Recensie: Verstoten – Sterre Collins

Recensie: Verstoten – Sterre Collins

Lucy is een rustige, wat onzekere zestienjarige. Haar vader heeft zijn gezin verlaten toen Lucy drie jaar was en sindsdien woont ze samen met haar moeder, Carleen.

Als ze de oudere Fraser ontmoet, steunt hij haar in haar zoektocht naar antwoorden over haar vader, die volgens haar moeder niets waard was. Maar is Fraser wel de man die hij lijkt.

“Ooit las ik dat er drie vormen van waarheid zijn. De waarheid volgens de een. De waarheid volgens de ander. En de echte waarheid.”

Sterre Collins, Verstoten

CharactersVerstoten vertelt het verhaal van Lucy. Toen Lucy drie jaar oud was, heeft haar vader het gezin verlaten. Regelmatig vraagt Lucy aan haar moeder om wat over haar vader te vertellen. Maar haar moeder wil dan niets vertellen of stelt hem in kwaad daglicht. Door het vele onbegrip voelt Lucy zich vaak down, maar dit verandert als ze Fraser ontmoet. De oudere Fraser blijkt niet een gewone man te zijn. Maar Fraser en Lucy blijken elkaar wel op meerdere vlakken te begrijpen. Hierdoor vertrouwt Lucy hem volkomen en slaat ze een weg in met vreselijke gevolgen.

Atmosphere – In Verstoten hangt een grimmige, spannende en verdrietige sfeer. Doordat Lucy zich vaak onbegrepen voelt, is ze nog wel eens verdrietig. Daarnaast heeft ze ook regelmatig ruzie met haar moeder, waardoor er een grimmige sfeer ontstaat in Verstoten. Daarnaast hangt er ook een spannende sfeer in Verstoten, omdat je vooral wilt weten wie Fraser is en wat hij achter houdt.

Writing – Sterre Collins heeft Verstoten op een prachtige wijze geschreven. De personages zijn realistisch neergezet en hun emoties zijn absoluut een belangrijk onderdeel van het verhaal. En die emoties in combinatie met heftige gebeurtenissen hebben er dankzij Sterre Collins ervoor gezorgd dat Verstoten een aangrijpend verhaal is geworden.

Plot – Het eerste gedeelte van Verstoten laat je kennis maken met Lucy. Je leert haar, maar vooral al problemen kennen. Eenmaal haar kennende, worden ook de andere personages steeds wat belangrijker. Uiteindelijk ondergaat Lucy gedurende Verstoten een verandering, waardoor ze keuzes maakt met vreselijke gevolgen.

Intrigue Verstoten is een intrigerend verhaal, omdat je ten eerste wilt weten of het Lucy gaat lukken om haar vader te vinden. Ten tweede wil je meer weten over Fraser, want wie is hij nu eigenlijk? Daarnaast wil je ook graag weten hoe het komt dat Lucy gedurende het verhaal zo verandert.

Logic – De gebeurtenissen in Verstoten zijn vanzelfsprekend het gevolg van de emoties van onder andere Lucy. Natuurlijk zie je verschillende gebeurtenissen al aankomen, maar er zijn vanzelf ook verrassende wendingen in Verstoten.

Enjoyment – Al met al is Verstoten een ontroerend en heftig verhaal. Door de afwisseling tussen de dialogen, de brieven en de gedachtes blijft Verstoten fascineren. En door de emotionele schrijfstijl van Sterre Collins is Verstoten een aangrijpend verhaal!

Hamley Books bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Verstoten

Auteur: Sterre Collins

Genre: Young Adult

Uitgeverij: Hamley Books

Bladzijdes: 345

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789463967884

Beoordeling: 4/5 sterren


2 gedachten over “Recensie: Verstoten – Sterre Collins

Geef een reactie