Unboxing – Boox Juli 2018 + Boox Special

Unboxing – Boox Juli 2018 + Boox Special

Afgelopen woensdag ontving ik de juli box en de special box van Boox. Door de aanwijzingen wist ik al wel welk boek erin de special box zat, maar de boeken uit de juli box waren en verrassing.


Special box

De special box heb ik als eerste geopend. De boekenleggers kwam ik als eerste tegen en deze waren zoals altijd weer bijzonder en mooi gemaakt. De andere goodies uit deze box vind ik wat minder. Er zat een spiegeltje in met een eenhoorn op de achterkant afgebeeld. Tevens zat er confetti in, deze confetti maakte de box wel kleurrijk, maar vond het niet een bijzondere goodie.

In de box zat het boek Brave New Love. Deze is geschreven door 10 schrijvers, met als verrassing dat het boek is gesigneerd door 7 auteurs! Daarnaast ben ik zeer benieuwd naar het boek.

Flaptekst:
Durf jij jezelf te zijn?

Wat als je de krachten van het vuur kunt beheersen, maar wordt gepest omdat je op hetzelfde geslacht valt? Wat als je juist door je handicap een bovennatuurlijke gave hebt? En wat als de enige manier om jezelf te zijn betekent dat je in opstand moet komen tegen alles wat je hebt geleerd?

In de bundel Brave New Love laten negen Nederlandse YA-auteurs met hun verhalen zien dat diversiteit belangrijk is. Dat je mag zijn wie je bent. Dat je daardoor een vleugje magie in je leven kunt toelaten.


Juli box

Voor de maandelijkse box kun je kiezen tussen verschillende genres. Voor de de maand juli heb ik dan gekozen voor de genres: young adult en thriller. Van te voren wist ik niet welke boeken ik in deze box kon verwachten. Maar het resulteerde in twee boeken die ik normaal gesproken ook niet zou kopen, maar wel erg interessant lijken.

De goodies in deze box zijn geweldig! Als eerst de dromenvanger. Moet je kijken hoe mooi hij is! (Inmiddels hangt hij al op mijn kamer!) Daarnaast zaten er onderzetters in de vorm van een vinylplaat in. Zo leuk bedacht, maar helaas zijn het maar drie stuks, waardoor ik het eerder als decoratie ga gebruiken of ik geef ze weg. Als laatste zaten er wederom twee boekenleggers in, helaas waren dit dezelfde boekenleggers als in de special box.

Over het algemeen vind ik de box deze maand zeer geslaagd: twee interessante boeken en leuke goodies!

Vlak voordat ik stierf → flaptekst:
Het was maar een klein stukje ijs. Gewoon wat botte pech. Maar het was genoeg om Kath Redway, die met haar auto zo het meer van het prachtige Dartmoor National Park in draaide, bijna te doen verongelukken. Als door een wonder komt ze met de schrik, en een paar blauwe plekken, vrij. Ondanks haar geheugenverlies en de shock waarin ze verkeert is Kath blij dat ze weer terug is in de afgelegen boerderij waar ze woont met haar knappe man Adam en haar verlegen, maar zeer intelligente dochter Lydia. Ze leeft! Haar gezin is echter verre van opgelucht. Haar man gedraagt zich koeltjes tegen haar, of ronduit boos. Haar dagdromende dochter begint vreemde taal uit te slaan, en houdt niet op over een ‘man op de hei’. Wanneer ze steeds meer gefragmenteerde maar ijzingwekkende herinneringen terugkrijgt, realiseert Kath zich dat haar ‘ongeluk’ helemaal geen ongeluk was. Met dat besef stort ze in en vervalt haar leven tot een duistere wereld van angst en dreiging.

Ver van de boom → flaptekst:
Wanneer de geadopteerde Grace op zoek gaat naar haar biologische moeder, ontdekt ze dat ze nog een jongere zus en een oudere broer heeft. Haar zus Maya lijkt het prima voor elkaar te hebben in haar adoptiegezin en wist zich altijd staande te houden als enige brunette in een roodharige familie. Haar broer Joaquin is opgegroeid in opvanghuizen en pleeggezinnen en is er al zijn hele leven op zoek naar een familie die hem wil hebben. Alle drie worstelen ze met de vraag: wat bepaalt wie je bent? En wat betekent een familieband, in welke vorm dan ook?

Geef een reactie