Recensie: Verborgen waarheid (Kim Stone #8) – Angela Marsons

Recensie: Verborgen waarheid (Kim Stone #8) – Angela Marsons

Deze recensie kan spoilers van de voorgaande delen bevatten.

Wanneer Sadie Winters dood op het pad naast haar school wordt aangetroffen denkt iedereen dat ze van het dak gesprongen is – de laatste wanhoopsactie van een getroebleerd meisje. Maar dan overlijdt ook een jongen van diezelfde school. Rechercheur Kim Stone is ervan overtuigd dat dit niet zomaar tragische ongelukken zijn.

Als Kim en haar team het duistere web van geheimen binnen de school proberen te ontrafelen, blijkt een lerares de sleutel tot de waarheid bij zich te dragen. Vlak voordat ze haar zwijgen doorbreekt, krijgt ze een dodelijk ongeluk. Kim is bang dat meer kinderen op de school gevaar lopen en vreest voor het ergste scenario: is het mogelijk dat een van de leerlingen verantwoordelijk is voor de moorden?

“Maar de eenzaamheid in haar binnenste was zo bekend en daarom zo welkom. Ze wist, ze voelde dat die haar troostte. Al zolang ze zich kon herinneren, had ze dingen in haar brein weggeborgen in dozen. In elke doos zat iets dat haar kon kwetsen, haar zo diep kon raken dat het haar ziel zou versplinteren.”

Angela Marsons, Verborgen waarheid

Personages (Characters) Verborgen waarheid vertelt het verhaal van rechercheur Kim Stone en haar team, die onderzoek doen naar de twee overlijdens op dezelfde school. In eerste instantie denkt iedereen dat Sadie, het eerste slachtoffer, zelfmoord heeft gepleegd. Maar Stone twijfelt hier vrijwel meteen aan. Ze doet er dan ook alles aan om haar gelijk te bewijzen en wanneer er opnieuw een overlijden plaatsvindt weet ze het zeker. Tegelijkertijd komen Stone en haar team erachter dat er op de school vele geheimen rond zwerven die uiteindelijk een heel geheimzinnig netwerk vormen. Maar Stone gaat door totdat ze de waarheid boven tafel heeft, ook om de andere leerlingen te beschermen.

Sfeer (Atmosphere) – De sfeer in Verborgen waarheid is spannend en geheimzinnig. De spanning wordt gecreëerd door de onverwachte overlijdens en daarbij wordt algauw duidelijk dat er iets duisters zich afspeelt op de school. Met als gevolg dat het verhaal continu spannend blijft met de vraag of er niet meer slachtoffers gaan vallen. Dit zorgt tegelijkertijd ook voor de geheimzinnige sfeer, vooral door de vele geheimen die de school verborgen houdt.

Schrijfstijl (Writing) – Angela Marsons heeft Verborgen waarheid geschreven met haar vlotte en fijne schrijfstijl. Daarbij heeft ze weer een ouderwetse Stone weten neer te zetten; oftewel iemand die er weer alles aan doet om de waarheid boven tafel te krijgen en andere slachtoffers probeert te voorkomen. Daarnaast weet Angela Marsons de spanning en geheimzinnigheid lang in het verhaal vast te houden.

Plot (Plot) Verborgen waarheid begint met het overlijden van Sadie. Algauw wordt de conclusie getrokken dat dit zelfmoord moet zijn, maar Stone twijfelt hier vrijwel direct aan. Stone probeert er dan ook alles aan te doen om meer aanwijzingen te vinden dat het een moord betreft. En wanneer er een tweede overlijden plaatsvindt op de school weet Stone het nu zeker. Er is wat op de school gaande wat voor de twee overlijdens heeft gezorgd, maar de buitenwereld niet mag weten. Als iemand op de school wel haar verhaal wil vertellen, wordt zij plotseling doodgereden. Uiteindelijk weet Stone en haar team toch het netwerk van geheimen te ontrafelen, maar dat is niet zonder risico.

Intrige (Intrigue) Verborgen waarheid is een intrigerend verhaal. Ten eerste omdat wederom de oude Stone zoals we haar kennen weer op haar manier te werk gaat; oftewel doorgaan totdat ze haar gelijk heeft en alle geheimen heeft ontrafeld. Ten tweede omdat het lang spannend blijft of er na de twee overlijdens er nog meer zullen volgen. En als laatste omdat het lang onduidelijk blijft wat nu de exacte reden(en) zijn voor de overlijdens.

Logica (Logic) – De gebeurtenissen in Verborgen waarheid zijn voor een thriller logisch; oftewel veel spannende en geheimzinnige gebeurtenissen. Daarbij bevat het verhaal zowel voorspelbare als onvoorspelbare gebeurtenissen, wat zorgt voor een logischere dynamiek in het verhaal. Samen met de spanning en geheimzinnigheden is Verborgen waarheid een samenhangende thriller.

Amusement (Enjoyment) Verborgen waarheid is een spannend, geheimzinnig en intrigerend verhaal over detective Kim Stone die het vermoeden heeft dat er meer speelt op de school waar kort na elkaar twee leerlingen zijn overleden. Hoewel in eerste instantie iedereen denkt dat Sadie zelfmoord heeft gepleegd, doet Stone het al anders vermoeden. Ze gaat samen met haar team opzoek naar de waarheid en dan overlijdt er opnieuw een leerling. Maar elke keer dat Stone denkt een stap dichterbij de waarheid te komen, gebeurt er wel weer iets wat dat verandert. Maar Stone gaat door tot alle geheimen zijn ontrafeld, zelfs met uiteindelijk verschrikkelijke gevolgen. Dit weet Angela Marsons dan ook wederom op een geweldige manier neer te zetten. En dan voornamelijk door lang de spanning en geheimzinnigheden in Verborgen waarheid vast te houden.

Boekerij bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Verborgen waarheid

Auteur: Angela Marsons

Genre: Thriller

Uitgeverij: Boekerij

Bladzijdes: 392

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789049202231

Beoordeling: 4/5 sterren

Geef een reactie