Leesdoelen 2019

Leesdoelen 2019

In 2018 heb ik 83 boeken gelezen. Het was voor mij een top jaar qua lezen. Veel mooie, bijzondere en unieke boeken gelezen. Hoewel het ene boek beter was dan de andere, heb ik met veel plezier gelezen.

Voor 2019 heb ik een aantal leesdoelen opgesteld. Voor mij betekent het niet alleen het aantal boeken dat ik wil lezen, maar ook andere doelen. Hieronder ga ik ze bespreken.


Leesdoelen:

  • Mijn eerste leesdoel is het aantal boeken. In 2018 had ik mijn challenge op 60 boeken staan. Uiteindelijk heb ik 83 boeken gelezen. Omdat de laatste periode van dit studiejaar een zware periode gaat worden, heb ik mijn challenge wel verhoogd, maar niet al te veel. Daarom staat mijn challenge voor 2019 op 75 boeken.
  • De laatste maanden van 2018 merkte ik op dat ik best veel boeken van Nederlandse auteurs heb gelezen. In totaal heb ik 14 boeken van Nederlandse auteurs gelezen. Om Nederlandse auteurs te blijven promoten wil ik dit jaar 20 boeken van Nederlandse auteurs lezen.
  • Tevens merkte ik dat op Bookstagram vaak werd gevraagd wat je favoriete personage uit Harry Potter is. Tot grote verbazing van velen, moest ik toegeven dat ik Harry Potter nog niet heb gelezen. In 2018 heb ik al wel de boeken gekocht, waardoor het nu tijd wordt om ze te gaan lezen. Dus mijn doel is om voor het einde van het jaar alle boeken van Harry Potter te lezen (en eventueel de films te hebben gezien).
  • Op zondag 21 april is het YALFEST. Dit jaar ga ik daar voor de eerste keer naartoe. Om goed voorbereid te komen, hoop ik alle boeken van de auteurs van te voren te kunnen lezen. Waarschijnlijk wordt dit een hele opgave, aangezien sommige boeken pas in februari verschijnen. Maar ik wil het liefst een poging wagen. Hierdoor zullen de eerste paar maanden van 2019 in het teken staan van YALFEST.

Om jullie te laten zien dat het mij gaat lukken om al deze challenges te volbrengen. Zal ik elke maand een update plaatsen over de voortgang. Mochten jullie nog leuke challenges weten, laat mij het weten. Misschien ga ik die ook wel proberen.

12 gedachten over “Leesdoelen 2019

Geef een reactie