Recensie: Violet, vervloekt & verwoest (Violet Made of Thorns #1) – Gina Chen

Recensie: Violet, vervloekt & verwoest (Violet Made of Thorns #1) – Gina Chen

Violet is een ziener en een leugenaar. Met haar slim geformuleerde voorspellingen drukt ze haar stempel op het koninklijke hof. Eerlijkheid is voor zwakkelingen, vindt ze, zoals prins Cyrus, die van plan is om Violet direct uit haar officiële rol te zetten zodra hij tot koning wordt gekroond.

Maar wanneer de koning Violet vraagt een vals liefdesverhaal voor Cyrus te voorspellen, wekt ze een gevreesde vloek op die de ondergang óf de redding van het koninkrijk zal betekenen, afhankelijk van de bruid die de prins kiest. Violet staat voor een keuze: haar lot in eigen handen nemen, ongeacht de gevolgen, of toegeven aan de aantrekkingskracht tussen haar en Cyrus.

Violets listigheid kan haar misschien beschermen in het moordlustige hof, maar het verandert niets aan haar lot. En wanneer de grens tussen haat en liefde steeds meer vervaagt, moet Violet het opnemen tegen een mysterieuze kwaad om zichzelf en het koninkrijk te redden – of alles en iedereen te verdoemen…

“We zouden elkaar te gronde kunnen richten, en we zouden niet aarzelen om dat te doen.”

Gina Chen, Violet, vervloekt & verwoest

Personages (Characters) Violet, vervloekt & verwoest vertelt het verhaal van Violet. Violet is een ziener, waarmee ze de toekomst van andere personen kan zien door middel van hun handen. Tegelijkertijd vertelt Violet niet altijd de waarheid die ze ziet, waardoor ze eigenlijk ook een leugenaar is. Maar het verandert wanneer Violet gedwongen wordt een vals liefdesverhaal op te hangen. Gaandeweg merkt Violet dat ze het steeds minder fijn vindt om dit leugen in stand te houden, ook omdat Cyrus steeds meer naar haar toetrekt. Ondertussen blijken er steeds meer personen te zijn die haar niet meer vertrouwen, waardoor alles voor haar steeds moeilijker wordt.

Sfeer (Atmosphere) – De sfeer in Violet, vervloekt & verwoest is geheimzinnig, avontuurlijk en spannend. De geheimzinnigheid komt natuurlijk omdat je niet kunt voorspellen wat er staat te gebeuren en ook niet of sommige personages wel de waarheid vertellen. Daarnaast wordt de avontuurlijk sfeer gecreëerd door alle gebeurtenissen die plaatsvinden in Violet, vervloekt & verwoest. En als laatste wordt de spannende sfeer gecreëerd door alle gebeurtenissen waarvan onbekend is hoe Violet, maar ook de andere personages uit deze gebeurtenissen komen en of ze daaruit komen natuurlijk.

Schrijfstijl (Writing) – Gina Chen heeft Violet, vervloekt & verwoest met een vlotte en fijne schrijfstijl geschreven. Daarbij wordt Violet, vervloekt & verwoest verteld vanuit het perspectief van Violet. Daarnaast heeft Gina Chen voor een goede verhaallijn gezorgd in Violet, vervloekt & verwoest.

Plot (Plot) Violet, vervloekt & verwoest begint met dat je kennismaakt met zowel Violet als Cyrus. Algauw wordt bekend dat Violet werd gedwongen om een vals liefdesverhaal te voorspellen voor Cyrus. Deze leugen maakt alles moeilijk voor Violet, want ze moet hierdoor soms moeilijke keuzes maken. Uiteindelijk wordt dan ook steeds duidelijker waarom Violet diverse keuzes maakt en welke gevolgen die hebben.

Intrige (Intrigue) Violet, vervloekt & verwoest is een intrigerend verhaal, aangezien je echt wordt gedwongen om steeds verder te lezen om te weten hoe het verhaal gaat aflopen. Echter, in het eerste gedeelte van Violet, vervloekt & verwoest moest ik nog wel even in het verhaal komen, maar toch wordt het verhaal steeds interessanter. Uiteindelijk kan ik steeds moeilijker Violet, vervloekt & verwoest wegleggen, want ik was vooral benieuwd welke keuzes Violet uiteindelijk allemaal ging maken en ook waarom.

Logica (Logic) – De gebeurtenissen in Violet, vervloekt & verwoest zijn passend bij dit fantasie verhaal. Daarnaast zorgen de gebeurtenissen ook voor een goede opbouw van dit verhaal, waardoor Violet, vervloekt & verwoest steeds spannender en intrigerend wordt. Ook zijn de gebeurtenissen niet voorspelbaar, waardoor het einde van Violet, vervloekt & verwoest erg verrassend is.

Amusement (Enjoyment) Violet, vervloekt & verwoest is een geheimzinnig, intrigerend, avontuurlijk en spannend verhaal. Gina Chen heeft met haar prachtige verhaalopbouw een geweldig verhaal weten neer te zetten. In Violet, vervloekt & verwoest moet Violet een vals liefdesverhaal voorspellen, waar ze eigenlijk tegen opkijkt. Gaandeweg blijkt ze het hier steeds moeilijker mee te hebben en ook blijken buitenstaanders niet allemaal te vertrouwen te zijn. Ook wordt Violet steeds meer gewantrouwd, wat het haar nog moeilijker maakt. Tevens eindigt Violet, vervloekt & verwoest erg verrassend, waardoor ik erg benieuwd ben naar het vervolg.

Best of YA bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Violet, vervloekt & verwoest

Auteur: Gina Chen

Genre: Young Adult, Fantasy

Uitgeverij: Best of YA

Bladzijdes: 366

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789000382330

Beoordeling: 4/5 sterren

Eén gedachte over “ Recensie: Violet, vervloekt & verwoest (Violet Made of Thorns #1) – Gina Chen

Geef een reactie