Recensie: Ziek van jou – Julienne Brouwers

Recensie: Ziek van jou – Julienne Brouwers

De ambitieuze Faye timmert hard aan haar carrière en heeft het goed voor mekaar. Dit alles eindigt abrupt wanneer een van haar patiënten plotseling overlijdt aan een overdosis straling. Het lijkt een medische misser, maar al gauw stuit Faye op verdachte omstandigheden en vermoedt ze dat er meer speelt.

Het ziekenhuisbestuur beschuldigt Faye echter van roekeloosheid, waardoor ze ineens zelf onder vuur komt te liggen. Als ze dan ook nog haar oude vlam Jim tegen het lijf loopt, worden weggestopte pijnlijke herinneringen uit het verleden opgerakeld en stort haar leven als een kaartenhuis in elkaar.

“‘Zorg goed voor jezelf. Zo’n valse beschuldiging gaat je niet in de koude kleren zitten.’”

Julienne Brouwers, Ziek van jou

Personages (Characters) Ziek van jou vertelt het verhaal van onderzoekster Faye. Na haar studie geneeskunde heeft Faye gekozen voor het onderzoeksveld en richt ze zich vooral op alles omtrent straling. Daarbij heeft ze nog veel ambitie om nog meer uit haar carrière te halen, maar dan overlijdt plotseling onder verdachte omstandigheden een patiënt. Faye doet er alles aan om de onderste steen boven te krijgen en dat brengt uiteindelijk ook de nodige consequenties met zich mee. Tegelijkertijd moet ze ook nog iets oplossen met een oude geliefde en dat blijkt nog moeilijker dan ze had gedacht. Daarbij hebben alle heftige gebeurtenissen enorm veel invloed op Faye, ondanks haar sterke houding.

Sfeer (Atmosphere) – De sfeer aan het begin van Ziek van jou is nog erg bemoedigend, aangezien Faye veel energie steekt in het vinden van antwoorden op het onverwachts overlijden van een patiënt en ook het voorkomen dat er eventueel meer slachtoffers zullen vallen. Maar gaandeweg Ziek van jou verandert de sfeer in een meer droevige stemming, want er vinden een aantal ontmoedigende gebeurtenissen plaats. Echter, tegelijkertijd heerst er ook wel een opgewekte sfeer, want iedereen wil weten wat er nu precies gebeurd en doen er alles aan om te voorkomen dat er meer slachtoffers vallen.

Schrijfstijl (Writing) – Julienne Brouwers heeft Ziek van jou met een fijne en vlotte schrijfstijl geschreven. Tevens zit er op diverse momenten ook wat humor verwerkt in Ziek van jou en dat heeft dan voornamelijk betrekking op de relatie tussen straling en lood. Tegelijkertijd worden er ook regelmatig medische- en stralingstermen genoemd en deze zijn dan ook prachtig verwerkt in Ziek van jou.

Plot (Plot) – In het eerste gedeelte van Ziek van jou gebeurt er in eerste instantie ontzettend veel. Zo leer je namelijk Faye kennen, valt er een dodelijk slachtoffer met betrekking tot stralingsziekte en wordt uiteindelijk de oorzaak daarvan dan ook wel gevonden. Echter, er blijkt nog veel meer aan de hand te zijn. Het tweede gedeelte in Ziek van jou krijgt dan hierdoor ook een andere maar vooral een spannendere wending.

Intrige (Intrigue) – Gedurende Ziek van jou zijn er veel momenten waarop het verhaal intrigeert. Deze momenten zijn eigenlijk het eerste gedeelte van Ziek van jou waarin zoals hierboven al genoemd er ontzettend veel gebeurt. Echter, na dit gedeelte lijkt het verhaal al een soort van afgelopen te zijn. maar gelukkig blijkt er in het tweede gedeelte nog veel te gebeuren, waardoor Ziek van jou weer veel interessanter wordt. Tevens zorgt het karakter maar voornamelijk de sterke houding en doorzettingsvermogen van Faye ervoor dat Ziek van jou continu blijft fascineren.

Logica (Logic) – De gebeurtenissen in Ziek van jou zijn eigenlijk allemaal wel kloppend voor dit verhaal. De afwisseling tussen voorspelbare en onvoorspelbare gebeurtenissen passen daarnaast ook perfect bij Ziek van jou. En tevens zorgen juist die onverwachte gebeurtenissen voor spanning en die spanning heeft Ziek van jou dan ook wel nodig.

Amusement (Enjoyment) Ziek van jou is een meeslepende medische thriller. Julienne Brouwers heeft Ziek van jou erg vlot, maar ook met een beetje humor geschreven. Faye, de hoofdpersonage, heeft een ontzettend sterk karakter, die er mede voor zorgt dat je Ziek van jou niet kunt wegleggen. Tevens vind ik het geweldige dat de medische wereld centraal staat in Ziek van jou, maar ook dat de stralingswereld genoeg aandacht krijgt. Want over beide onderwerpen heb ik de afgelopen jaren in mijn studie veel geleerd.

Julienne Brouwers bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Ziek van jou

Auteur: Julienne Brouwers

Genre: Thriller

Uitgeverij: JB Uitgeverij

Bladzijdes: 278

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789083034850

Beoordeling: 4/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: Ziek van jou – Julienne Brouwers

Geef een reactie