Recensie: Vergif – Jennifer Donnelly

Recensie: Vergif – Jennifer Donnelly

De knappe Sophie, met rode lippen en een huis zo wit als sneeuw, staat op het punt de troon over te nemen. Haar stiefmoeder heeft echter andere plannen. Volgens haar is Sophie te lief en te aardig om te regeren, en Sophie gelooft haar.

Wanneer een jager de opdracht krijgt om Sophie te vermoorden, ontdekt ze een ongekend vuur in zichzelf. Met de hulp van zeven mysterieuze vreemden besluit Sophie terug te winnen wat haar toebehoort.

“‘Iedereen moet zijn hart volgen, anders sterf je lang voordat het ophoudt met kloppen.’”

Jennifer Donnelly, Vergif

Characters Vergif vertelt het verhaal van Sophie. Sophie is een prinses en staat op het punt om de troon over te nemen. Maar haar stiefmoeder vindt haar te lief en te aardig. Wanneer er wordt geprobeerd om Sophie te vermoorden, ontdekt Sophie een andere kant van zichzelf kennen. Ook probeert Sophie haar ‘zachte’ karaktereigenschappen juist in haar voordeel te laten werken.

Atmosphere – In Vergif heersen verschillende sferen. Zo is Vergif erg sprookjesachtig, maar ook spannend, mysterieus, soms verdrietig en soms ook heel erg vrolijk. De sfeer is vooral afhankelijk van de emoties van de personages.

Writing – Jennifer Donnelly heeft Vergif op een fijne en vlotte manier geschreven. Sophie is op een prachtige en bovenal sprookjesachtige wijze neergezet. Tevens is de worldbuilding uitstekend uitgewerkt.

Plot Vergif wordt voornamelijk verteld vanuit het perspectief van Sophie. Vanaf de eerste bladzijdes wordt duidelijk dat Sophie te maken heeft met een boze stiefmoeder. En deze stiefmoeder bepaald eigenlijk vanaf dat moment het leven van Sophie. Gedurende het hele verhaal vinden er daarnaast nog een aantal onverwachte gebeurtenissen plaats.

Intrigue – In eerste instantie is Vergif niet heel intrigerend, mede doordat er nog niet veel gebeurtenissen plaatsvinden. Maar vanaf het moment dat wordt geprobeerd om Sophie te vermoorden, wordt Vergif intrigerend.

Logic – De gebeurtenissen in Vergif zijn erg logisch, maar soms ook totaal onverwachts. Vaak zijn de gebeurtenissen het gevolg van emoties die weer voortkomen uit gebeurtenissen in het verleden.

Enjoyment – Al met al is Vergif een sprookjesachtig verhaal. Daarnaast laat Vergif zien dat de booswichten graag gebruik maken van de vriendelijke karaktereigenschappen van personages. Maar daarentegen laat Vergif ook zien dat de eigenschappen van Sophie juist enorm krachtig zijn.

Uitgeverij De Fontein bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Vergif

Auteur: Jennifer Donnelly

Genre: Young Adult

Uitgeverij: De Fontein

Bladzijdes: 390

Bindwijze: Ebook

ISBN: 9789026153730

Beoordeling: 4/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: Vergif – Jennifer Donnelly

Geef een reactie