Recensie: Wat jij niet ziet – M.J. Arlidge

Recensie: Wat jij niet ziet – M.J. Arlidge

Emma Forbes is verliefd. Sinds ze ex-soldaat Mark ontmoette, kan ze aan niemand anders denken. Mark is door zijn tijd in het leger zowel mentaal als fysiek beschadigd, al maken zijn littekens hem alleen maar aantrekkelijker. Eindelijk kan de blindgeboren Emma voor iemand zorgen, in plaats van altijd zelf te worden verzorgd.

Dan wordt de stad opgeschrikt door een reeks gruwelijke inbraken. Een mysterieus figuur sluipt in het holst van de nacht huizen in, waar hij zijn nietsvermoedende slachtoffers aanvalt, vernedert en genadeloos martelt. De politie heeft maar één aanknopingspunt: de dader heeft een opvallend litteken in zijn nek. Is het toeval, of maakt Emma’s onvoorwaardelijke liefde haar blind voor wie Mark werkelijk is?

“Natuurlijk, dat signalement op de radio was verontrustend, maar echt, hoe groot is de kans dat die lieve, gevoelige man die met zijn hoofd op mijn schouder begon te huilen, die me zei dat hij van me houdt, een moordenaar is?”

M.J. Arlidge, Wat jij niet ziet

Wat jij niet ziet is geschreven met de prettige schrijfstijl die we van M.J. Arlidge gewend zijn. Daarnaast wordt Wat jij niet ziet verteld vanuit het perspectief van Emma Forbes.

Emma Forbes is een jonge blinde vrouw en leert ex-soldaat Mark kennen tijdens het stappen. Ze wordt verliefd op hem en vanaf dat moment staat ze ook weer positief in het leven. Terwijl in haar omgeving inbraken plaatsvinden en de slachtoffers worden gemarteld, is Emma niet bang, want ze heeft Mark.

Wat jij niet ziet is voorspelbaar, desondanks blijf je maar doorlezen. Een groot minpunt is dat sommige situaties niet kloppen, bijvoorbeeld: dat het telefoonnummer van Mark opeens in Emma’s mobiel staat. Desondanks is Wat jij niet ziet een heerlijk verhaal om even tussendoor te lezen.


Titel: Wat jij niet ziet

Auteur: M.J. Arlidge

Genre: Thriller

Uitgeverij: Boekerij

Bladzijdes: 96

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789059655201

Beoordeling: 4/5 sterren

Eén gedachte over “ Recensie: Wat jij niet ziet – M.J. Arlidge

Geef een reactie