Unboxing – Boox Oktober + Boox Fantasy Special

Unboxing – Boox Oktober + Boox Fantasy Special

Ondertussen is het alweer een begin van een maand. Dit betekent ook weer dat ik de boekenbox van Boox mag ontvangen. Daarnaast kwam ook de Fantasy Special box binnen! Waardoor ik dus eindelijk wist welke auteur ik ga ontmoeten, helaas ging dit door persoonlijke omstandigheden van de auteur niet door. In de maandelijkse boekenbox van oktober zaten boeken die  ik ondertussen alweer op mijn lijstje had geschreven en het boek van de Fantasy Special was een grote verrassing!


Unboxing Boox Oktober
Oktober Box

Toen ik de boekenbox open maakte, kwam ik als eerst de spinnenrag met kleine spinnetjes tegen! Het is natuurlijk de maand van Halloween. Daarna viel mij het oranje kaarsje op. Deze ga ik de aankomende dagen maar eens aansteken, want wat is nu niet mooier dan wanneer het donker is om met een kaarsje aan een boek te lezen. Ook zaten er snoepjes in de box (denk dat ze ondertussen alweer op zijn). Dit heeft natuurlijk te maken met Trick-or-treat. En als laatste kwamen de boekenleggers tevoorschijn. Deze boekenleggers zijn zoals altijd weer ontzettend leuk ontworpen!

De hints van de maand oktober:
Thriller: Er wordt een moord gemeld, maar het slachtoffer is nog niet dood, of … is het slachtoffer ook wel het echte slachtoffer?
Young Adult: Een fantastische verhaal over een meisje dat de kans krijgt om een wens te doen…

Uiteindelijk zaten de boeken Wie zint op wraak en Schaduw van de vos in de boekenbox.

Wie zint op wraak → achterkant:
Politiecommissaris Carl Edson is al lang niet meer de vurige detective die hij ooit was, maar de wreedheid van deze zaak raakt bij hem een gevoelige snaar. Hij bijt zich erin vast, net als de gedreven onderzoeksjournaliste Alexandra Bengtsson, die steeds als eerste over de zaak bericht. Het slachtoffer blijkt een berucht crimineel met veel vijanden. Maar wat aanvankelijk een zaak van de onderwereld lijkt, ontwikkelt zich langzaam tot iets veel gecompliceerders. Edson en Bengtsson raken verstrikt in een web van intriges. Wie is nu het slachtoffer en wie de dader?

 Schaduw van de vos → achterkant:
Eens in de duizend jaar krijgt iemand de kans de grote Kamidraak aan te roepen en een wens doen. Maar dat kan alleen als je in het bezit bent van een geheimzinnige eeuwenoude perkamentrol. De nieuwe tijd is bijna daar, en boze krachten zijn eropuit om de rol in handen te krijgen…

Yumeko is een meisje met een gevaarlijke geheim. Ze is een shapeshifter, iemand die van gedaante kan wisselen, iets wat niemand mag weten. In de tempel waar ze is opgegroeid, is ze veilig, tot de tempel op een dag in brand wordt gestoken en alle bewoners in de vlammen omkomen. Behalve Yumeko. Zij kan nog net op tijd ontsnappen, mét de grootste schat van de tempel: een stuk van de eeuwenoude perkamentrol. Yumeko weet nu wat haar te doen staat. Tegen iedere prijs moet ze de rol in veiligheid brengen, zelfs als ze daarvoor haar leven op het spel moet zetten.


Fantasy Special Box

Ook in deze boekenbox waren de goodies in het teken van Halloween. De spinnenrag kwam weer als eerst tevoorschijn. Daarnaast bestonden de goodies uit een kaarsje, snoepjes en de boekenlegger. De snoepjes zullen snel op zijn en het kaarsje zal zeker gaan branden, met de steeds korter wordende dagen.

De afgelopen maand heb ik regelmatig op internet gezocht naar welk boek in deze boekenbox zou zitten. Helaas kon ik het niet vinden, maar daarentegen was het wel spannender toen ik het uitpakte.

Uiteindelijk zat Ordo Entia \ Openbaring in de box. Heb tot op heden nog weinig over dit boek gehoord, maar ben wel zeer benieuwd erna.

Ordo Entia | Openbaring → achterkant:
Een geheimzinnige brief, een ontmoeting in het holst van de nacht en een bijzondere uitnodiging. Het startsein voor het nieuwe leven van Jeroen.
De dood van zijn vader blijkt geen ongeluk met een straathond te zijn, zoals Jeroen altijd is verteld. Hij is omgekomen tijdens een missie van Ordo Entia, een geheim genootschap, waarvoor hij werkte. Jeroen wordt gevraagd zijn plek in te nemen bij het eeuwenoude Ordo Entia, dat de balans tussen de menselijke wereld en de mythische wereld in stand houdt. Ondanks de afkeuring van zijn moeder neemt hij de uitnodiging aan. Daar ondervindt hij dat de wereld die hij kent slechts een klein deel is van de werkelijke wereld.


Ben zeer benieuwd naar de boeken. Kan niet wachten om ze te lezen, want ze klinken allemaal interessant. De goodies zijn echt Halloween-achtig. Maar ondertussen ben ik alweer benieuwd naar de boekenbox voor de volgende maand!

Geef een reactie