Recensie: Uit bloed en as (Blood and Ash #1) – Jennifer L. Armentrout

Recensie: Uit bloed en as (Blood and Ash #1) – Jennifer L. Armentrout

Poppy heeft nooit zeggenschap gehad over haar eigen leven. Als Maagd van het koninkrijk Solis leeft ze alleen: ze mag nooit worden aangeraakt, niemand mag haar gezicht zien, ze mag geen vrienden hebben en ze mag nooit alleen het kasteel verlaten. Poppy wordt continu herinnerd aan haar plicht aan de goden en de hele toekomst van Solis rust op haar schouders.

Dan ontmoet ze Hawke, een wachter die ervoor moet zorgen dat Poppy haar plichten zal volbrengen, én iemand die haar hoofd en hart totaal op hol brengt. Hij laat haar twijfelen aan alles waar ze ooit zo zeker van was. Maar als een gevallen koninkrijk plotseling opstaat en terug wil nemen waar het recht op denkt te hebben, gaat dat niet zonder geweld. Poppy moet in actie komen, nu haar ooit zo veilige wereld langzaam afbrokkelt.

“De dood is een oude vriendin die af en toe op bezoek komt, soms op een moment waarop je haar het minst verwacht terwijl je op andere momenten juist op haar zit te wachten.”

Jennifer L. Armentrout, Uit bloed en as

CharactersUit bloed en as vertelt het verhaal van Poppy, Maagd van het koninkrijk Solis. Langzamerhand vindt Poppy het steeds moeilijker om zich aan de regels omtrent de Maagd te houden. Tegelijkertijd brengt Hawke, haar wachter, haar hoofd op hol. Daarnaast gaat Poppy door alle verdrietige gebeurtenissen en meningen twijfelen aan alles en dus ook aan zichzelf. Maar Poppy heeft wel vertrouwen in haar vechtkunsten en ze gaat een gevecht dan ook niet uit de weg. Daarnaast weet Poppy op een gegeven moment niet meer wie ze nu wel of niet kan vertrouwen en ontdekt ze ook nieuwe dingen over zichzelf.

Atmosphere – In Uit bloed en as hangt een mysterieuze en spannende sfeer. De mysterieuze sfeer ontstaat door alle geheimzinnige personages en de raadselachtige gebeurtenissen die plaatsvinden. Daarnaast blijft het gedurende het hele verhaal spannend of Poppy geen slachtoffer gaat worden van het gevallen koninkrijk die de macht weer terug wil. En natuurlijk blijft het spannend wat de gevolgen zijn van de spannende gebeurtenissen die plaatsvinden.

Writing – Jennifer L. Armentrout heeft Uit bloed en as met een fijne en vlotte schrijfstijl geschreven. Zo hebben de personages, waaronder Poppy, veel diepgang verkregen en ook was de worldbuilding op zo’n manier beschreven dat ik mij de wereld helemaal kon voorstellen.

Plot Uit bloed en as begint al meteen met super veel informatie over de wereld en de personages, waardoor in het begin van Uit bloed en as het soms best verwarrend was door alle informatie. Desondanks wordt alles gedurende het verhaal duidelijk hoe alles nu precies in elkaar steekt. Maar daarnaast wordt er ook nog gedurende Uit bloed en as nieuwe informatie gegeven, maar deze informatie wordt meteen geïntegreerd in het verhaal.

Intrigue – Bij alle gebeurtenissen in Uit bloed en as was ik erg benieuwd hoe de gebeurtenissen gingen eindigen. Mede hierdoor is Uit bloed en as een intrigerend verhaal. Daarnaast maakt Poppy gedurende het verhaal een ontwikkeling door, wat er ook voor zorgt dat Uit bloed en as blijft fascineren.

Logic – De gebeurtenissen in Uit bloed en as zijn allemaal samenhangend. Daarnaast zijn de gebeurtenissen erg informatie en dus ook allemaal van toegevoegde waarde. Mede hierdoor had ik ook niet het idee dat Uit bloed en as overbodige gebeurtenissen bevat.

Enjoyment – Al met al is Uit bloed en as een heerlijk spannend en mysterieus verhaal. Meteen vanaf de eerste bladzijde krijg je een enorme infodump, maar gedurende het verhaal wordt duidelijk hoe alles precies in elkaar steekt. Daarnaast vinden er ook een aantal onverwachte gebeurtenissen plaats, waardoor Uit bloed en as blijft fascineren. Uiteindelijk ben ik door het einde enorm benieuwd naar het vervolg op Uit bloed en as!

Zomer & Keuning bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Uit bloed en as

Auteur: Jennifer L. Armentrout

Genre: New Adult, Fantasy

Uitgeverij: Zomer & Keuning

Bladzijdes: 544

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789020543964

Beoordeling: 4/5 sterren


2 gedachten over “Recensie: Uit bloed en as (Blood and Ash #1) – Jennifer L. Armentrout

Geef een reactie