Recensie: Wie ik gisteren was – Pamela Sharon

Recensie: Wie ik gisteren was – Pamela Sharon

Als Yara de diagnose CVS – chronische vermoeidheidssyndroom – krijgt, weigert ze zich daar zomaar bij neer te leggen. Ze is zeventien, ze wil niet ziek zijn, en al helemaal niet chronisch. Haar ouders, broertje Corey en zus Tessa proberen haar te helpen, maar Yara laat niemand toe. In plaats daarvan verliest ze zichzelf in Evol, een hyperrealistisch spel waarin je zelf de hoofdrol speelt.

In deze virtuele wereld is Yara niet ziek en kan ze zijn wie ze wil zijn. Ze ontmoet er de knappe Amir, met wie ze op zoek gaat naar de oplossing voor de mysterieuze rook die Evol Stad en haar inwoners bedreigt. Terwijl Yara’s familie en vrienden zich zorgen maken om haar gezondheid, kiest Yara voor een alternatieve werkelijkheid. Zal ze uiteindelijk nog terug willen keren naar de realiteit?

“Want wie ik gisteren was, zal ik nooit meer kunnen zijn, en wie ik morgen ben, wordt bepaald door vandaag.”

Pamela Sharon, Wie ik gisteren was

CharactersWie ik gisteren was vertelt het verhaal van Yara. Yara wordt gediagnosticeerd met het chronische vermoeidheidssyndroom. Door deze ziekte kan ze al een lange tijd niet het leven leiden zoals een normale tiener. Wanneer Yara het hyperrealistische spel Evol ontdekt, kan ze haar eigen problemen even vergeten. In Evol ontmoet ze de knappe Amir, waarmee ze samen de mysterie in Evol Stad proberen op te lossen. De sterke Yara verliest zich helemaal in het spel, terwijl haar familie en vrienden zich zorgen maken om haar gezondheid. Haar familie en vrienden proberen haar terug te krijgen naar de realiteit en helpen haar haar ‘nieuwe’ leven te accepteren.

Atmosphere – Er heerst zowel een trieste, vrolijke, mysterieuze en bovenal een vriendschappelijke sfeer in Wie ik gisteren was. De sfeer in Wie ik gisteren was is vooral afhankelijk van de emoties van de personages en de setting waarin de gebeurtenissen plaatsvinden.

Writing – Pamela Sharon heeft Wie ik gisteren was op een vlotte, fijne en realistische manier geschreven. Pamela laat zien wat het inhoudt om een chronische ziekte te hebben en vooral hoe moeilijk het is om een ziekte te accepteren.

Plot Wie ik gisteren was wordt verteld vanuit het perspectief van Yara. Je leert Yara op deze manier kennen vanaf het moment dat ze de diagnose CVS heeft gekregen. Gedurende de rest van het verhaal volg je Yara hoe zij met de ziekte omgaat en leer je Evol, de hyperrealistische spel, kennen.

Intrigue Wie ik gisteren was is een intrigerend verhaal doordat je wilt weten hoe Evol zich verder gaat ontwikkelen. En natuurlijk is het fascinerend om te zien hoe Yara omgaat met haar ziekte.

Logic – De gebeurtenissen in Wie ik gisteren was zijn logisch en vooral erg realistisch. De meeste gebeurtenissen vinden plaats door de emoties van de personages, maar er zijn ook gevolgen van eerdere gebeurtenissen.

Enjoyment – Al met al is Wie ik gisteren was een indrukwekkend verhaal. Het laat zien wat het inhoudt om een chronische ziekte te hebben en hoe moeilijk het is om daarmee om te gaan. Daarnaast wordt Wie ik gisteren was door Pamela Sharon op een prachtige wijze verwoord!


Titel: Wie ik gisteren was

Auteur: Pamela Sharon

Genre: Young Adult, Contemporary

Uitgeverij: Moon

Bladzijdes: 319

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789048859450

Beoordeling: 4/5 sterren


2 gedachten over “Recensie: Wie ik gisteren was – Pamela Sharon

Geef een reactie