Recensie: Zorro. De vloek van Capistrano – Kevin Hassing

Recensie: Zorro. De vloek van Capistrano – Kevin Hassing

Wie kent hem niet? De Spaanse held met zijn zwarte masker, grote hoed en wapperende cape. En niet te vergeten zijn (later bedachte) handelsmerk: de letter Z die hij achterlaat na elk gevecht.

Al vanaf 1920 worden er films en series gemaakt waarin Zorro schittert, en hij werd onsterfelijk als Antonio Banderas of Puss in Boots, en door de vertelling van Isabel Allend. Maar wie kent eigenlijk het echte verhaal van deze cultheld?

“‘Ik heb u mijn hart en mijn woord gegeven, señor. We overleven beiden of sterven samen.’”

Kevin Hassing, Zorro. De vloek van Capistrano

Personages (Characters) Zorro. De vloek van Capistrano vertelt het verhaal van Zorro, de Spaanse held. Zorro wordt door veel personages als gevaarlijk bestempeld, terwijl hij eigenlijk een held is met een zwarte masker, grote hoed en wapperende cape. Want de charmante Zorro strijdt tegen het onkwaad. Maar daarbij is Zorro ook een mysterieuze personage, want niemand weet eigenlijk wie hij precies is.

Sfeer (Atmosphere) – In Zorro. De vloek van Capistrano heerst er voornamelijk een mysterieuze sfeer. Deze sfeer wordt natuurlijk vooral gecreëerd door Zorro. In eerste instantie ken je alleen de gemaskerde Zorro en dus niet de persoon achter het masker.

Schrijfstijl (Writing) – Kevin Hassing vertelt Zorro. De vloek van Capistrano met een vlotte schrijfstijl. Daarbij is Zorro. De vloek van Capistrano makkelijk te volgen en te begrijpen. Daarnaast wordt Zorro. De vloek van Capistrano uit verschillende perspectieven verteld, waardoor je uit verschillende oogpunten meer komt te weten over Zorro.

Plot (Plot) – In Zorro. De vloek van Capistrano kom je gaandeweg het verhaal steeds meer te weten over Zorro. In eerste instantie komt Zorro nog niet zoveel voor in Zorro. De vloek van Capistrano, maar gaandeweg komt hij veel meer op de voorgrond te staan. Richting het einde van Zorro. De vloek van Capistrano merk je wel dat er nog een twist moet aankomen.

Intrige (Intrigue) Zorro. De vloek van Capistrano is absoluut een intrigerend verhaal. Je bent namelijk continu benieuwd naar Zorro en dan voornamelijk over wie de gemaskerde Zorro nu precies is. Maar Zorro. De vloek van Capistrano intrigeert ook als het over Zorro en zijn liefde gaat.

Logica (Logic) – De gebeurtenissen in Zorro. De vloek van Capistrano zijn voor het verhaal allemaal logisch. Alhoewel sommige gebeurtenissen voorspelbaar zijn, zijn er ook wel een aantal onvoorspelbare gebeurtenissen. Daarnaast bevat Zorro. De vloek van Capistrano ook veel actie in de gebeurtenissen, waardoor het verhaal levendig overkomt.

Amusement (Enjoyment) Zorro. De vloek van Capistrano is een mysterieus en intrigerend verhaal over de Spaanse held met zijn zwarte masker, grote hoed en wapperende cap, oftewel Zorro. Gaandeweg het verhaal leer je dan ook steeds meer over de mysterieuze Zorro. En uiteindelijk kom je achter zijn werkelijke gezicht. De illustraties van Sophie Pluim zijn ook prachtig en tevens van toegevoegde waarde op het Zorro. De vloek van Capistrano.

Blossom Books bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Zorro. De vloek van Capistrano

Auteur: Kevin Hassing

Genre: Fictie

Uitgeverij: Blossom Books

Bladzijdes: 240

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789463492560

Beoordeling: 4/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: Zorro. De vloek van Capistrano – Kevin Hassing

Geef een reactie