Wrap Up – Juni 2023

Wrap Up – Juni 2023

Wederom heb ik weer een aantal boeken gelezen afgelopen maand! Het zijn er in totaal 5. Hoeveel boeken hebben jullie in juni gelezen?

Hieronder ↓ staan de beoordelingen van de gelezen boeken


Lichtjaren (Lichtjaren #1) – Kass Morgan Beoordeling: 4/5 sterren

Lichtjaren is een geheimzinnig, intrigerend en spannend verhaal. Dit jaar is het voor het eerst dat er ook studenten van andere planten mogen deelnemen aan de Quatra Fleet Academy. Hierdoor nemen Cormak, Arran en Orelia van een andere planeet deel aan de opleiding, waarbij ze samen met Vesper een team vormen. Tijdens de trainingen moeten ze als team strijden om door te mogen naar het volgende jaar. Ondertussen blijkt de vijand ook niet al te ver weg en blijken diverse personages een dubbele agenda te hebben. Kass Morgan vertelt Lichtjaren vanuit de perspectieven van Vesper, Cormak, Arran en Orelia, waardoor de personages nog beter worden uitgedrukt en ook duidelijk wordt met welke intentie iedereen deelneemt.

Lees mijn hele recensie hier!


People We Meet on Vacation – Emily Henry Beoordeling: 4/5 sterren

People We Meet on Vacation is een boek dat heerlijk vlot wegleest. Poppy en Alex zijn al jarenlang vrienden en gaan dan ook samen op vakantie. Maar dan gebeurt er iets op de laatste vakantie wat ervoor heeft gezorgd dat ze geen contact meer met elkaar hebben. Uiteindelijk besluit Poppy om toch weer contact op te nemen, want ze mist de gelukkige vakanties samen met Alex. In People We Meet on Vacation wordt langzaam toegewerkt naar die ene zomer van twee jaar eerder. De hoofdstukken in People We Meet on Vacation vertellen het verhaal van deze zomer en die van de voorgaande zomers van langgeleden tot aan die zomer van twee jaar geleden. Langzaam wordt steeds duidelijk hoe de vriendschap tussen Poppy en Alex is gegroeid, maar ook waar ze tegenaan zijn gelopen. Door de opbouw naar die ene zomer dacht ik dat er echt iets ergs was gebeurd, maar uiteindelijk toen het bekent werd viel het mij enorm tegen. Het was zelfs enorm voorspelbaar. Desondanks heb ik wel enorm genoten van People We Meet on Vacation.

Lees mijn hele recensie hier!


Vrije slag – Suzanne Peters Beoordeling: 4/5 sterren

Vrije slag is een intrigerend verhaal over Debra. Sinds enkele jaren heeft Debra last van een huidziekte genaamd hidradenitis suppurativa. Dit is een huidziekte waar ze niets aan kan doen, maar hierdoor is haar zelfverzekerdheid de afgelopen jaren wel afgenomen. Daarbij laat Vrije slag zien wat zoiets met mensen doet, maar ook wat de impact is van de reacties van andere mensen. Ondanks alles wat Debra meemaakt zijn er gelukkig voor haar een aantal mensen die er wel voor haar zijn en verder kijken dan haar huidziekte. En dat laatste vind ik dan ook een belangrijke boodschap die wordt verteld in Vrije slag; mensen moet je niet alleen beoordelen op hun buitenkant, maar kijk eens verder naar de vaak prachtige binnenkant van mensen!

Lees mijn hele recensie hier!


Hof van Schaduw (Vampyria #1) – Victor Dixen Beoordeling: 4/5 sterren

Hof van Schaduw is een geheimzinnig, spannend en intrigerend verhaal waarin vampieren een hoofdrol spelen. Echter, dit vampierverhaal is anders dan alle andere, waardoor het absoluut een bijzonder verhaal is. Jeanne komt met vampieren in contact wanneer haar familie is vermoord en tegelijkertijd probeert ze diegene die daar verantwoordelijk voor is te bereiken om uiteindelijk haar wraak hierover te kunnen nemen. Maar om dit te kunnen bereiken moet ze zich voordoen als iemand anders en een belangrijke positie weten te bemachtigen. Daarbij heeft ze hulp nodig, maar ze weet niet of ze mensen kan vertrouwen. Gaandeweg Hof van Schaduw weet Victor Dixen het voor elkaar te krijgen dat het verhaal steeds intrigerender en spannender wordt, waardoor ik benieuwd ben naar het vervolg in de Vampyria serie.

Lees mijn hele recensie hier!


Het licht in jou en mij – Jacodine van de Velde

Recensie volgt op dinsdag 11 juli!

Geef een reactie