Recensie: Wat als jij en ik – Emma Anna

Recensie: Wat als jij en ik – Emma Anna

De 22-jarige Maeve is al haar hele leven dol op Marcus. Hij is tien jaar ouder dan zij en niet alleen een voorbeeldfiguur, maar ook een echte man. Maar na hun impulsieve misstap blijft ze met een gebroken hart achter als Marcus haar liefde niet beantwoordt.

Marcus heeft echter iets anders aan zijn hoofd. Hij kampt met een gebroken verleden en wil zich vooral losmaken en op de toekomst richten. Samen met Maeve probeert hij de oorspronkelijke dynamiek terug te vinden, wat alleen kan slagen door hun diepste geheim te begraven. Maar het lot heeft andere plannen.

“‘Marcus… Ik ben verliefd op jou..’ Hij grinnikte, en ik ook, hoewel een andere Maeve me door elkaar schudde en me een klap in het gezicht gaf. Waar de fuck was ik mee bezig?!”

Emma Anna, Wat als jij en ik

Personages (Characters) Wat als jij en ik vertelt het verhaal van de tweeëntwintigjarige Maeve en de tien jaar oudere Marcus. Al haar hele leven is Maeve dol op Marcus, maar gaandeweg veranderde de houding in dat Maeve verliefd werd op Marcus. Echter, Marcus beantwoordt deze liefde niet. Zelfs niet wanneer er een impulsieve misstap zich voordoet. Maeve haar hart is gebroken, maar dan ontstaat er iets waardoor Maeve alleen nog maar weet dat ze een stabiele leven moet creëren. Marcus heeft in zijn verleden veel meegemaakt en draagt deze lasten nog steeds met zich mee. Maar ook hij dient zich aan te passen, maar dit gaat op diverse momenten maar in kleine stappen.

Sfeer (Atmosphere) – De sfeer in Wat als jij en ik is afhankelijk van de emoties en gedachtes van voornamelijk Maeve, maar uiteindelijk ook door de emoties en gedachtes van Marcus. Die emoties kunnen variëren van verdriet, eenzaamheid, teleurstelling naar vrolijkheid, volwassenheid, openheid en alles er tussenin. Hierbij hebben de huidige maar ook de gebeurtenissen uit het verleden van Maeve en/of Marcus invloed. Hierdoor word je als lezer soms heen en weer geslingerd tussen alle sferen.

Schrijfstijl (Writing) – Emma Anna heeft Wat als jij en ik met haar kenmerkende en betoverende schrijfstijl geschreven. Hierdoor weet Emma Anna je net zoals haar andere boeken mee te nemen in haar verhaal, waardoor je wordt betoverd door het bijzondere verhaal en de verschillende karakters van Maeve en Marcus.

Plot (Plot) Wat als jij en ik begint algauw met de verjaardag van Maeve, waar Marcus natuurlijk ook voor is uitgenodigd. Na een impulsieve misstap daarna, wordt het hart van Maeve gebroken achtergelaten. Tevens verandert voor beiden hun levens abrupt. Ze dienen een nieuwe basis te creëren, wat niet zonder slag of stoot gebeurd. Oftewel beiden worden geconfronteerd met hun eigen en elkaar verledens en karakters.

Intrige (Intrigue) Wat als jij en ik is wederom een intrigerend verhaal geschreven door Emma Anna. Haar schrijfstijl, maar voornamelijk de manier hoe Emma Anna net zoals in haar andere boeken de personages neerzet zorgt ervoor dat Wat als jij en ik fascineert. Want ondanks de niet perfecte karakters weet Emma Anna er toch voor te zorgen dat je van de personages gaat houden.

Logica (Logic) – De gebeurtenissen in Wat als jij en ik zijn passend bij dit verhaal. Dit komt doordat de meeste gebeurtenissen realistisch overkomen, en ook de gebeurtenissen uit het verleden van Maeve en/of Marcus dragen bij aan hun karakters en gedragingen.

Amusement (Enjoyment) Wat als jij en ik is een intrigerend, meeslepend en wederom een prachtig geschreven verhaal van Emma Anna. Haar schrijfstijl zorgt voor levende en realistische personages en zorgt er tevens voor dat je van Maeve en Marcus gaat houden. De meeste gebeurtenissen in Wat als jij en ik kunnen realistisch overkomen voor lezers, waarbij de gebeurtenissen vaak ook effect hebben op de ontwikkeling en gedragingen van Maeve en Marcus. Uiteindelijk laat Wat als jij en ik zien wat verboden liefde kan doen op personages en de mensen om hen heen.

April Books bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Wat als jij en ik

Auteur: Emma Anna

Genre: New Adult

Uitgeverij: April Books

Bladzijdes: 407

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789464821109

Beoordeling: 4/5 sterren

Geef een reactie