Recensie: Val en Verlossing (De Grisha #3) – Leigh Bardugo

Recensie: Val en Verlossing (De Grisha #3) – Leigh Bardugo

Deze recensie kan spoilers van voorgaande delen bevatten.

Diep in een eeuwenoud netwerk van tunnels en grotten kan een verzwakte Alina niet anders dan de hulp van de zonderlinge Apparat accepteren, terwijl zijn volgelingen haar aanbidden als een heilige. Maar Alina wil geen heilige zijn: ze wil samen met Mal op jacht naar de vuurvogel en zoeken naar een zekere prins, van wie ze niet weet of hij nog in leven is.

Alina zal nieuwe bondgenootschappen moeten sluiten en oude rivaliteiten opzij moeten zetten tijdens de zoektocht naar de laatste versterker. Maar terwijl Alina de geheimen van de Duisterling begint te ontrafelen, ontdekt ze iets wat hun mysterieuze band voor altijd verandert. Het doden van de vuurvogel lijkt het enige dat Ravka kan redden van totale vernietiging, maar kan Alina de consequenties aan?

“De pijn was als een smal mes dat tussen mijn ribben door naar binnen gleed.”

Leigh Bardugo, Val en Verlossing

Val en Verlossing is ook met de kenmerkende, vlotte en fijne schrijfstijl van Leigh Bardugo geschreven. Wederom krijgt Leigh Bardugo het voor elkaar dat je een zwak krijgt voor de slechte personages en dat je echt verliefd wordt op de ‘goede’ personages. Ook is de worldbuilding wederom perfect. Daarnaast wordt Val en Verlossing verteld vanuit het perspectief van Alina.

Ditmaal moet Alina moeilijke beslissingen maken. Samen met haar vrienden probeert ze de Duisterling te verslaan, maar dat brengt wel consequenties met zich mee. Daarnaast moet Alina leren omgaan met verliezen.

Wederom heeft Leigh Bardugo het voor elkaar gekregen om Val en Verlossing te vullen met spanning en strijd. Ook zat Val en Verlossing vol met verrassende wendingen. Daarnaast eindigt De Grisha serie op een prachtige manier!


Titel: Val en Verlossing

Auteur: Leigh Bardugo

Genre: Young Adult, Fantasy

Uitgeverij: Blossom Books

Bladzijdes: 400

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789020679786

Beoordeling: 4/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: Val en Verlossing (De Grisha #3) – Leigh Bardugo

Geef een reactie