Unboxing – Boox Februari

Unboxing – Boox Februari

De maand februari staat in het teken van 14 februari → Valentijnsdag. De februari box van Boox staat dus ook in het teken van Valentijnsdag. Hieronder vertel ik jullie wat er allemaal in de box te vinden is.

In de box zitten twee boekenleggers, twee hartjesballonen, twee canvashartjes om een tekst of quote op te schrijven en heerlijke chocolaatjes.

De goodies passen natuurlijk bij het thema Valentijnsdag. De ballonnen ga ik bewaren voor een moment dat ze van pas gaan komen. De chocolaatjes zullen waarschijnlijk al zijn opgegeten voordat deze unboxing online is gekomen. En op de canvashartjes ga ik mogelijk een quote schrijven en ze ergens in mijn boekenkast neerzetten.

De hints en boeken van de maand februari:
Young adult: Voor iedereen die graag een levensecht, digitaal huisdier zou willen hebben → Jinxed
Thriller: Waarom schoot ze haar man 5 keer in zijn hoofd? → De stille patiënt

Jinxed – Amy McCulloch
Laceys grote droom is om later bij het bedrijf te gaan werken dat de baku heeft uitgevonden, een robot-huisdier waarmee je honderd keer zoveel kunt doen als met een smartphone. Daarvoor moet ze dan wel eerst naar Profectus, een eliteschool waar alles draait om high tech. Wanneer ze wordt afgewezen omdat ze zich geen mooie dure baku kan veroorloven, valt haar droom in duigen.
Alles verandert wanneer ze de kapotte resten vindt van een wel heel coole level 3-baku. Ze weet het ding te fixen, en dan staat er ineens een adembenemend mooie kat voor haar, die ze Jinx noemt. Tot haar grote blijdschap wordt ze met Jinxed alsnog aangenomen op Profectus.
Maar dan beginnen haar vreemde dingen op te vallen. Wat is er aan de hand met haar baku? En vooral: waarom is Carter, de jongen die haar altijd loopt te pesten, er zo in geïnteresseerd?

De stille patiënt – Alex Michaelides
Alicia Berenson lijkt een perfect leven te leiden; ze is kunstenaar, gelukkig getrouwd en woont in een prachtig huis in een goede buurt in Londen. Maar als haar man op een avond thuiskomt doet ze iets verschrikkelijks: ze schiet hem vijf keer in het gezicht. Sindsdien zwijgt ze.
Alicia’s weigering om te praten, of een verklaring te geven voor haar daad, maakt de moord op haar man tot een mysterie dat tot de verbeelding spreekt van media en publiek. Haar kunst wordt onbetaalbaar, terwijl Alicia zelf ver van alle media in een psychiatrische inrichting is opgenomen.
Psychotherapeut Theo Faber heeft lang moeten wachten voor hij de kans krijgt om Alicia te behandelen. Hij is vastbesloten Alicia aan de praat te krijgen en het motief voor haar daad te achterhalen. Maar met zijn vastberaden zoektocht naar de waarheid brengt hij ook zichzelf in gevaar.


De boeken klinken allebei zeer interessant! Jinxed stond al op mijn verlanglijstje en ik had hem al bijna zelf gekocht. De stille patiënt klinkt erg spannend en hopelijk kan ik hem binnenkort gaan lezen.
Voor de maand maart staan de hints alweer online en ben zeer benieuwd welke boeken ik volgende maand ga ontvangen!

Geef een reactie