Recensie: Zeg nooit je naam – Christian Unge

Recensie: Zeg nooit je naam – Christian Unge

Deze recensie kan spoilers van het voorgaande deel bevatten.

Een vrouw dwaalt door de gangen van het Nobelziekenhuis, vergezeld door een kleine jongen, terwijl Tekla Berg op de afdeling Spoedeisende Hulp het slachtoffer van een gruwelijk auto-ongeluk probeert te redden.

Een bizarre reeks gebeurtenissen laat vervolgens zowel het ziekenhuispersoneel als de politie in grote verwarring achter. Tekla raakt geobsedeerd door het mysterie en doet een ontdekking die haar leven op z’n grondvesten doet schudden…

“‘Steek nooit energie in een verloren zaak. Als je aan het begin een goede berekening maakt, en dat doe jij altijd al met dat supercomputertje in je hoofd, en je constateert dat de kans op winst minder dan twee procent is, of iets in die orde van grootte, begin er dan niet aan. Steek je energie in iets anders.’”

Christian Unge, Zeg nooit je naam

CharactersZeg nooit je naam vertelt het verhaal van Tekla Berg. Tekla werkt op de Spoedeisende Hulp en vanaf het moment dat er een slachtoffer van een auto-ongeluk binnenkomt, vinden er bizarre gebeurtenissen plaats. Deze gebeurtenissen en de personen die deze gebeurtenissen veroorzaken laten behoorlijke indrukken achter bij Tekla. Ze probeert dan ook alle raadsels hierover te ontrafelen, want wie zijn nu precies die personen en vooral wat is hun relatie met die kleine jongen. Tegelijkertijd doet Tekla er alles aan om haar patiënten te redden, zelfs als het diverse consequenties heeft. Daarnaast blijkt totaal onverwachts iemand ook alleen met Tekla te willen praten.

Atmosphere – Door de onbekende personen en vooral hun acties, hangt er een mysterieuze sfeer in Zeg nooit je naam. Daarnaast hangt er ook een gefrustreerd sfeer door alle veranderingen in het ziekenhuis waar Tekla het niet helemaal mee eens is.

Writing – Christian Unge heeft Zeg nooit je naam op een fijne en vlotte manier geschreven. Wederom wordt er medische jargon gebruikt, voornamelijk omdat het verhaal zich afspeelt in het ziekenhuis. Daarnaast geeft de medische jargon ook weer iets extra’s aan het verhaal.

Plot – Vanaf de eerste bladzijde is Zeg nooit je naam erg geheimzinnig, vooral omdat het eerste gedeelte wordt verteld vanuit het perspectief van de onbekende vrouw. Het volgende gedeelte wordt vanuit het perspectief van Tekla verteld en de perspectieven wisselen elkaar af. Mede hierdoor kom je stap voor stap de waarheid te weten en ook blijft het spannend.

Intrigue – Door de geheimzinnige personages en de vele onbeantwoorde vragen blijft Zeg nooit je naam intrigeren. Daarnaast komt je steeds iets meer te weten waardoor je Zeg nooit je naam niet kunt wegleggen.

Logic – De gebeurtenissen in Zeg nooit je naam zijn soms bizar, maar ook wel erg passend bij de bijzondere personages. Daarnaast zijn sommige beslissingen in het ziekenhuis op bestuurlijk vlak worden gemaakt wel erg apart.

Enjoyment – Al met al is Zeg nooit je naam een spannend en mysterieus verhaal. Ditmaal speelt bijna het hele verhaal zich af in het ziekenhuis en tevens zit er vanaf de eerste bladzijde tempo in het verhaal. Daarnaast blijf je doorlezen omdat je wilt weten wie nu de personen zijn en hoe het met de kleine jonge gaat eindigen.

Luitingh-Sijthoff bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Zeg nooit je naam

Auteur: Christian Unge

Genre: Thriller

Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

Bladzijdes: 432

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789024587322

Beoordeling: 4/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: Zeg nooit je naam – Christian Unge

Geef een reactie