Wrap Up – April 2022

Wrap Up – April 2022

Wederom heb ik weer een aantal boeken gelezen afgelopen maand! Het zijn er in totaal 7. Hoeveel boeken hebben jullie in april gelezen?

Hieronder ↓ staan de beoordelingen van de gelezen boeken.


Luna: Het Volk van de Jaguar (Luna #2) – Lies Vervloet → Beoordeling: 4/5 sterren

Doordat het al even geleden was dat ik Luna: Schaduw van de Maan had gelezen, moest ik even inkomen in het verhaal van Luna: Het Volk van de Jaguar. Toen ik eenmaal in het verhaal zat, kon in Luna: Het Volk van de Jaguar maar moeilijk wegleggen. Want ik wilde natuurlijk meer weten over Wayra, zijn mede dorpsbewoners en de jaguars. Ook de vlotte schrijfstijl van Lies Vervloet draagt bij aan het feit dat ik meer wil weten over de ontwikkeling die Luna doormaakt.

Lees mijn hele recensie hier!


Het Bouwplan – Frank van DongenBeoordeling: 3/5 sterren

Het Bouwplan is een erg mysterieus science fictie verhaal. Gedurende het hele verhaal bleven veel dingen voor mij onduidelijk, zoals hoe de verschillende zones er nou precies uitzien maar ook de onderlinge connecties van de personages. Het overzicht aan het einde van Het Bouwplan bracht veel duidelijkheid en logica, waardoor je wel kunt zeggen dat het absoluut een goede keuze is geweest om dit aan het boek toe te voegen. Desondanks voldeed Het Bouwplan helaas nog niet aan mijn verwachtingen, want deze verwachtingen waren voornamelijk gebaseerd op de Ontdekking van de mens serie van Frank van Dongen.

Lees mijn hele recensie hier!


Rijk van vlees en vuur (Blood and Ash #2) – Jennifer L. ArmentroutBeoordeling: 5/5 sterren

Rijk van vlees en vuur is een spannend en geheimzinnig verhaal. Vanaf de eerste bladzijde leren we Poppy en prins Casteel steeds beter en hun werkelijke gezicht kennen. Alhoewel niet iedereen meteen hun ware gezicht laat zien, worden er gedurende het gehele verhaal veel geheimen ontrafeld. Daarnaast zorgen onder andere de geheimzinnig gebeurtenissen ervoor dat Rijk van vlees en vuur intrigeert. En door de gebeurtenissen op het einde van Rijk van vlees en vuur ben ik erg benieuwd naar het vervolg Kroon van gouden beenderen.

Lees mijn hele recensie hier!


Elfenstof – Carrie JonesBeoordeling: 4/5 sterren

Elfenstof is een mysterieus verhaal met bovennatuurlijke elementen. Na de heftige gebeurtenis van het overlijden van haar stiefvader, probeert Zara zichzelf weer terug te vinden. Gedurende deze tocht raakt ze betrokken bij iets bovennatuurlijks. Daarnaast leer je de gedurende Elfenstof de personages steeds beter kennen en daarbij komt uiteindelijk ook het ware gezicht naar boven. Tevens vinden er richting het einde van Elfenstof meer gebeurtenissen plaats die vol staan met actie en avontuur. Ik heb enorm genoten van Elfenstof door de schrijfstijl van Carrie Jones, de avontuurlijke en mysterieuze gebeurtenissen en natuurlijk ook de mooie karaktereigenschappen van Zara.

Lees mijn hele recensie hier!


Blanco – Darline DegheldereBeoordeling: 4/5 sterren

Blanco is een intrigerend, geheimzinnig en spannend verhaal. Doordat Blanco wordt verteld vanuit het perspectief van Amanda, ga je samen met haar het bijzondere avontuur aan opzoek naar herinneringen van de afgelopen vijfentwintig jaar. Alhoewel sommige gebeurtenissen voorspelbaar zijn, vinden er ook onverwachte gebeurtenissen in Blanco plaats die ervoor zorgt dat het verhaal blijft fascineren. Tenslotte heb ik mede door de schrijfstijl van Darline Degheldere Blanco echt verslonden, want ik heb natuurlijk ook genoten van de karakter en het doorzettingsvermogen van hoofdpersonage Amanda.

Lees mijn hele recensie hier!


Eeuw van de Vhéi (De Raad van Vha’Rymn #2.5) – Valentijn RingelbergBeoordeling: 4/5 sterren

De vier korte verhalen in Eeuw van de Vhéi geven weer nieuwe inzichten in De Raad van Vha’Rymn serie. Daarnaast is elk verhaal weer anders qua personages en gebeurtenissen. En ook zijn de verhalen allemaal losstaand van elkaar te lezen. Echter, in het vierde verhaal komt een personage uit een eerder verhaal weer naar voren. Ik ben dan ook erg benieuwd naar het vervolg in De Raad van Vha’Rymn serie.

Lees mijn hele recensie hier!


Ziek van jou – Julienne BrouwersBeoordeling: 4/5 sterren

Ziek van jou is een meeslepende medische thriller. Julienne Brouwers heeft Ziek van jou erg vlot, maar ook met een beetje humor geschreven. Faye, de hoofdpersonage, heeft een ontzettend sterk karakter, die er mede voor zorgt dat je Ziek van jou niet kunt wegleggen. Tevens vind ik het geweldige dat de medische wereld centraal staat in Ziek van jou, maar ook dat de stralingswereld genoeg aandacht krijgt. Want over beide onderwerpen heb ik de afgelopen jaren in mijn studie veel geleerd.

Lees mijn hele recensie hier!

Geef een reactie