Unboxing – Boox Mei

Unboxing – Boox Mei

Wanneer we aan de maand mei denken, gaan onze gedachten algauw uit naar de Lente! Dit betekent dat het buiten warmer wordt en dat het buiten langer licht blijft. De perfecte tijd om steeds langer te kunnen blijven lezen.

Ook deze maand weer zat de boekenbox van Boox weer vol met leuke items. Zo zaten de volgende goodies in de box: een kaars, twee boekenleggers en een notitieblok. De kaars ruikt heerlijk en de boekenleggers zijn zoals gewoonlijk weer geweldig. De notitieblok is in vier ‘vakken’ verdeeld, waarin je kunt aangeven wat je in de ochtend, middag en avond wil doen. Het laatste vak kun je notities opschrijven.

De hints van de maand mei waren:
Young adult: Een spannend en mysterieus verhaal met één hoofdvraag: wat doe je als de toekomst ineens voor de deur staat? → Upgrade (Rémi #1)
Thriller: Het begin van een gloednieuwe en bloedstollende scande-serie. → Misleiding (Doggerland #1)

Upgrade (Remi #1) – Lara Reims
Wat doe je als je huis ineens ontploft? Als je van het ene op het andere moment in een nieuwe wereld belandt? Als je de mogelijkheid krijgt fantastische dingen te leren, maar niemand je de waarheid vertelt over wie je bent en wat je allemaal kan? Rémi heeft genoeg van raadsels, halve verklaringen en slappe excuses. Hij gaat op zoek naar wie hij is. En waarom.

Rémi voelt zich al zijn hele leven anders dan anderen. Zijn ouders verbergen iets voor hem, maar hij kan er niet achter komen wat. Rémi wil weten wie hij is en gaat op zoek naar zijn ware identiteit. Maar net als hij op het punt staat antwoorden te vinden, is er die knal. Zijn huis ontploft. Rémi kan niet anders dan de hand grijpen die hem vanuit de duisternis wordt toegestoken.

Hij komt terecht in het mysterieuze Creodroom, een instituut waar de wetenschap haar tijd ver vooruit is. Techniek voelt aan als magie. Robots lijken verbazingwekkend veel op mensen. Alles waar de tiener ooit over droomde, is hier werkelijkheid. Rémi wordt overrompeld door fantastische technologie en hij ontmoet jongeren die vrienden voor het leven worden. Voor het eerst voelt hij zich thuis.

Tot zijn verleden hem weer inhaalt en Rémi beseft dat hij nog steeds in groot gevaar is.

Misleiding (Doggerland #1) – Maria Adolfsson
De ochtend na het oesterfestival op de Doggerlandeilanden. Inspecteur Karen Hornby wordt wakker met een verschrikkelijke kater – maar dat is de minste van haar problemen. Naast haar in bed ligt haar baas. Dan komt het bericht dat er een vrouw bruut is vermoord. Karen wordt op de zaak gezet, en daarna blijkt dat het slachtoffer de ex is van haar baas. Terwijl de situatie steeds gecompliceerder wordt, realiseert Karen zich dat de persoonlijke verhoudingen en de geschiedenis van het eiland het onderzoek nogal vertroebelen…


Voor de maand juni staan de hints alweer online en daarnaast ben ik weer zeer benieuwd wat ik in die boekenbox weer mag verwachten!

Geef een reactie