Recensie: Zomerburen – Rianne Robben

Recensie: Zomerburen – Rianne Robben

Olivia heeft haar toekomst al helemaal uitgestippeld: na de zomer gaat ze Nederlands studeren en samenwonen met haar vriendje Niels. Dat plan valt echter in duigen als hij in de eerste week van de zomervakantie alleen naar Australië vertrekt.

Verdrietig en in de war besluit Olivia de zomer door te brengen bij haar opa en oma in Drenthe, waar ze elke dag afspreekt met hun buurmeisje Ilse. Met Ilse durft ze haar twijfels te delen; over haar vriendje, haar studie en haar toekomst. Olivia merkt dat ze langzaam weer vrolijker wordt. Zou dat komen door de lieve lach en de mooie krullen van Ilse waar ze opeens zo vaak aan moet denken?

“Was het vreemd om op te merken dat een van je vriendinnen echt een indrukwekkend aantrekkelijke nek had?”

Rianne Robben, Zomerburen

Wauw, wat is Zomerburen een prachtig boek. Rianne Robben heeft Zomerburen met een fijne en vlotte schrijfstijl geschreven en er worden belangrijke onderwerpen behandeld. Daarnaast wordt Zomerburen verteld vanuit het perspectief van Olivia.

Olivia heeft haar toekomst al helemaal uitgestippeld. Maar haar hele leven staat op z’n kop wanneer haar vriend besluit alleen naar Australië te vertrekken. Op dat moment neemt ze een rigoureuze beslissing wat later blijkt dat haar leven heeft veranderd. Daarnaast begint ze net zoals een normale jong volwassene te twijfelen over haar seksualiteit, haar studie en haar toekomst.

Zomerburen is een oprecht en herkenbaar verhaal. Het platteland en dialect zijn goed beschreven en zijn ook tevens een toevoeging. Daarnaast is het geweldig om te zien dat het Drents veel op het Achterhoeks lijkt. Tevens zijn ook de twijfels over studie en toekomst erg herkenbaar. Ook laat Zomerburen zien dat de maatschappij nog steeds denkt dat iedereen hetero is en wat voor angst het met zich meebrengt als het niet zo is.

Blossom Books bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Zomerburen

Auteur: Rianne Robben

Genre: Young Adult, Contemporary

Uitgeverij: Blossom Books

Bladzijdes: 236

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789463492027

Beoordeling: 5/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: Zomerburen – Rianne Robben

Geef een reactie