Wrap Up – Januari 2023

Wrap Up – Januari 2023

Wederom heb ik weer een aantal boeken gelezen afgelopen maand! Het zijn er in totaal 6. Hoeveel boeken hebben jullie in januari gelezen?

Hieronder ↓ staan de beoordelingen van de gelezen boeken


Het verdwenen woud  Matthew X. Dyer → Beoordeling: 4/5 sterren

Het verdwenen woud is een spannend, geheimzinnig en intrigerend verhaal. Hoofdpersonage Sascha brengt met zijn acties zijn bevolking in de problemen, maar ondertussen probeert hij ook te dealen met de grote problemen die niet iedereen ziet. Toch bewandelt Sascha regelmatig zijn eigen weg en die is dan ook niet zonder hindernissen. Soms vond ik het ietwat lang duren voordat duidelijk was wat diverse personages nou bijdragen aan Het verdwenen woud, maar uiteindelijk weet Matthew X. Dyer toch alles bijeen te krijgen. Daarnaast zijn de andere perspectieven naast Sascha ook echt van toegevoegde waarde aan Het verdwenen woud, want heirdoor krijg je soms ook een andere blik op het verhaal.

Lees mijn hele recensie hier!


Valwind (Doggerland #5)  Maria AdolfssonBeoordeling: 4/5 sterren

Valwind is wederom een geweldige thriller van Maria Adolfsson. Het verhaal wordt langzaam opgebouwd, waarin ook de antwoorden op de vragen rondom de dodelijke slachtoffers worden beantwoord. Daarnaast lukt het Maria Adolfsson om ditmaal ook verschillende verhalen te vertellen en het ook goed te kunnen combineren. Hierin spelen vooral de privélevens van sommige personages veel meer de hoofdrol. Daarbij is het mooi om te zien dat inspecteur Karen Eiken Hornby andere zaken in haar leven het belangrijkste is gaan vinden en om hier evenwicht in probeert te vinden.

Lees mijn hele recensie hier!


Uitdaging (Princess #2)  Olivia LewisBeoordeling: 4/5 sterren

Uitdaging is een intrigerend en romantisch verhaal. Wederom heeft Olivia Lewis weer een prachtig verhaal in de Princess serie weten neer te zetten. Het grootste pluspunt is dat het laatste hoofdstuk uit Zwaartekracht wordt herhaald, waardoor ik meteen weer in het verhaal zat. Echter, ik vind het wel jammer dat er minder vanuit het perspectief van Jake wordt verteld, maar aan de andere kant ligt in Uitdaging momenteel iets meer de nadruk op Ivy. Desondanks is Uitdaging weer een prachtig enerverend verhaal waarin Ivy gebeurtenissen moet verwerken en er algauw eer nieuwe ‘heftige’ gebeurtenissen staan te gebeuren. Diverse gebeurtenissen waren al wel voorspelbaar, mede omdat Olivia Lewis af en toe wat hints in die richting liet vallen. Maar daarnaast eindigt Uitdaging weer met een enorme cliffhanger, zoals alleen Olivia Lewis ze kan schrijven. Ik kan hierdoor dan ook niet wachten om Samen te lezen!

Lees mijn hele recensie hier!


Cumulus (Arc of the Scythe #2)  Neal ShustermanBeoordeling: 4/5 sterren

Cumulus is een spannend, geheimzinnig en intrigerend verhaal. Algauw wordt duidelijk wat er precies van Citra en Rowan is geworden en hoe ze zich voortbewegen in hun nieuwe ‘levens’. Daarbij wordt algauw duidelijk dat iemand het op Citra heeft gemunt en dat ze nogal indruk maakt op de Orde. Ook blijken er nog meer vijanden aanwezig te zijn en die doen er alles aan om aan de macht te komen. Cumulus wordt ook steeds spannender en daarbij is het einde echt indrukwekkend. De uiteindelijke climax op het einde van Cumulus zorgt ervoor dat ik niet kan wachten op het derde deel in de Arc of the Scythe serie.

Lees mijn hele recensie hier!


Achter hoge bergen  Emma AnnaBeoordeling: 5/5 sterren

Achter hoge bergen is een intrigerend, aangrijpend en absoluut een prachtig verhaal. Emma Anna heeft ook op Achter hoge bergen haar betoverende schrijfstijl losgelaten. Mede door die schrijfstijl maar tevens ook de karaktereigenschappen van de personages, hebben bijgedragen aan het feit dat je echt van Beth en Jeremy gaat houden. Daarnaast is Achter hoge bergen een realistisch verhaal, waarbij een gevoelig verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van zowel Beth als Jeremy. Daarnaast wordt uit Achter hoge bergen duidelijk dat je vooral keuzes moet maken die voor jezelf het prettigst bij voelt en dat je soms ook mensen moet toelaten om je te helpen om er uiteindelijk zelf beter van te worden.

Lees mijn hele recensie hier!


Geloof me (Shatter me #6.5)  Tahereh MafiBeoordeling: 4/5 sterren

Geloof me is een prima vervolg in de Shatter me serie. Na de overwinning op Het Herstel moeten Warner maar vooral Juliette de vrede weten te bewaren in de wereld en alles moet opnieuw opgebouwd worden. Tegelijkertijd wil Warner niets anders dan met Juliette trouwen, maar dat loopt niet helemaal zoals zijn planning. Warner bekijkt veel dingen ook meestal vanuit het negatieve, waardoor in Geloof me niet altijd een positieve sfeer bevat. Maar gelukkig verandert dit wel door de karaktertrekjes van Juliette en natuurlijk het einde van Geloof me. Daarnaast vind ik Geloof me niet echt veel van toegevoegde waarde aan de Shatter me serie, aangezien ik dit verhaal grotendeels voorspelbaar vind en er ook geen verrassende gebeurtenissen plaatsvinden. Maar toch was Geloof me een heerlijk verhaal om te lezen, mede door de schrijfstijl van Tahereh Mafi.

Lees mijn hele recensie hier!

Geef een reactie