Recensie: Zomer in het Kunstcafé – Sue McDonagh

Recensie: Zomer in het Kunstcafé – Sue McDonagh

Geheel onverwachts wint Lucy een prachtige paarse motor. Hoewel ze in haar leven nog nooit op een motor heeft gereden, vindt ze de prijs geweldig. Haar man daarentegen vindt het helemaal niets. Hij wil niet dat Lucy motorrijlessen gaat volgen en vindt haar ook nog eens te dik voor een motorpak. Ondanks de negativiteit besluit Lucy toch om motorrijlessen te gaan volgen.

Eenmaal begonnen met de lessen, blijkt het niet zo eenvoudig te zijn als Lucy had gehoopt. Maar door te blijven oefenen krijgt Lucy de motor steeds beter onder controle. Mede doordat het steeds beter gaat met de rijlessen bloeit Lucy weer een beetje op en wordt ze zelfs de uitbundige vrouw die ze ooit is geweest.

Eveneens blijkt Ash, de rijinstructeur, een andere man te zijn dan dat hij op het eerste gezicht leek. Met als gevolg dat Lucy zich tot hem aangetrokken voelt, maar kan Lucy op deze gevoelens vertrouwen? En kan ze overweg met de familieleden van Ash?

‘Je kunt niet weggaan! Je kunt me niet zo achterlaten!’

Sue McDonagh, Zomer in het Kunstcafé

Sue McDonagh heeft een fijne en vlotte schrijfstijl. Ook wordt Zomer in het Kunstcafé verteld vanuit de perspectieven van Lucy en Ash. Maar soms springen de perspectieven zo over en weer, dat je goed moet lezen voordat je weet vanuit welk perspectief het wordt verteld.

Desondanks hebben de personages veel diepgang en leer je de personages op verschillende vlakken kennen. Zo is Lucy al een aantal jaar getrouwd, maar de laatste maanden gaat deze relatie in steeds grotere stappen achteruit. Ook is Lucy niet de dunste, maar ze accepteert wel zichzelf en is ook trots op zichzelf. Ash is daarentegen single en heeft een achtjarige dochter. Van hem leer je meer kennen gedurende het verhaal.

De gebeurtenissen volgen elkaar in een rap tempo op, waardoor je soms niet doorhebt dat de volgende gebeurtenis al begonnen is. Gaandeweg het verhaal wordt dit steeds minder en lopen de gebeurtenissen meer in elkaar over. Wel heeft Zomer in het Kunstcafé een verrassend einde en dan vooral de manier waarop het werd gedaan. Ook geeft Zomer in het Kunstcafé een mooie boodschap weer: doe wat je leuk vindt en waar je gelukkig van wordt.

Zomer in het Kunstcafé is een realistisch, romantisch, verdrietig en grappig verhaal. Met daarin vooral een belangrijke boodschap: doe wat je zelf leuk vindt en vooral waar je zelf gelukkig van wordt.

Dutch Venture Publishing bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Zomer in het Kunstcafé

Auteur: Sue McDonagh

Genre: Romantiek

Uitgeverij: Choc Lit NL

Bladzijdes: 348

Bindwijze: Paperback

ISBN: 97899492585349

Beoordeling: 4/5 sterren

Koop bij bol.com

2 gedachten over “Recensie: Zomer in het Kunstcafé – Sue McDonagh

Geef een reactie