Recensie: Wat de zee vertelt – Julia Drake

Recensie: Wat de zee vertelt – Julia Drake

Violet en haar broertje Sam zijn enorme geluksvogels en bovenal doorzetters. Oftewel dat werd ze verteld. Hun betovergrootmoeder Fidelia was de enige overlevende van het schip Lyric toen deze voor de kust van Maine zonk. Ze zwom naar de kust en stichtte het dorpje Lyric.

Maar rampen lijkt de familie te achtervolgen. Zo feest Violet met de verkeerde mensen en doet Sam een zelfmoordpoging. Op het moment dat Sam wordt behandeld, wordt Violet door haar ouders naar Lyric gestuurd. Om de situatie recht te zetten, is er volgens Violet maar één oplossing: ze moet en zal het scheepswrak vinden.

‘De golven sloegen tegen de rotsen: een spookkrab schoot weg over het strand een eindje van ons vandaan. Oesters ademden belletjes uit onder het zand en ik zou zweren dat ik een vuurvliegje met zijn vleugeltjes hoorde fladderen.’

Julia Drake, Wat de zee vertelt

Wat de zee vertelt wordt geschreven met de fijne en vlotte schrijfstijl van Julia Drake. Daarnaast heeft Julia Drake belangrijke thema’s zoals zelfmoord, depressies en LGBTQ+ in het verhaal weten te verwerven. Ook laat ze personages groeien op een positieve manier.

Violet wordt door haar gedrag van de afgelopen maanden naar haar oom in Lyric gestuurd. Eenmaal daar begint Violet beetje bij beetje weer haar normale zelf te worden en leert ze ook zichzelf echt kennen. Ook probeert ze haar contact met haar broertje Sam te verbeteren. Vroeger hadden ze een sterke band, maar die is de afgelopen tijd behoorlijk verminderd.

Wat de zee vertelt is een bijzonder verhaal met zowel verdrietige als prachtige momenten! Er worden belangrijke thema’s besproken, zonder dat er (v)oordelen worden getrokken. Helaas was Wat de zee vertelt soms ook ietwat langdradig, waardoor het tempo uit het verhaal werd gehaald. Desondanks is Wat de zee vertelt een prachtig verhaal waar je echt je tijd voor moet hebben om hem te lezen!

Uitgeverij Moon bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Wat de zee vertelt

Auteur: Julia Drake

Genre: Young Adult

Uitgeverij: Moon

Bladzijdes: 367

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789048847914

Beoordeling: 4/5 sterren


2 gedachten over “Recensie: Wat de zee vertelt – Julia Drake

Geef een reactie