Recensie: Voorbij het Wederwoud (De Raad van Vha’Rymn #1) – Valentijn Ringelberg

Recensie: Voorbij het Wederwoud (De Raad van Vha’Rymn #1) – Valentijn Ringelberg

Diep in Wederwoud, een plek waar de natuur geëerd wordt en ongeziene gevaren zich verborgen houden, wonen de zussen Céli en Phaun. Céli lijdt al jaren aan een onverklaarbare en ongeneeslijke ziekte, die haar afhankelijk maakt van de zorg van haar jongere zusje. Phaun heeft zichzelf volledig weggecijferd om Céli te ondersteunen, waardoor ze geen opleiding of sociaal leven meer heeft.

Op het moment dat de situatie uitzichtloos lijkt, wordt er plots een oplossing aangereikt. Maar die oplossing heeft een prijs. Om haar zus en zichzelf een kans op een nieuw leven te geven, moet Phaun een reis maken door het majestueuze Wederwoud. Een tocht waarbij ze vreselijke keuzes moet maken en tot het uiterste moet gaan.

“Wat was het toch met het Wederwoud en de koppigheid van iedereen die erin woonde?”

Valentijn Ringelberg, Voorbij het Wederwoud

Voorbij het Wederwoud is door Valentijn Ringelberg geschreven met een fijne, vlotte en levendige schrijfstijl. Ook is de worldbuilding perfect, aangezien ik precies voor me zag hoe de wereld eruit moet zien. Daarnaast wordt Voorbij het Wederwoud verteld vanuit het perspectief van Phaun.

Céli, de zus van Phaun, is ongeneeslijk ziek, waardoor Phaun zich helemaal heeft weggecijferd om haar zus te verzorgen. Plotseling komt er een oude bekende terug die Phaun vertelt dat er eventueel een manier is om haar zus beter te maken. Maar durft en kan Phaun haar zus achterlaten om een reis te maken door het majestueuze Wederwoud, waar ze waarschijnlijk voor vreselijke keuzes komt te staan?

Voorbij het Wederwoud is een spannend, mysterieus en avontuurlijk verhaal, waarin familie, vriendschap en onvoorwaardelijke liefde centraal staan. Alleen had ik in het begin van Voorbij het Wederwoud moeite om in het verhaal te komen, maar daarna las het verhaal als een trein. Daarnaast eindigt Voorbij het Wederwoud met een enorme cliffhanger en kan ik niet wachten op het vervolg!

Hamley Books bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Voorbij het Wederwoud

Auteur: Valentijn Ringelberg

Genre: Young Adult, Fantasy

Uitgeverij: Hamley Books

Bladzijdes: 247

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789463967273

Beoordeling: 4/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: Voorbij het Wederwoud (De Raad van Vha’Rymn #1) – Valentijn Ringelberg

Geef een reactie