Unboxing – Boox Oktober 2019

Unboxing – Boox Oktober 2019

Oktober is de maand van Halloween. Dat betekent ook weer dat de herfst zijn intrede doet en dat het vroeg donker wordt. Wanneer het vroeg donker wordt heb ik altijd zin om veel te gaan lezen! Daarom was het weer geweldig om de boekenbox van Boox te ontvangen met nieuwe boeken.

Ook ditmaal was de boekenbox van Boox weer gevuld met prachtige items. De box bevatte twee boeken (genres: young adult nl en thriller), boekenlegger, een lepeltje, een mentos en wierook stokjes. De boekenlegger van de maand oktober was weer prachtig ontworpen en daarnaast is het lepeltje geweldig!

De hints voor oktober waren:
Young adult: Een bloedstollend boek over meisjes die naar de wildernis worden gestuurd voor zuivering, maar dan. → Het schaduwjaar
Thriller: Een jongen verdwijnt en komt een week later terug met stemmen in zijn hoofd, met alle gevolgen van dien. → De denkbeeldige vriend

De denkbeeldige vriend – Stephen Chbosky
Alleenstaande moeder Kate Reese is op de vlucht. Vastbesloten om het leven voor haar en haar zoon te verbeteren, ontsnapt ze midden in de nacht samen met Christopher aan een gewelddadige relatie. Samen belanden ze in de hechte gemeenschap van Mill Grove, Pennsylvania, ver van de bewoonde wereld. Slechts één snelweg leidt erheen en één snelweg eruit.

Eerst lijkt het de ideale plek om eindelijk tot rust te komen. Maar dan verdwijnt Christopher. Zes afschuwelijke dagen lang kan niemand hem vinden. Totdat Christopher tevoorschijn komt uit het bos aan de rand van het dorp, ongedeerd maar niet onveranderd. Hij keert terug met een stem in zijn hoofd die alleen hij kan horen, met een missie die alleen hij kan volbrengen: hij moet voor kerst een boomhut in het bos bouwen, anders zullen zijn moeder en alle anderen in het dorp nooit meer hetzelfde zijn.

Algauw raken Kate en Christopher verzeild in het gevecht van hun leven – een strijd tussen goed en kwaad, met hun dorp als het strijdtoneel.

Het schaduwjaar – Kim Liggett
Ons is gezegd dat we over de macht beschikken om volwassen mannen uit hun bed te lokken, jongens tot waanzin te drijven en echtgenotes gek te maken van jaloezie. Ze geloven dat onze huid een sterke lustopwekkende stof uitscheidt, de krachtige essentie van jeugdigheid, van een meisje dat op het punt staat vrouw te worden. Daarom worden we op ons zestiende voor een heel jaar verbannen, zodat we onze magie in de wildernis kunnen kwijtraken, waarna we weer naar de beschaving mogen terugkeren.
Alleen voel ik me helemaal niet machtig.
Ik voel me niet magisch.
De waarheid over het genadejaar, wat er precies tijdens het schaduwjaar gebeurt, ligt verscholen tussen de spinragfijne glimpjes die om hen heen zweven wanneer ze denken dat niemand kijkt.

Mijn ogen zijn wijd open.


Voor de maand november staan de hints alweer online en ik kan niet wachten tot de box van november in de bus valt!

Geef een reactie