Wrap Up – Juli 2023

Wrap Up – Juli 2023

Wederom heb ik weer een aantal boeken gelezen afgelopen maand! Het zijn er in totaal 5. Hoeveel boeken hebben jullie in juli gelezen?

Hieronder ↓ staan de beoordelingen van de gelezen boeken


Supernova (Lichtjaren #2) – Kass Morgan Beoordeling: 4/5 sterren

Supernova is een geheimzinnig, intrigerend en spannend verhaal. Orelia, Arran, Cormak en Vesper hebben de vijand tijdelijk weten uit te schakelen. Maar dan wordt Orelia opgepakt in verband met verraad, probeert Arran zijn liefdesverdriet een plek te geven, wordt Cormak gechanteerd en dealt Vesper met een groot geheim die het gehele universum ten gronde kan richten. Ondanks de geheimen proberen Orelia, Arran, Cormak en Vesper elkaar toch te vertrouwen. Hierdoor doen ze er dan ook alles aan om een veilige universum te creëren. Ondanks dat je vanaf het begin van Supernova weet dat alles goed gaat komen, zorgen diverse gebeurtenissen toch voor een spannende sfeer. Maar daarnaast weet Kass Morgan een prachtig slot te creëren in Supernova.  

Lees mijn hele recensie hier!


Kinderen van de tijd (Children of Time #1) – Adrian Tchaikovsky Beoordeling: 3/5 sterren

Kinderen van de tijd is een geheimzinnig science fictie verhaal. Het menselijk ras moet de stervende aarde verlaten, maar op een eventueel ander beschikbare planeet blijkt dat de spinnen daar de macht hebben gegrepen. Door vanuit het perspectief te lezen van zowel het menselijk ras als die van de spinnen, worden beide kanten goed belicht. Echter, het menselijk ras werd minder diep uitgewerkt dan de spinnen. Desondanks ben ik vooral erg benieuwd naar de verdere ontwikkeling aan beide kanten, maar ook hoe het menselijke ras en de spinnen omgaan met verschillen die ze niet hadden verwacht.

Lees mijn hele recensie hier!


Station Zonnewind (Sterrenvlucht #2.1) – Brandon Sanderson & Janci Patterson Beoordeling: 4/5 sterren

Station Zonnewind is een spannend, mysterieus en intrigerend verhaal over de andere teamleden van Spensa met de nadruk op FM. Voor FM wordt algauw duidelijk dat iedereen er alles moet doen om Detritus te blijven beschermen. De opgedane en ontbrekende kennis zijn heel belangrijk, waardoor FM soms moeilijke keuzes moet durven te maken onder soms extreme omstandigheden. Durven, doen en samenwerken zijn dan ook de woorden die Station Zonnewind omschrijven.

Lees mijn hele recensie hier!


Een zee in Elysium – Emma Anna Beoordeling: 5/5 sterren

Een zee in Elysium is een intrigerend, aangrijpend en een prachtig verhaal over Junia en Julius. Emma Anna weet dan ook een fascinerend verhaal weten neer te zetten die de relatie beschrijft tussen Junia en Julius die in de jaren na vele en ingrijpende gebeurtenissen steeds verandert. Daarbij weet Emma Anna dan ook weer een verhaal te schrijven waarin de personages zo worden neergezet dat je natuurlijk van de personages gaat houden en je ze eigenlijk niet meer los kunt laten.

Lees mijn hele recensie hier!


Vermoorde onschuld (Kim Stone #7) – Angela Marsons Beoordeling: 4/5 sterren

Vermoorde onschuld is een spannende, geheimzinnige en intrigerende thriller, waarin Kim Stone en haar team de dader(s) van twee verschillende onderzoeken proberen te ontmaskeren. Beide onderzoeken zijn op hun manier aangrijpend, want wie laat er nu een baby achter en waarom zou een sekswerker vermoord moeten worden. Ondanks dat Stone en haar team weinig tot geen vooruitgang boeken in beide zaken, blijft Kim Stone maar ook haar team zoeken naar de juiste aanwijzingen om ze in de goede richting te sturen. Angela Marsons weet door de afwisseling van perspectieven de verschillende onderzoeken op een leuke en intrigerende manier neer te zetten, waarbij de oude en doortastende Kim Stone weer veel aandacht krijgt.

Lees mijn hele recensie hier!

Geef een reactie