Recensie: Weerwolven van Waraine – Eva Linden

Recensie: Weerwolven van Waraine – Eva Linden

Tijdens de zomervakantie van 2002 komen negen jongeren terecht in Waraine, een idyllisch dorpje aan de Franse kust. Door een speling van het lot, moeten ze een week lang in hetzelfde vakantiehuis verblijven. Is het puur toeval dat ze samen in het vakantiehuis terecht zijn gekomen, of zit er meer achter?

Na een spelletje ‘Weerwolven van Wakkerdam’ begint een ware nachtmerrie waarbij er gewonden vallen. Waart er een moordenaar rond in de bossen van Waraine? Hun zoektocht naar de dader ontaardt in een koortsachtige heksenjacht naar de Weerwolf. Steeds meer geheimen komen aan het licht en daaruit blijkt dat niemand is wie hij lijkt. Kunnen ze elkaar vertrouwen? Hun detectivespel loopt al snel uit de hand, maar de belangrijkste vraag blijft onbeantwoord: wie is de Weerwolf?

“Nee, ze mocht zichzelf niet zo opjutten. Het was een legende, geen realiteit. Ze hadden gewoon een spelletje Weerwolven gespeeld en daarmee basta. Monsters bestaan niet, wat een stom idee.”

Eva Linden, Weerwolven van Waraine

Characters Weerwolven van Waraine vertelt het verhaal van negen jongeren. De negen jongeren komen per toeval, tijdens de zomervakantie van 2002, in hetzelfde vakantiehuis terecht. Ze snappen maar niet hoe het kan dat ze allemaal hetzelfde vakantiehuis hebben geboekt. Uiteindelijk blijven ze allemaal en spelen ze het spelletje ‘Weerwolven van Wakkerdam’. Maar tijdens het spelletje begint er een ware nachtmerrie, die maar niet wil eindigen. Daarnaast hebben de negen jongeren allemaal verschillende karakters. En ook dragen de jongeren allemaal een geheim met zich mee, waaronder niet iedereen lijkt wie hij zegt dat die is.

Atmosphere – In Weerwolven van Waraine heerst er vooral mysterie, maar ook veel verwarring. De verwarring komt voornamelijk doordat niemand weet hoe het verhaal nu werkelijk in elkaar zit. Daarnaast wordt de sfeer bepaald door de verschillende karakters van de personages, omdat ze allemaal anders reageren op de hele situatie. Naast de personages heeft ook de setting een belangrijke rol op de invloed van de sfeer.

Writing – Eva Linden heeft Weerwolven van Waraine op een vlotte en fijne manier geschreven. Daarnaast zijn de personages op een goede wijze neergezet en hebben alle personages ook een toegevoegde waarde. Tevens is het geweldig dat Waraine is gebaseerd op een echt dorpje, want hierdoor komt het verhaal nog levendiger over.

Plot Weerwolven van Waraine wordt verteld vanuit de perspectieven van alle negen de jongeren. Tevens word je vanaf de eerste bladzijde meegenomen in het mysterieuze verhaal. Het verhaal begint namelijk met de mysterie waarom iedereen in hetzelfde vakantiehuis terecht is gekomen. Maar wat daarna gebeurt is eigenlijk nog veel mysterieuzer en spannender.

Intrigue  – Weerwolven van Waraine is vanaf het begin al intrigerend, waarna het ook al meteen inzakt. Pas vanaf het moment dat er vreemde gebeurtenissen plaatsvinden na het spelletje ‘Weerwolven van Wakkerdam’, gaat Weerwolven van Waraine weer fascineren.

Logic – De gebeurtenissen in Weerwolven van Waraine zijn in grote lijnen realistisch. Maar daarentegen zijn sommige gebeurtenissen ook wel heel toevallig, zoals dat het weer opeens drastisch verandert. Ook zijn de gebeurtenissen van Weerwolven van Waraine ietwat voorspelbaar.

Enjoyment – Al met al is Weerwolven van Waraine een mysterieus en spannend verhaal. Daarnaast speelt het spel ‘Weerwolven van Wakkerdam’ een rode draad van het verhaal. Helaas was het einde van Weerwolven van Waraine voorspelbaar, maar desondanks heb ik enorm genoten van Weerwolven van Waraine.

Eva Linden bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Weerwolven van Waraine

Auteur: Eva Linden

Genre: Young Adult

Uitgeverij: We Will Shoot

Bladzijdes: 268

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789082750430

Beoordeling: 4/5 sterren

3 gedachten over “Recensie: Weerwolven van Waraine – Eva Linden

  1. Bedankt voor je fijne recensie, ik ben blij dat je van het boek genoten hebt! Wat is het grappig om te zien dat sommige lezers het einde al van ver aan zien komen, en anderen helemaal niet :-p ik ga je recensie vanavond delen op mijn Facebookpagina <3

    1. Hhahah, wat grappig! Misschien heeft het ook al te maken met hoe vaak iemand een thriller/spannend verhaal leest. Want ik lees best wel vaak thrillers en hierdoor merk ik tegenwoordig dat ik al sneller weet in welke hoek ik de dader moet gaan zoeken (en er dus weinig boeken zijn die mij totaal verrassen!).

Geef een reactie