Recensie: Uit as herrezen (De Raad van Vha’Rymn #3) – Valentijn Ringelberg

Recensie: Uit as herrezen (De Raad van Vha’Rymn #3) – Valentijn Ringelberg

Deze recensie kan spoilers van de voorgaande delen bevatten.

Na haar ontsnapping uit Fulsur Piek is het Phaun eindelijk gelukt om terug te keren naar het Wederwoud. Toch blijkt haar thuiskomst allesbehalve waar ze op had gehoopt. Het loopt spaak tussen Phaun en haar schoonzus Noova en beiden zullen ze de consequenties van hun acties onder ogen moeten zien.

Veel tijd om haar keuzes te overdenken krijgt Phaun echter niet, want ondanks haar hernieuwde vrijheid ligt de dreiging van de Raad van Vha’Rymn eeuwig op de loer.

Opnieuw begint ze aan een reis die haar innerlijke kracht als Vhéi op de proef zal stellen en waarin ze haast onoverkoombare hindernissen moet overwinnen. Zal Phaun er in slagen om de volken van Vha’Rymn te verenigen? Of is haar hoop op een betere toekomst tevergeefs?

“‘Blijven vechten voor waar jij in gelooft, blijven doorzetten om een beter leven voor jou en jouw dierbaren te creëren.’”

Valentijn Ringelberg, Uit as herrezen

Personages (Characters) Uit as herrezen vertelt het verhaal van Phaun. Na haar ontsnapping komt Phaun terug in het Wederwoud, maar daar blijkt dat haar zus Céli ondertussen te zijn overleden. Ze raakt gefrustreerd en geeft iedereen de schuld dat haar zus is overleden. Uiteindelijk maakt ze een moedig besluit, ook om haarzelf maar ook de rest van de bevolking te kunnen redden. Daarbij maakt Phaun echt een verandering door, ze wordt in diverse keuzes echt volwassen, maar dat kan ook niet anders dan wat ze allemaal heeft meegemaakt.

Sfeer (Atmosphere) – De sfeer in Uit as herrezen is spannend, mysterieus en daarbij ook nog erg avontuurlijk. De spanning wordt gecreëerd door de gebeurtenissen waarbij het leven van Phaun, maar ook van de andere personen op het spel staan. En daarbij heerst er een soort van spanning rondom Phaun hoe ze met alles omgaat. Daarnaast heerst er natuurlijk een mysterieuze sfeer doordat het soms onbekend is wat diverse volken nu exact van plan zijn. En daarbij ondergaat Phaun natuurlijk avontuurlijke gebeurtenissen die dan ook echt die sfeer meebrengen.

Schrijfstijl (Writing) – Valentijn Ringelberg heeft Uit as herrezen met een fijne, vlotte en ook levendige schrijfstijl geschreven. Daarnaast zorgt deze schrijfstijl er ook voor dat de worldbuilding geweldig is beschreven, aangezien ik de wereld en de gebeurtenissen goed kan inbeelden. Daarbij wordt Uit as herrezen verteld vanuit het perspectief van Phaun, waardoor we haar nog steeds beter leren kennen.

Plot (Plot) Uit as herrezen begint vrijwel meteen met het feit dat Phaun erachter komt dat haar zus Céli is overleden. Gaandeweg wordt er steeds meer duidelijk wat dit voor Phaun te betekenen heeft, maar ook komt ze achter de waarheid. Vervolgens wordt duidelijk welk pad Phaun aansluitend gaat bewandelen en wat het haar gaat brengen. En of het haar lukt om haar bevolking te redden.

Intrige (Intrigue) Uit as herrezen is een intrigerend verhaal, aangezien het verhaal vanaf de eerste bladzijde echt al ingrijpend is. want in eerste instantie wil je natuurlijk weten hoe Phaun met deze gebeurtenis omgaat. Gaandeweg blijft Uit as herrezen intrigeren, aangezien het continu spannend blijft waar Phaun allemaal in terechtkomt en hoe ze met alles omgaat om haarzelf maar ook haar vrienden/bevolking te redden.

Logica (Logic) – De gebeurtenissen in Uit as herrezen zijn voor een fantasie verhaal vrijwel logisch. Daarbij zijn natuurlijk enkele gebeurtenissen voorspelbaar, maar toch zijn er veel verrassende gebeurtenissen in Uit as herrezen. Daarnaast zijn er ook momenten dat Phaun droomt, maar ook die zijn op een ‘natuurlijke’ manier meegenomen in het verhaal. Alleen vond ik de gebeurtenissen aan het einde van Uit as herrezen wel erg snel gaan.

Amusement (Enjoyment) Uit as herrezen is een spannend, mysterieus en intrigerend verhaal. Phaun wordt op diverse manieren enorm op de proef gesteld. Waardoor we haar zien dealen met al deze gebeurtenissen, die soms ook veel van haar vragen. Door alle avontuurlijke gebeurtenissen die Phaun meemaakt is Uit as herrezen ook absoluut een intrigerend verhaal. Uiteindelijk wordt De Raad van Vha’Rymn serie mooi afgesloten en ik heb dan ook enorm genoten van deze serie.

CauldronBooks bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Uit as herrezen

Auteur: Valentijn Ringelberg

Genre: Young Adult, Fantasy

Uitgeverij: CauldronBooks

Bladzijdes: 360

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789083189055

Beoordeling: 4/5 sterren

2 gedachten over “Recensie: Uit as herrezen (De Raad van Vha’Rymn #3) – Valentijn Ringelberg

Geef een reactie