Recensie: WIS De wereld zonder geschiedenis – Zazie Norden

Recensie: WIS De wereld zonder geschiedenis – Zazie Norden

Kanita leeft in een wereld waar de geschiedenis om de zestig jaar wordt gewist. Zij en haar vriendinnen willen tegen alle kansen in een onvergetelijke Laatste Dag creëren. Die verloopt alleen niet zoals ze hadden verwacht…

De volgende dag herinnert Kanita zich niets meer, maar is dat wel echt zo? Waarom droomt ze over dingen die ze niet kan weten? Wie is het meisje dat haar lijkt te herkennen? Beetje bij beetje worden mysteries onthuld en Kanita en haar vriendinnen zijn vastbesloten om het geheim achter de Wis te ontrafelen. Zal het hen lukken?

“Plots voel ik een steek in mijn hart. Vandaag heb ik ook een deel van mezelf verloren, namelijk alles van mijn kinderjaren, mijn verleden. Alles wat mij heeft gemaakt tot wie ik nu ben.”

Zazie Norden, WIS De wereld zonder geschiedenis

WIS De wereld zonder geschiedenis is door Zazie Norden geschreven met een fijne en vlotte schrijfstijl. Daarnaast is WIS De wereld zonder geschiedenis op een begrijpelijk manier geschreven, aangezien ik in het begin van het verhaal nog diverse vragen had over het wissen van de geschiedenis, maar deze werden uitstekend en al vrij snel op een duidelijke manier uitgelegd. Bovendien wordt WIS De wereld zonder geschiedenis verteld vanuit het perspectief van Kanita.

Kanita is een veertienjarig meisje wanneer het moment weer is aangebroken om de geschiedenis wederom te laten wissen. De dag erna moet Kanita iedereen opnieuw leren kennen, zo ook haar ouders. Maar ze krijgt ook flashbacks naar haar oude leven, maar ze weet niet wat die flashbacks betekenen. Vanaf dat moment doet ze er alles aan om de antwoorden op haar vragen te vinden en wordt het nog vreemder als er ook plotseling wat bij haar beste vriendin gebeurt.

WIS De wereld zonder geschiedenis is een spannend, mysterieus en intrigerend verhaal. Beetje bij beetje wordt in het verhaal de spanning opgebouwd en krijg je ook steeds een stukje van de puzzel. Eigenlijk ontdek je samen met de hoofdpersonage Kanita wat er nu allemaal precies aan de hand is. Jammer genoeg was het einde wat voorspelbaar. Desondanks heb ik wel erg genoten van het verhaal!

Zazie Norden bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: WIS De wereld zonder geschiedenis

Auteur: Zazie Norden

Genre: Young Adult

Uitgeverij: Ambilicious

Bladzijdes: 194

Bindwijze: Ebook

ISBN: 9789493210349

Beoordeling: 4/5 sterren

Eén gedachte over “ Recensie: WIS De wereld zonder geschiedenis – Zazie Norden

Geef een reactie