Recensie: Wreed spel (Kim Stone #2) – Angela Marsons

Recensie: Wreed spel (Kim Stone #2) – Angela Marsons

Deze recensie kan spoilers van het voorgaande deel bevatten.

Niet lang nadat hij zijn gevangenisstraf heeft uitgezeten, wordt een veroordeelde verkrachter vermoord en verminkt aangetroffen. Het blijft niet bij één lijkt. Als er meer slachtoffers worden gevonden die op dezelfde gruwelijke wijze zijn omgebracht, vermoedt detective Kim Stone dat er een kwaadaardige genie bezig is.

Het lijkt een pervers experiment waarbij slachtoffers van misdrijven worden aangemoedigd om de rollen om te draaien. Kim zal diep moeten graven om de waarheid boven tafel te krijgen, met het risico dat de genadeloze dader zijn aandacht verlegt naar Kim zelf.

“Al vanaf haar eerste dag op de academie geloofde Kim erin dat mensen moesten boeten voor de misdaden die ze begaan hadden. Waar het haar werk betrof, voelde iedere onopgeloste zaak als een etterende wond.”

Angela Marsons, Wreed spel

Characters Wreed spel vertelt het verhaal van detective Kim Stone. Kim vindt het lastig om op een sociale manier met personen te praten, maar daar tegenover kan ze wel goed aanvoelen als er niets helemaal klopt bij een persoon. Daarnaast doet Kim er ook alles aan om de zaken waaraan ze werkt op te lossen. Haar karakter is dan ook deels gevormd door haar heftige verleden.

Atmosphere – De sfeer in Wreed spel is spannend en mysterieus. De spannende sfeer is ontstaan door het onbekend aantal slachtoffers dat er mogelijk gaan vallen en natuurlijk of detective Kim Stone überhaupt op tijd de dader kan stoppen. Daarnaast zorgen de geheimzinnige beweegredenen van de dader voor een mysterieuze sfeer over waarom deze slachtoffers moeten vallen.

Writing – Angela Marsons heeft Wreed spel op een fijne en vlotte manier geschreven. Ditmaal wordt Wreed spel verteld vanuit de perspectieven van zowel detective Kim Stone als vanuit de dader. Dit heeft als nadeel dat je als lezer eigenlijk alles al weet voordat sommige andere personages het weten.

Plot – Vanaf de eerste pagina’s maak je als lezer al kennis met de dader en ook een aantal gedachtegangen van deze personage. Tegelijkertijd vinden er ook meteen diverse verdachte overlijdens plaats die detective Kim Stone maar verdacht blijft vinden. In de rest van Wreed spel probeert Kim alle zaken waaraan ze werkt op te lossen.

Intrigue – Doordat Wreed spel onder andere wordt verteld vanuit het perspectief van de dader, vind ik Wreed spel minder intrigerend dan gehoopt. Vooral omdat je al weet wat er gebeurd en vooral door wie. Maar daar tegenover zorgt de drijfveer van detective Kim Stone om de zaken goed af te ronden ervoor dat je Wreed spel blijft lezen.

Logic – De gebeurtenissen in Wreed spel zijn voor een thriller allemaal logisch. Daarnaast volgen de gebeurtenissen elkaar op een ‘natuurlijke’ manier op en hebben de gebeurtenissen die bij een specifieke zaak horen ook een samenhang.

Enjoyment – Al met al is Wreed spel een leuke en bovenal een interessante thriller. Helaas is vanaf het begin al duidelijk wie de dader is, waardoor je niet zelf op zoek hoeft naar de dader. Alhoewel er bij één zaak nog wel naar een specifieke persoon wordt gezocht. Desondanks zorgt juist de doorzettingsvermogen van detective Kim Stone er wel voor dat Wreed spel blijft fascineren.

Boekerij bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Wreed spel

Auteur: Angela Marsons

Genre: Thriller

Uitgeverij: Boekerij

Bladzijdes: 382

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789022589953

Beoordeling: 4/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: Wreed spel (Kim Stone #2) – Angela Marsons

Geef een reactie