Recensie: Vlak voordat ik stierf – S.K. Tremayne

Recensie: Vlak voordat ik stierf – S.K. Tremayne

Door een klein stukje ijs op de weg, verongelukt Kath Redway bijna. Kath rijdt met haar auto het meer van Dartmoor National Park in. Wonder boven wonder komt ze er met een paar blauwe plekken vanaf

In shock en met geheugenverlies keert Kath blij weer terug bij haar man Adam en hun dochter Lyla. Maar later blijkt het ongeluk helemaal geen ongeluk te zijn geweest. Haar dochter begint een vreemde taal uit te slaan en houdt niet op over een man op de hei.

‘Doodse stilte. Zo voelt het. Een doodse stilte, alsof het kloppend hart van de wereld tot stilstand is gekomen. Ik hoor niets, niets beweegt. Dan slaat er een regenvlaag tegen de ruiten die de stilte doorbreekt en me weer bij mijn positieven brengt.’

S.K. Tremayne, Vlak voordat ik stierf

S.K. Tremayne heeft een vlotte schrijfstijl en krijgt het voor elkaar om de spanning en de geheimzinnigheid gedurende het hele verhaal vast te houden. Daarnaast wordt Vlak voordat ik stierf verteld vanuit verschillende perspectieven, maar voornamelijk vanuit die van Kath. Samen met haar ontrafel je ook het grote mysterie, waarvoor eerst vele geheimen moeten worden ontrafeld.

Tijdens het verhaal krijg je dan ook steeds beetje bij beetje informatie over het gruwelijke geheim en dus ook over de angstaanjagende waarheid. Een kleine minpunt van Vlak voordat ik stierf is dat het soms ietwat te langdradig verloopt. Hierdoor wordt dus ook tempo uit het verhaal gehaald, terwijl je echt wilt weten wat er nu allemaal precies gebeurd is.

De setting voor Vlak voordat ik stierf is uitstekend gekozen. Het verhaal speelt zich namelijk af in Dartmoor. Dartmoor is een plaats dat magisch en mysterieus is. Daarnaast ligt Dartmoor afgelegen en zijn de weersomstandigheden op diverse momenten bizar.

Vlak voordat ik stierf is spannend, mysterieus en donker. Het brengt daarnaast een gruwelijk geheim naar boven met een angstaanjagende waarheid!


Titel: Vlak voordat ik stierf

Auteur: S.K. Tremayne

Genre: Thriller

Uitgeverij: Prometheus

Bladzijdes: 336

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789044635485

Beoordeling: 4/5 sterren

Koop bij bol.com

Eén gedachte over “ Recensie: Vlak voordat ik stierf – S.K. Tremayne

Geef een reactie