Recensie: Vlam (Skin #2) – Alice Broadway

Recensie: Vlam (Skin #2) – Alice Broadway

Deze recensie kan spoilers van het voorgaande deel bevatten.

Leora vlucht de bossen in en komt terecht op de plek waar de blanco’s leven. Haar hele leven heeft ze alleen maar slechte verhalen over de blanco’s gehoord.

Nu waagt ze zich in hun midden, met maar één opdracht: hun vertrouwen winnen. Hoe gaat ze dat doen als ze zelf niet weet of ze hén, de mensen zonder tatoeages die hun geheimen blootgeven, kan vertrouwen? Ondertussen vragen de blanco’s maar één ding van haar: geen geheimen, geen leugens en slechts de waarheid. En dat is nu juist het enige wat ze hun niet kan geven…

“Die barst in de schaal. Er drong licht door naar binnen en leven door naar buiten. De barst voelde als een bliksemflits, als een splitsing in de weg die ons dwong in verschillende richtingen te reizen.”

Alice Broadway, Vlam

Alice Broadway heeft een fijne schrijfstijl. Waar in Inkt de personages nog weinig diepgang hadden, krijgt Leora in Vlam wel diepgang. Hierdoor krijg je meer empathie voor de keuzes die Leora in haar leven moet maken.

Leora staat voor moeilijke keuzes. Ze is namelijk opgegroeid tussen de mensen met tatoeages, terwijl haar moeder een blanco was. Op een gegeven moment vlucht Leora naar de plek waar de blanco’s wonen. Daar leert ze de andere kant van de verhalen kennen en moet ze levens veranderende beslissingen nemen.

Vlam begint erg langzaam, maar gedurende het verhaal komt er steeds meer tempo in het verhaal. Daarnaast zitten er in Vlam wederom sprookjes prachtig verwerkt. Tevens bevat Vlam verrassende wendingen en is het onduidelijk wie er nu te vertrouwen zijn en wie niet. Ook bevat Vlam een open einde, waardoor ik erg benieuwd ben geworden naar het laatste deel. Helaas heeft uitgeverij Young & Awesome besloten om dit laatste deel niet meer te gaan vertalen.


Titel: Vlam

Auteur: Alice Broadway

Genre: Young Adult

Uitgeverij: Young & Awesome

Bladzijdes: 251

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789025875213

Beoordeling: 4/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: Vlam (Skin #2) – Alice Broadway

Geef een reactie