Recensie: Wie niet weg is (Helen Grace #6) – M.J. Arlidge

Recensie: Wie niet weg is (Helen Grace #6) – M.J. Arlidge

In plaats van daders en moordenaars naar de gevangenis te sturen, zit Helen Grace nu zelf in de gevangenis. De bewijzen waarvoor Helen wordt verdacht zijn zeer sterk, waardoor Helen op dit moment maar op één manier vrij kan komen. Ze moet namelijk overleven tot haar rechtszaak en hopen dat ze onschuldig wordt verklaard.

Van de een op andere dag wordt er een verminkt lichaam gevonden in één van de cellen naast die van Helen. Wanneer het duidelijk is geworden dat het om een gruwelijke moord gaat, vrezen alle gevangen om hun leven. Dus ook Helen moet vrezen voor haar leven, want niemand is op dit moment veilig.

Ondertussen probeert Charlie (vriendin en ex-collega van Helen) bewijs te verzamelen om Helen onschuldig te laten verklaren. Maar daarbij wordt Charlie door haar collega’s niet echt geholpen. Gaat het Helen lukken om op tijd uit de gevangenis te komen of zijn haar laatste dagen geteld?

‘Holloway had onderdak geboden aan veel duistere daden, maar de oude gevangenis had haar zwartste hoofdstuk tot het eind bewaard.’

M.J. Arlidge, Wie niet weg is

Wie niet weg is heeft net zoals de voorgaande delen, in de serie, korte hoofdstukken. Tevens wordt het verhaal wederom verteld door diverse belangrijke personages, alleen deze keer wordt er niet verteld vanuit het perspectief van de dader. Verder zet M.J. Arlidge de lezer vaak op een verkeerd spoor. Wanneer je als lezer eindelijk denkt de dader te hebben gevonden, komen er weer nieuwe aanwijzingen. De aanwijzingen leiden je dan weer naar een andere personage/dader.

Ook dit keer weer draait Wie niet weg is om het leven van rechercheur Helen Grace. Waar je normaal over haar speurwerk naar de dader leest, zien we in Wie niet weg is Helen in een hele andere omgeving. Namelijk de vrouwengevangenis. Door deze omgevingsverandering zie je ook dat Helen nog hele andere persoonlijkheden heeft, wie nu naar boven komen drijven. Tevens leer je ook hoe moeilijk het is om je staande te houden in de gevangenis en welke consequenties dit met zich meebrengen.

Steeds verder naar het einde toe, komt er meer vaart in het verhaal. Soms verloopt het verhaal zo vlot, dat je even moet teruglezen wat er nu allemaal precies gebeurde. Dit kwam mede doordat Helen eerder en meer informatie over de dader wist te achterhalen, dan M.J. Arlidge dit aan de lezer vertelde. Hierdoor leek het ook alsof er gaten in het verhaal zaten, waardoor je als lezer kunt beginnen te twijfelen of je niet een deel hebt gemist.

Wie niet weg is is alweer de zesde thriller van M.J. Arlidge in de geweldige serie! Ook in Wie niet weg is worden gruwelijke moorden gepleegd, door erbarmelijke moordenaars. Door de nieuwe omgeving waarin rechercheur Helen terecht is gekomen, komen bij Helen onbekende persoonlijkheden naar boven drijven.


Titel: Wie niet weg is

Auteur: M.J. Arlidge

Genre: Thriller

Uitgeverij: de Boekerij

Bladzijdes: 396

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789022582206

Beoordeling: 4/5 sterren

Koop bij bol.com

3 gedachten over “Recensie: Wie niet weg is (Helen Grace #6) – M.J. Arlidge

Geef een reactie