Recensie: Verbeeld me (Shatter Me #6) – Tahereh Mafi

Recensie: Verbeeld me (Shatter Me #6) – Tahereh Mafi

Deze recensie kan spoilers van voorgaande delen bevatten.

Nu Ella weet wie Juliette is en waarvoor ze is gecreëerd, is alles alleen maar ingewikkelder geworden. Terwijl ze worstelt met haar verleden en een toekomst tegemoet gaat die onzekerder is dan ooit, vervagen de lijnen tussen goed en kwaad – net als die tussen Ella en Juliette.

Met oude vijanden op de loer, lijkt zij niet de enige die kan beslissen over haar lot. De dag des oordeels voor Het Herstel komt dichterbij, maar zal ze zelf kunnen kiezen aan welke kant ze vecht?

“Bladeren die huiveren onder het gewicht van gelatenheid, vast aan het juk van takken die met gemak buigen en breken. Ik droom van wind, hele lengtes wind. Meterslange wind, hectaren wind, oneindig gefluister dat samensmelt om een enkele bries te vormen. Ik hoor wind door het wilde gras van de bergen in de verte kammen, ik hoor wind zijn bekentenissen janken op lege, eenzame vlakten. Ik hoor het sst sst sst van wanhopige rivieren die proberen de wereld tot bedaren te brengen in een vruchteloze poging zichzelf te kalmeren.”

Tahereh Mafi, Verbeeld me

CharactersVerbeeld me vertelt het verhaal van Juliette, maar daarnaast ook van Ella, Warner en Kenji. Steeds beetje bij beetje komt Juliette achter de waarheid over haar verleden, waardoor ze nog strijdvaardiger wordt dan ze al was. Daarnaast zijn Warner en Kenji super trouw aan Juliette en doen ze alles om haar te beschermen. Tevens blijkt Juliette super sterk te zijn, ook op momenten dat ze niet helemaal zichzelf is.

Atmosphere – Het voorgaande deel Weersta me eindigde enorm spannend, waardoor Verbeeld me dan ook niet anders dan enerverend kan beginnen. Daarnaast hangt er in Verbeeld me een spannende, mysterieuze en raadselachtige sfeer door alle gebeurtenissen die zich voordoen. Ook zorgen de personages ervoor dat er een strijdvaardige sfeer heerst in Verbeeld me.

Writing – Tahereh Mafi heeft een bijzondere, vlotte en bovenal een fijne schrijfstijl. Deze schrijfstijl heeft een betoverende werking, waardoor je echt in het verhaal wordt meegenomen. Daarnaast weet Tahereh Mafi de karakter van de personages prachtig naar voren te laten komen gedurende het verhaal.

Plot Verbeeld me is het laatste deel uit de Shatter me serie. Vanaf de eerste bladzijde is Verbeeld me spannend, vooral omdat je niet weet wat er met bepaalde personages is gebeurd. Maar langzaam krijg je steeds beetje bij beetje meer informatie. Maar helaas viel het einde van Verbeeld me wel wat tegen, waarschijnlijk omdat ik er veel meer van had verwacht door de geweldige verhalen die zich daarvoor hebben afgespeeld.

Intrigue – Doordat het onbekend is wat er met sommige personages is gebeurd, blijft Verbeeld me intrigeren. Daarnaast blijft Verbeeld me ook boeien, omdat je absoluut wilt weten hoe het met Juliette en Het Herstel gaat eindigen.

Logic – Veel gebeurtenissen in Verbeeld me zijn het gevolg van eerder uitgedachte plannen. Desondanks moest er soms nog best veel worden geïmproviseerd, maar desondanks volgden de gebeurtenissen elkaar wel op een natuurlijke manier op.

Enjoyment – Al met al is Verbeeld me een prima einde van de Shatter Me serie. Helaas viel het einde van Verbeeld me tegen door mijn hoge verwachtingen, maar de strijdvaardigheid van de personages maakt veel goed. Daarnaast is de schrijfstijl van Tahereh Mafi weer subliem!


Titel: Verbeeld me

Auteur: Tahereh Mafi

Genre: Young Adult, Fantasy

Uitgeverij: Blossom Books

Bladzijdes: 451

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789463491907

Beoordeling: 4/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: Verbeeld me (Shatter Me #6) – Tahereh Mafi

Geef een reactie