperende cap, oftewel Zorro. Gaandeweg het verhaal leer je dan ook steeds meer over de mysterieuze Zorro. En uiteindelijk kom je achter zijn werkelijke gezicht. De illustraties van Sophie Pluim zijn ook prachtig en tevens van toegevoegde waarde op het Zorro. De vloek van Capistrano.

Lees mijn hele recensie hier!


Rennen of sterven (Doggerland #4) – Maria AdolfssonBeoordeling: 4/5 sterren

Rennen of sterven is een heerlijke thriller in de Doggerland serie. Aan het begin en het einde van Rennen of sterven vinden er veel gebeurtenissen met actie plaats, wat er mede voor zorgt dat Rennen of sterven intrigeert. Daarnaast wordt er ook weer meer duidelijk over het privéleven van Karen. Door alles wat er in Rennen of sterven heeft afgespeeld ben ik erg benieuwd naar het vervolg deel in de Doggerland serie.

Lees mijn hele recensie hier!


Wij zijn legio (Wij zijn Bob) (Bobiversum #1) – Dennis E. TaylorBeoordeling: 3/5 sterren

Wij zijn legio (Wij zijn Bob) is een geheimzinnig science fictie verhaal. De eerste helft van Wij zijn legio (Wij zijn Bob) is intrigerend, vooral door de geheimzinnigheid die heerst rondom Bob. Ook zijn ontwikkeling als KI is erg fascinerend. Pas vanaf het moment dat de klonen een grote rol gaan spelen in Wij zijn legio (Wij zijn Bob) is het verhaal erg verwarrend geworden. Want hoeveel klonen zijn er überhaupt en welke kloon heeft wel doel nu exact?! Om dit meer te verduidelijken zou een overzicht in Wij zijn legio (Wij zijn Bob) kunnen worden toegevoegd.

Lees mijn hele recensie hier!


Gallant – V.E. SchwabBeoordeling: 4/5 sterren

Gallant is een spannend en geheimzinnig verhaal. Tevens is Gallant door V.E. Schwab met haar prachtige schrijfstijl geschreven. De geheimzinnigheid rondom de plek Gallant zorgt er daarnaast voor dat Gallant intrigeert. Maar ook de moedige en sterke kant van Olivia maakt dat Gallant moeilijk weg te leggen is.

Lees mijn hele recensie hier!


De pijn die wij verbergen – Monica HaakBeoordeling: 4/5 sterren

De pijn die wij verbergen is een prachtig, aangrijpend en intrigerend verhaal. De gebeurtenissen die plaatsvinden zijn soms herkenbaar en daardoor misschien ook emotioneel en aangrijpend. De schrijfstijl van Monica Haak draagt absoluut bij aan de emoties en gevoelens van de personages. En daarnaast is De pijn die wij verbergen moeilijk weg te leggen doordat je eigenlijk wel wil weten hoe Fleur en Matt met alles omgaan en natuurlijk wie nu die vervelende berichten naar Fleur stuurt.

Lees mijn hele recensie hier!


De kroon en de droom (Royal Horses #2) – Jana HochBeoordeling: 4/5 sterren

De kroon en de droom is een intrigerend en tevens romantisch verhaal. Grace wordt op de proef gesteld en gaat dan toch beetje tegen haar zin in akkoord met het voorstel van Edward. Vanaf het moment moet Grace ook keuzes maken die ook nog eens worden beïnvloed door haar emoties en gevoelens. Daarbij zijn de gevoelens en emoties door Jana Hoch op een prachtige manier beschreven, waardoor ze echt een indruk op je achterlaten. En tevens ben ik door het open einde van De kroon en de droom erg benieuwd naar het vervolg De kroon en de nacht.

Lees mijn hele recensie hier!

Geef een reactie