Wrap Up – April 2020

Wrap Up – April 2020

De afgelopen drie maanden was ik al onder de indruk van het aantal gelezen boeken. Toen ik ging tellen hoeveel boeken ik in april had gelezen, viel mijn mond open van verbazing. Het bleken er namelijk maar liefst 10 (9 fysieke en 1 ebook) te zijn! Hoeveel boeken hebben jullie in april gelezen?

Hieronder ↓ staan de beoordelingen van de gelezen boeken.


China Rich Girlfriend (Crazy Rich Asians #2) – Kevin Kwan Beoordeling: 4/5 sterren

China Rich Girlfriend kan met de woorden humoristisch, liefdevol, romantiek, verdriet en familie worden omschreven. Tevens heeft China Rich Girlfriend een onverwachts einde, wat ervoor zorgde dat ik het boek wilde uitlezen. Tevens ben ik erg benieuwd naar Rich People Problems.

Lees mijn hele recensie hier!


Stiefzus – Jennifer DonnellyBeoordeling: 4/5 sterren

Stiefzus borduurt voor op het sprookje van Assepoester, maar daarnaast bevat het ook een achterliggende boodschap. Het verhaal laat namelijk zien dat de echte slechterik de samenleving is en de manier waarop de waarde van een meisje wordt bepaald. Tevens bevat Stiefzus een spelelement, waarin Lot de koers van Isabelles leven bepaald en speelt tegen Fortuin, die wet dat hij die koers kan veranderen.

Lees mijn hele recensie hier!


De Vijfpuntige Ster – Nell De Smedt Beoordeling: 3/5 sterren

Psychologisch zit De Vijfpuntige Ster goed in elkaar en leer je echt het innerlijk van de personages kennen. Maar, De Vijfpuntige Ster was voor mij zeer voorspelbaar en eentonig. Het was eentonig op de manier dat er veel geweld werd gebruikt, maar ook de levensstijl van de personages was eentonig. Deze levensstijl paste dan wel weer bij de leden, want de levensstijl van bendes zijn vaak eentonig. Tevens miste ik vooral de spanning en het onverwachtse, hierdoor was De Vijfpuntige Ster niet het verhaal dat ik verwachte. Maar mocht je houden van psychologische verhalen, waarin het innerlijk van personages wordt blootgelegd, dan is De Vijfpuntige Ster eventueel een verhaal voor jou!

Lees mijn hele recensie hier!


Privacy Live – Annet Hulst Beoordeling: 4/5 sterren

Op een gegeven moment had ik door hoe de draad van het verhaal in elkaar zat, desondanks had het verhaal toch nog een aantal onverwachte momenten. Ook bleef Privacy Live uitnodigend om door te blijven lezen, ondanks dat ik het al doorhad hoe het verhaal zou vorderen, omdat ik wel wilde weten hoe het nu precies zou aflopen. Privacy Live is een spannend, intrigerend en mysterieus verhaal, waarin duidelijk naar voren komt dat het verschrikkelijk is wanneer je grootste geheimen openbaar zou worden gemaakt!

Lees mijn hele recensie hier!


Niemand houdt van November – Antonia MichaelisBeoordeling: 4/5 sterren

Niemand houdt van November is een intrigerend, maar bovenal mysterieus verhaal. Het einde is bijzonder, mooi en emotioneel, waarbij de emoties letterlijk alle kanten opvliegen. Daarnaast is Amber een bijzonder meisje, dat op diverse momenten een andere persoonlijkheid creëert en een jongen in een tent ziet zitten, wie niemand anders kan zien. Als laatste laat Niemand houdt van November zien dat het ontrafelen van geheimen niet alleen positiviteit met zich meebrengt.

Lees mijn hele recensie hier!


Als de nacht eindigt – Laura DianeBeoordeling: 4/5 sterren

Als de nacht eindigt behandelt een actueel onderwerp, namelijk klimaatverandering. Tegelijk begint Als de nacht eindigt langzaam, maar gedurende het verhaal komt er steeds meer tempo in. Ook krijgen de personages gedurende het verhaal meer diepte. Daarnaast bevat Als de nacht eindigt een goede worldbuilding en een enorme cliffhanger!!

Lees mijn hele recensie hier!


Anna K. – Jenny LeeBeoordeling: 4/5 sterren

Anna K. is een hertelling van het verhaal Anna Karenina en kan worden beschreven met de volgende woorden: liefde, verdriet, vriendschap en familie. Echter, ik vond de personages wat aan de jonge kant in vergelijking met wat ze allemaal meemaakten. Desondanks bevat Anna K. een onverwachts en tevens heftig einde dat je echt raakt!

Lees mijn hele recensie hier!


Mijn jaar na jou – Nina de PassBeoordeling: 5/5 sterren

Mijn jaar na jou kan worden omschreven met de volgende woorden: bijzonder, mooi, heftig, vriendschap, familie, verdriet, schuld, vergeving en tweede kans. Daarnaast laat Nina de Pass met Mijn jaar na jou zien dat het ontzettend moeilijk is om een heftige gebeurtenis, zoals een ongeluk, te verwerken. Daarnaast verwijten mensen die bij de gebeurtenis betrokken zijn vaak zichzelf dat de gebeurtenis hun schuld is en denken de mensen dat ze de gebeurtenis hadden kunnen voorkomen. Ook laat Mijn jaar na jou zien dat mensen na een heftige gebeurtenis het verleden moeten proberen los te laten om weer verder in de toekomst te kunnen kijken!

Lees mijn hele recensie hier!


Dance or Die (Truth or Dance #3) – Chinouk ThijssenBeoordeling: 4/5 sterren

Aan het einde van Break a Leg had ik een klein vermoeden in welke richting is moest gaan denken om erachter te komen wie er achter de groepschat van Truth or Dance zit. Gedurende Dance or Die wezen ook alle aanwijzingen die richting uit, hierdoor wist ik ongeveer halverwege het verhaal zeker wie er achter de groepschat zit. Desondanks was Dance or Die tot aan het einde toe spannend door alle verschrikkelijke gebeurtenissen die totaal onverwachts gebeurden. Dance or Die is een uitstekend einde van deze geweldige serie!

Mijn recensie komt op 9 mei online!


Moxie – Jennifer MathieuBeoordeling: 5/5 sterren

Moxie laat zien dat het niet normaal is dat meiden zich niet veilig voelen op school en dat klachten aan de kant worden geschoven en niet serieus worden genomen. Het onveilige gevoel komt doordat de meiden door de jongens worden aangevallen op basis van hun uiterlijk, geslacht en seksualiteit. Maar Moxie laat ook zien dat niet alle jongen zo zijn. Ook moeten meiden zich houden aan de kledingvoorschriften, terwijl de jongens met vreselijke teksten op hun shirts rond mogen lopen. Moxie kaart deze en andere onderwerpen die helaas hedendaags nog steeds van toepassing zijn op de ongelijkheid tussen meiden en jongens. Ook krijgt Jennifer Mathieu het voor elkaar om het feminisme luchtig en met humor onder de aandacht te brengen!   

Mijn recensie komt op 12 mei online!

2 gedachten over “Wrap Up – April 2020

    1. Het is altijd een fijn gevoel wanneer je erachter komt dat je meer boeken hebt gelezen dan je verwachtte!

Geef een reactie