Recensie: Verloren meisjes (Kim Stone #3) – Angela Marsons

Recensie: Verloren meisjes (Kim Stone #3) – Angela Marsons

Deze recensie kan spoilers van voorgaande delen bevatten.

Kim Stone is een briljante rechercheur met een prachtige carrière, al zorgt haar eigengereide werkwijze geregeld voor problemen met haar superieuren. Ook haar moeilijke verleden maakt haar soms kwetsbaar, maar ze laat zich door niets of niemand tegenhouden – Kim geeft het woord ‘koppig’ een geheel nieuwe betekenis.

Twee negenjarige meisjes, Charlie en Amy, verdwijnen. Hun families belanden in een nachtmerrie. Een bericht bevestigt hun ergste vermoedens: de twee zijn ontvoerd. Tussen de twee gezinnen ontspint zich een strijd op leven en dood. Welk spoor Kim Stone ook onderzoekt, de dader lijkt haar steeds een stap voor te zijn. Ze begint te vrezen dat deze intelligente en genadeloze misdadiger haar te slim af zal zijn. Zal een van de kinderen de ultieme prijs voor haar falen moeten betalen?

“‘Ik ben een doordrammer en koppig…’
‘Dat klopt, Stone,’ reageerde hij.
‘Ik zal niet eten, slapen of drinken tot…’
‘Oké, Stone. De zaak is voor jou.’
‘Niemand zal harder werken dan ik… Hè, wat?'”

Angela Marsons, Verloren meisjes

Personages (Characters) Verloren meisjes vertelt het verhaal van detective Kim Stone, die onderzoek doet naar de ontvoering van twee negenjarige meisjes. Ondanks haar eigenzinnige werkwijze doet detective Stone er alles aan om de meiden te vinden. Daarbij moet ze de rust bewaren en zijn zelfs de kleine details van belang. Bovendien moet detective Stone personen en dingen accepteren, wat ze eigenlijk best wel moeilijk vindt. Ook moet ze opletten om niet meegenomen te worden met alle emoties en daardoor zichzelf kwijt te raken. Maar één ding is zeker, detective Stone doet er alles aan om het onderzoek tot een goed einde te brengen.

Sfeer (Atmosphere) – De sfeer in Verloren meisjes is, zoals verwacht bij een thriller, spannend en mysterieus. De spanning komt natuurlijk omdat het lang onzeker blijft of het detective Stone lukt om de meiden op tijd te redden. En daarnaast zorgen de geheimzinnige ontvoerders voor een mysterieuze sfeer.

Schrijfstijl (Writing) – Angela Marsons heeft Verloren meisjes op een fijne en bovenal vlotte manier geschreven. Ook ditmaal wordt Verloren meisjes vanuit verschillende perspectieven geschreven, waaronder detective Kim Stone, de ontvoerders en de twee meiden. Tegelijkertijd krijgt Angela Marsons het voor elkaar om Verloren meisjes continu enerverend te houden.

Plot (Plot) – Je wordt vanaf de eerste bladzijde in Verloren meisjes meteen meegenomen in het onderzoek naar de twee vermiste meiden. Steeds beetje bij beetje ontdek je wie de ontvoerders zijn en ook wordt langzaam duidelijk in welke richting ze moeten zoeken naar de verblijfplaats van de meiden. Uiteraard wordt er ook langzaam opgebouwd naar de ultieme climax op het einde van Verloren meisjes.

Intrige (Intrigue) Verloren meisjes is een intrigerend verhaal, voornamelijk omdat je wilt weten of het detective Kim Stone lukt om de meiden weer te vinden. Daarnaast zorgen de verschillende perspectieven er ook voor dat het verhaal vanuit meerdere hoeken wordt belicht, waardoor Verloren meisjes maar blijft fascineren.

Logica (Logic) – De gebeurtenissen in Verloren meisjes zijn voor het genre thriller allemaal logisch. Zo zijn er natuurlijk ook onverwachte gebeurtenissen, maar ook verrassende wendingen betreffende het onderzoek.

Amusement (Enjoyment) – Al met al is Verloren meisjes een spannende en intrigerende thriller. Alhoewel je “weet” wie de ontvoerders zijn, blijft het bloedstollend of het detective Kim Stone gaat lukken om de meiden op tijd te vinden. Daarnaast is het doorzettingsvermogen van detective Stone ook erg fascinerend. Angela Marsons heeft met Verloren meisjes weer een geweldige thriller geschreven!

Boekerij bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Verloren meisjes

Auteur: Angela Marsons

Genre: Thriller

Uitgeverij: Boekerij

Bladzijdes: 429

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789022591413

Beoordeling: 4/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: Verloren meisjes (Kim Stone #3) – Angela Marsons

Geef een reactie