Recensie: Zolang je bij me blijft – Suzanne van Bilderbeek

Recensie: Zolang je bij me blijft – Suzanne van Bilderbeek

Deze recensie kan spoilers van het voorgaande deel bevatten.

Kapot. Hun hoop en kracht. Alles is kapot. Zo voelt het voor Sasha en Daniel. Gelukkig staat hun liefde voor elkaar als een paal boven water.

Op weg naar verbetering, moeten ze pijnlijke en confronterende keuzes maken. Sasha en Daniel proberen elkaar te vertrouwen en een manier te vinden om met hun trauma’s om te gaan. Een lichtpuntje verheldert hun duisternis. Kunnen zij, ondanks hun angsten, dit stukje geluk toelaten?

“‘Je weet nooit wat er zich precies in iemands hoofd afspeelt. We leven allemaal in het centrum van ons eigen leven, we voelen onze eigen pijn het meest. Dan is er soms geen plek voor een ander, hoe egoïstisch dat ook klinkt.’”

Suzanne van Bilderbeek, Zolang je bij me blijft

Personages (Characters) Zolang je bij me blijft vertelt het verhaal van Sasha en Daniel. Na alle heftige gebeurtenissen hebben Sasha en Daniel afstand van elkaar genomen. Maar dit verandert als er opeens een ingrijpende gebeurtenis plaatsvindt. Samen maar ook allen staan Sasha en Daniel voor diverse keuzes met eventueel grote gevolgen. Niet alleen moeten Sasha en Daniel werken aan hun relatie, maar ook aan hun eigen problemen. Tegelijkertijd wordt duidelijk dat communicatie, maar ook eerlijkheid heel belangrijk in een relatie.

Sfeer (Atmosphere) – De emoties van Sasha en Daniel bepalen voornamelijk de sfeer in Zolang je bij me blijft. Zo overheerst er voornamelijk verdriet en twijfel, maar daarentegen zorgen de kleine positieve momenten voor een opbeurende sfeer. Maar juist die droevige sfeer is kenmerkend voor de heftige periode die Sasha en Daniel doormaken en hebben doorgemaakt.

Schrijfstijl (Writing) – Suzanne van Bilderbeek heeft Zolang je bij me blijft op een fijne en vlotte manier geschreven. Wederom zijn Sasha en Daniel op een realistische manier door Suzanne neergezet. En daarnaast heeft Suzanne met Sasha en Daniel laten zien dat het leven niet altijd over rozen gaat.

Plot (Plot) Zolang je bij me blijft begint waar Zolang je van me houdt eindigde. Zo wordt duidelijk hoe Sasha en Daniel op dat moment in het leven staan. Waarna je vervolgens wordt meegenomen in alle gebeurtenissen die zich rondom de levens van Sasha en Daniel afspelen.

Intrige (Intrigue) Zolang je bij me blijft is absoluut een intrigerend verhaal. Zo wil je ten eerst weten hoe het met Sasha en Daniel is. En daarnaast natuurlijk ook hoe ze met alle heftige gebeurtenissen omgaan, maar natuurlijk ook wat nou uiteindelijk tussen hen staat te gebeuren.

Logica (Logic) – De gebeurtenissen in Zolang je bij me blijft zijn soms erg heftig en indrukwekkend. Daarnaast zijn de emoties van Sasha en Daniel erg van invloed op de gebeurtenissen. Soms vond ik het aantal heftige gebeurtenissen wel wat veel. Maar desondanks worden de heftige gebeurtenissen wel op een prachtige manier verteld.

Amusement (Enjoyment) – Al met al is Zolang je bij me blijft een aangrijpend vervolg op Zolang je van me houdt. Sasha en Daniel hebben heftige gebeurtenissen meegemaakt, maar daarnaast staan ze nog ook nog voor grotere keuzes. De strijd die ze voeren met zichzelf en met elkaar is erg aangrijpend, maar laat vooral zien dat communicatie en eerlijkheid het belangrijkste is.

Suzanne van Bilderbeek bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Zolang je bij me blijft

Auteur: Suzanne van Bilderbeek

Genre: New Adult

Uitgeverij: Imaginary Books

Bladzijdes: 241

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789083160115

Beoordeling: 4/5 sterren

Eén gedachte over “ Recensie: Zolang je bij me blijft – Suzanne van Bilderbeek

Geef een reactie