Wrap Up – Maart 2022

Wrap Up – Maart 2022

Wederom heb ik weer een aantal boeken gelezen afgelopen maand! Het zijn er in totaal 7. Hoeveel boeken hebben jullie in maart gelezen?

Hieronder ↓ staan de beoordelingen van de gelezen boeken.


De machine plaag (Ontdekking van de mens #2) – Frank van Dongen → Beoordeling: 4/5 sterren

Al met al is De machine plaag een goed vervolg in de Ontdekking van de mens serie. We leren namelijk Jack en zijn tweelingbroer Redmond beter kennen, maar vooral komen we ook te weten over tegen we ze aan het strijden zijn en waarom. Tegelijk zorgt Frank van Dongen ervoor door steeds iets meer informatie te geven over alle geheimzinnigheden dat De machine plaag continu blijft intrigeren. En uiteindelijk ben ik dan ook erg benieuwd of het Jack en zijn tweelingbroer Redmond lukt om de vijand(en) te verslaan.

Lees mijn hele recensie hier!


De gevangene van Vallenia (Genezer #2) – Lynette Noni → Beoordeling: 5/5 sterren

Al met al is De gevangene van Vallenia een geheimzinnig, spannend en intrigerend verhaal. Lynette Noni heeft er met haar schrijfstijl voor gezorgd dat je nog meer van Kiva, Jaren en Tipp gaat houden. Daarnaast is De gevangene van Vallenia geen moment saai, want er vinden continu spannende gebeurtenissen plaats. En het einde van De gevangene van Vallenia zit vol met plottwists, waardoor ik niet kan wachten om De verrader van Evalon te lezen!

Lees mijn hele recensie hier!


Supernerd 2: Forever Nerd (Supernerd #2) – Emmy van Ruijven → Beoordeling: 4/5 sterren

Al met al is Supernerd 2: Forever Nerd een heerlijk verhaal over superhelden die strijden tegen demonen. Steph en haar vrienden doen ondanks alle tegenslagen er alles aan om de demonen te verslaan. Daarnaast heeft Emmy van Ruijven naast haar fijne en vlotte schrijfstijl ook prachtige illustraties toegevoegd aan Supernerd 2: Forever Nerd. En als laatste is personage Steph niet een “normale” personage qua uiterlijk, hobby’s en dergelijke, maar daarentegen absoluut juist een verademing en ook een erg realistische (en misschien wel herkenbare) personage.

Lees mijn hele recensie hier!


De verdwenen kolonie (De lange winter #3) – A.G. Riddle → Beoordeling: 4/5 sterren

Al met al is De verdwenen kolonie door alle mysteries en de ontrafelingen daarvan een intrigerend verhaal. Daarnaast is de strijdvaardigheid van James om de mensheid en vooral zijn gezin te redden echt fascinerend. Tegelijk heeft De verdwenen kolonie geen saai einde, maar juist een met verrassende wendingen. Ik heb dan ook genoten van De lange winter trilogie, voornamelijk door de prachtige personages James en Emma.

Lees mijn hele recensie hier!


De nieuwe Wendy (Lumin Kronieken #1) – Jami Leigh → Beoordeling: 4/5 sterren

De nieuwe Wendy is een romantisch, avontuurlijk en intrigerende hervertelling van het verhaal van Peter Pan. De personages Sarina en Sula hebben veel overeenkomsten, maar ook zijn ze erg verschillend mede door de situatie waarin ze leven. Gaandeweg De nieuwe Wendy wordt er toegewerkt naar een bijzondere ontknoping en voordat je het weet ben je al bij deze ontknoping door de vlotte schrijfstijl van Jami Leigh. Ik heb daarnaast ook enorm genoten van alle magie, romantiek en avontuur en ik kan dan ook niet wachten om het vervolg te lezen!

Lees mijn hele recensie hier!


Nick en Charlie hebben elkaar meer dan ooit nodig (Heartstopper #4) – Alice OsemanBeoordeling: 4/5 sterren

Nick en Charlie hebben elkaar meer dan ooit nodig is een intrigerend, liefdevol en ontroerend verhaal. Daarbij is prachtig om te zien hoeveel Nick en Charlie van elkaar houden en hoe ze elkaar steunen in de moeilijk periode. De struggle waarmee beide jongens dealen kan voor sommigen erg herkenbaar zijn. Daarnaast zorgen de illustraties van Alice Oseman ervoor dat de emoties en gevoelens nog meer binnenkomen. Ook ben ik nog erg benieuwd wat Nick en Charlie nog meer te verduren krijgen in het vijfde en laatste deel van de Heartstopper serie.

Lees mijn hele recensie hier!


De Feind invasie (Ontdekking van de mens #3) – Frank van Dongen → Beoordeling: 3/5 sterren

In De Feind invasie wordt eindelijk veel meer duidelijk over de gevreesde Feind. Daarnaast wordt De Feind invasie ook vanuit andere perspectieven dan Jack en Redmond verteld, maar helaas werd hierdoor het verhaal van Jack en Redmond meer naar de achtergrond “gedrukt”. Tevens werden de aanvallen van de Feind wel verteld, maar ik miste eigenlijk wel de onderzoek van personages naar wat de Feind nou precies is. Want het ging voornamelijk alleen over het overleven. Het einde van De Feind invasie daarentegen vond ik soms wel erg snel worden verteld, waardoor het heel afgeraffeld over kwam bij mij. Desondanks heb ik enorm genoten van de Ontdekking van de mens serie!

Lees mijn hele recensie hier!

Geef een reactie