Recensie: Zwaartekracht (Princess #1) – Olivia Lewis

Recensie: Zwaartekracht (Princess #1) – Olivia Lewis

De zestienjarige Ivy Seegers heeft behoorlijk wat voor haar kiezen gekregen en wil gewoon rust. Maar wanneer ze Jake Valen ontmoet, verandert haar leven compleet. Ivy voelt zich enorm tot hem aangetrokken en de onaangepaste, vrijgevochten Jake ervaart hetzelfde. Maar nog diezelfde avond wordt hij opgepakt en verdwijnt hij voor twee jaar achter de tralies…

Ivy is achttien wanneer Jake weer vrijkomt. Ze heeft twee lange jaren op hem gewacht, maar overleeft hun prille liefde Jakes verlangen naar vrijheid? Uiteindelijk staat Ivy voor een groot dilemma, en alleen zij kan de juiste keuze maken…

“Ik zie Jake, de knapste jongen die ik ooit heb gezien. De liefste, meest zorgzame en geduldige. Het foute randje maakt hem voor mij juist nog aantrekkelijker, want hij is niet perfect, zoals ik. Hij maakt fouten, zoals ik. Hij heeft nog een heleboel te leren, zoals ik.”

Olivia Lewis, Zwaartekracht

Personages (Characters) Zwaartekracht vertelt het verhaal van Ivy Seegers en Jake VAlen. Ivy heeft in haar korte leven al ontzettend veel meegemaakt dat best wel heftig voor haar is geweest. Hierdoor stond ze niet open voor nieuwe mensen, maar wanneer ze Jake ontmoet verandert alles bij haar. Ook Jake verandert als hij Ivy ontmoet, de macho die hij is verdwijnt en hij laat opeens een gevoelige kant zien. Maar dan moet hij opeens twee jaar achter de tralies, waarbij voor beiden een onzekere tijd aanbreekt. Ivy en Jake veranderen allebei in deze periode, waardoor ze elkaar na twee jaar eigenlijk pas echt leren kennen en dan blijkt dat ze niet over alles hetzelfde denken.

Sfeer (Atmosphere) – De sfeer in Zwaartekracht gaat eigenlijk alle kanten op. Het ene moment heerst er echt vrolijkheid en soms zelfs een verliefde sfeer, maar tegelijkertijd kan alles opeens veranderen naar een wat donkere sfeer. Zoals het moment dat Jake totaal onverwachts wordt opgepakt en ook de keuze die Jake maakt na zijn vrijlating. Maar ook het verleden van Ivy brengt vooral een onzekere sfeer met haar mee.

Schrijfstijl (Writing) – Olivia Lewis heeft Zwaartekracht met een vlotte en fijne schrijfstijl geschreven. Daarbij heeft Olivia in het begin van Zwaartekracht verteld dat de Princess serie een vervolg is op eerdere series, waarin voornamelijk de familieleden van Ivy centraal stonden. Olivia adviseert dan ook om eerst de eerdere series te lezen om zo al meer te weten te komen over Ivy en haar familie. Desondanks dit advies heb ik dus zonder de eerdere series te lezen Zwaartekracht gelezen en daarbij heb ik niet het gevoel gehad dat ik belangrijke informatie heb gemist. Misschien alleen de informatie over hoe sommige relaties in de familie van Ivy nou precies tot stand zijn gekomen, maar zonder dat is Zwaartekracht absoluut mede door Olivia Lewis’ schrijfstijl perfect te volgen.

Plot (Plot) Zwaartekracht begint algauw met het moment dat Ivy en Jake elkaar leren kennen en ook dat Jake wordt opgepakt. Gaandeweg wordt duidelijk wat Ivy in haar verleden heeft meegemaakt en wat deze gebeurtenis nog allemaal met haar doet en heeft gedaan. Vervolgens wordt er opgebouwd naar het moment dat Jake wordt vrijgelaten en wordt duidelijk dat wanneer dat moment aanbreekt alles voor zowel Ivy als Jake verandert. Hierna wordt langzaam een spanning gecreëerd voor een gebeurtenis op het einde van Zwaartekracht.

Intrige (Intrigue) Zwaartekracht is een intrigerend verhaal, voornamelijk doordat er continu gebeurtenissen plaatsvinden. Daarbij is Zwaartekracht vlot geschreven door Olivia Lewis, waardoor je ook door het verhaal heenvliegt. En tevens wil je natuurlijk weten hoe het tussen Ivy en Jake gaat eindigen door alles wat ze alleen maar ook samen hebben meegemaakt.

Logica (Logic) – De gebeurtenissen in Zwaartekracht zijn allemaal logisch voor dit verhaal. Daarbij zijn de gebeurtenissen realistisch voor dit type verhaal. En tevens zijn natuurlijk niet alle gebeurtenissen voorspelbaar en gebeurt niet alles zoals men het liefst zou verwachten.

Amusement (Enjoyment) Zwaartekracht is een intrigerend en romantisch verhaal over Ivy Seegers en Jake Valen. De twee hebben al veel meegemaakt, maar vanaf het eerste moment dat ze elkaar ontmoeten voelen ze zich al tot elkaar aangetrokken. Echter, een paar uur later staat hun wereld op zijn kop wanneer Jake wordt opgepakt. Pas na twee jaar komt Jake weer vrij en gaan ze opnieuw tot ontdekking wat ze voor elkaar voelen. Olivia Lewis heeft ondanks dat ze adviseert om de andere series eerst te lezen een prachtig, aangrijpend en begrijpelijk verhaal geschreven dat dus absoluut wel te volgen is ondanks de eerdere series te hebben gelezen. Voor mijn gevoel mis je namelijk alleen wat informatie over de totstandkoming van diverse relaties tussen familieleden van Ivy. Uiteindelijk wordt Zwaartekracht opgebouwd naar een spannende gebeurtenis op het einde, die ik misschien deels wel al zag aankomen maar ook weer niet. Maar door deze gebeurtenis ben ik erg benieuwd naar het vervolg Uitdaging, want ik ben benieuwd wat er nog meer tussen Ivy en Jake staat te gebeuren.

De Fontein bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Zwaartekracht

Auteur: Oliva Lewis

Genre: Romantiek

Uitgeverij: De Fontein

Bladzijdes: 288

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789026162220

Beoordeling: 4/5 sterren

Eén gedachte over “ Recensie: Zwaartekracht (Princess #1) – Olivia Lewis

Geef een reactie