Recensie: Vermoorde onschuld (Kim Stone #7) – Angela Marsons

Recensie: Vermoorde onschuld (Kim Stone #7) – Angela Marsons

Deze recensie kan spoilers van de voorgaande delen bevatten.

Op een koude winternacht wordt een baby te vondeling gelegd bij het politiebureau. Tegelijkertijd wordt het lichaam van een jonge sekswerker gevonden en al snel volgen er meer slachtoffers. Er blijkt een seriemoordenaar actief te zijn, die op kwetsbare vrouwen jaagt. Hoe meer doden er vallen, hoe gecompliceerder de zaak wordt. Terwijl Kim en haar team alles op alles zetten om de moordenaar te ontmaskeren, wordt het onderzoek naar de vondeling gehinderd door vrouwen die claimen zijn moeder te zijn.

De twee onderzoeken leiden het team naar een angstaanjagend wereld van menselijke exploitatie en wreedheid. Als het bewijs naar Kims verleden begint te wijzen, komt ook haar eigen leven in gevaar…

“‘Weet je wat, Bryant,’ zei ze. Hij wendde zich tot haar, duidelijk wachtend op een of andere diepgaande verklaring over de gebeurtenissen van die avond. Ze keek hem glimlachend aan. ‘Ik hou van dit werk.’”

Angela Marsons, Vermoorde onschuld

Personages (Characters) Vermoorde onschuld vertelt het verhaal van detective Kim Stone en haar team die op dat moment aan twee verschillende onderzoeken werken. In eerste instantie wordt Stone geconfronteerd met moederlijke gevoelens of eigenlijk het feit dat ze die niet heeft, maar gelukkig weet haar team wel wat nodig is voor de ten vondeling gelegde baby. In het andere onderzoek wordt Stone geconfronteerd met een aantal oude bekenden, waarvan één iemand die ze al uit haar verre verleden kent. Het oplossen van beide onderzoeken verloopt moeizaam, maar Stone en haar team doen niet anders dan strijden om de juiste aanwijzingen te vinden en dus de dader(s) te kunnen pakken.

Sfeer (Atmosphere) – De sfeer in Vermoorde onschuld is geheimzinnig en spannend. De spannende sfeer wordt gecreëerd door het feit dat er elk moment weer een onschuldige nieuwe slachtoffers zouden kunnen vallen en dat Stone voor bloedstollende gebeurtenissen staat. De geheimzinnige sfeer daarentegen wordt gecreëerd door de onbekende dader(s) en met de onbekende reden(en) waarom ze die daden hebben verricht. Daarbij blijft het vaak onduidelijk wat de volgende stap is van de dader(s).

Schrijfstijl (Writing) – Angela Marsons heeft Vermoorde onschuld geschreven met haar vlotte en fijne schrijfstijl. Vermoorde onschuld wordt daarnaast eigenlijk verdeeld in twee delen; het onderzoek naar de ten vondeling gelegde baby en het onderzoek naar de moord op de sekswerker. Ondanks de afzonderlijke onderzoeken weet Angela Marsons er toch één geheel van te maken, voornamelijk door de onderlinge en samenwerkende relaties tussen Stone en haar team.

Plot (Plot) Vermoorde onschuld begint met de bij het politiebureau ten vondeling gelegde baby, waarbij algauw duidelijk wordt dat Stone niets met baby’s heeft maar gelukkig een aantal van haar team wel. Haast tegelijkertijd wordt duidelijk dat er een dodelijk slachtoffer is gevallen, waarbij Stone voor een andere uitdaging staat. Het team van Stone wordt opgedeeld, waarbij Stone voornamelijk bezig gaat met de moord op de sekswerker en een aantal andere van haar team het onderzoek doen naar het ten vondeling gelegde baby. Gaandeweg Vermoorde onschuld wordt duidelijk dat in beide onderzoeken weinig aanwijzingen zijn gevonden, maar zowel Stone als haar team doen er alles aan om beide zaken op te lossen. Maar hiervoor blijkt wel veel doorzettingsvermogen voor nodig te zijn.

Intrige (Intrigue) Vermoorde onschuld is een intrigerend verhaal, voornamelijk ook door de twee verschillende onderzoeken. Ten eerste wil je natuurlijk weten waarom de baby ten vondeling is gelegd, maar daarnaast wil je ook weten of het Stone gaat lukken om de moord rondom de sekswerker op te lossen. Vooral om meer slachtoffers te kunnen voorkomen.

Logica (Logic) – De gebeurtenissen in Vermoorde onschuld zijn voor een thriller logisch. Dit komt natuurlijk omdat er spannende gebeurtenissen plaatsvinden in Vermoorde onschuld, maar daarnaast ook wel voorspelbare en onvoorspelbare gebeurtenissen. Deze combinatie zorgt ervoor dat Vermoorde onschuld een realistischer verhaal wordt, die tevens op een fijne manier is opgebouwd.

Amusement (Enjoyment) Vermoorde onschuld is een spannende, geheimzinnige en intrigerende thriller, waarin Kim Stone en haar team de dader(s) van twee verschillende onderzoeken proberen te ontmaskeren. Beide onderzoeken zijn op hun manier aangrijpend, want wie laat er nu een baby achter en waarom zou een sekswerker vermoord moeten worden. Ondanks dat Stone en haar team weinig tot geen vooruitgang boeken in beide zaken, blijft Kim Stone maar ook haar team zoeken naar de juiste aanwijzingen om ze in de goede richting te sturen. Angela Marsons weet door de afwisseling van perspectieven de verschillende onderzoeken op een leuke en intrigerende manier neer te zetten, waarbij de oude en doortastende Kim Stone weer veel aandacht krijgt.

Boekerij bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Vermoorde onschuld

Auteur: Angela Marsons

Genre: Thriller

Uitgeverij: Boekerij

Bladzijdes: 360

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789022599495

Beoordeling: 4/5 sterren

Eén gedachte over “ Recensie: Vermoorde onschuld (Kim Stone #7) – Angela Marsons

Geef een reactie