Unboxing – Boox April

Unboxing – Boox April

Pasen. April is de maand van Pasen. Dit jaar is verloopt Pasen anders dan andere jaren. Aangezien YALFEST dit jaar wordt gehouden op Eerste Paasdag. De goodies van deze maand waren dan ook op Pasen gericht. Tevens bevatte het twee boeken die al op mijn verlanglijstje stonden!

De box bevatte de volgende items:
Sokken, een kaarsje, lekkere chocolade eitjes en de twee boekenleggers. De sokken zijn echt geweldig! Het kaarsje zit er super uit en zal de aankomende tijd wel een keer worden gebruikt. De paaseieren zullen waarschijnlijk al op zijn wanneer deze unboxing online komt. En als laatste de boekenleggers die zoals altijd weer ontzettend mooi ontworpen zijn!!

De hints en boeken voor de maand april waren:
Young Adult: Een 17-jarige vecht voor haar vrijheid en wil een revolutie starten → Ingesloten
Thriller: Een nieuwe spannende thriller van een bestsellerauteur → Kom je spelen?

Ingesloten – Samira Ahmed
Het is midden in de nacht als plotseling de voordeur van Layla Amin en haar ouders wordt ingetrapt. Gewapende mannen in uniformen dwingen hen om mee te komen, zonder te vertellen waar naartoe.

Layla en haar ouders worden opgesloten in een interneringskamp voor Amerikaanse moslims – met heel veel anderen. Volgens de president vormt de islam namelijk een bedreiging voor de nationale veiligheid, en niemand wordt gespaard. Met hulp van een aantal nieuwe vrienden in het kamp, haar vriendje buiten het kamp en een onverwachte bondgenoot begint Layla aan haar gevecht voor vrijheid. Maar bij een revolutie hoort tijd, doorzettingsvermogen en opoffering – is iedereen bereid om die risico’s te nemen?

Kom je spelen? – M.J. Arlidge
Chicago wordt opgeschrikt door de moord op twee jonge twintigers, beiden zijn gruwelijk verminkt. Er wordt al snel gedacht aan een seriemoordenaar. De politie heeft grote moeite om erachter te komen wie de dader is. Hij is berekenend en gaat erg zorgvuldig te werk. Het enige verband tussen de twee moorden is een jonge vrouw, Kassie. Zij beweert dat ze voorafgaand aan de moorden al wist wanneer deze zouden plaatsvinden.

Vanaf het moment dat Adam Brandt Kassie op het politiebureau ontmoet, is hij door haar gefascineerd. Alles wat zij hem vertelt, maakt dat hij twijfelt aan zijn deskundigheid. Dan loopt Kassie de straat op, knoopt een sjaal voor haar ogen en steekt blind de straat over, dwars door het verkeer. Als hij haar na afloop vraagt waarom ze niet bang was te verongelukken, antwoordt ze: ‘Omdat jij mij zal doden.’


Beide boeken stonden al op mijn verlanglijstje. Ondertussen ben ik al begonnen in Ingesloten, aangezien Samira Ahmed naar YALFEST komt.

Voor de maand mei staan de hints alweer online en daarnaast ben ik weer zeer benieuwd wat ik in die boekenbox weer mag verwachten!

Geef een reactie