Recensie: Typewriter – Lotte van den Noort

Recensie: Typewriter – Lotte van den Noort

In 1930 is er een grote kloof tussen de armen en de rijken in New Orleans. Abbigail heeft geen familie meer en besluit om zich aan te sluiten bij de laatst overgebleven verzetsgroep: Monte Carlo.

Het leven van Abbigail wordt vanaf dat moment gevuld met gevaarlijke missies. Daarnaast verbergt Abbigail een groot geheim over haar verleden voor haar mede verzetsstrijders. Alleen Andrew en de arrogante en onuitstaanbare Jae weten van haar geheim af.

Wanneer de verzetsstrijders op hun hielen worden gezeten, wordt er besloten om hun schuilplaats om te bouwen tot een casino. Alles lijkt volgens plan te verlopen, totdat er plotseling duistere geheimen aan het licht komen.

‘Een vreemde emotie speelde bij Abby op. Een combinatie van spijt, afschuw maar ook enthousiasme. Ze was gek genoeg trots op zichzelf dat ze alles had geraakt.’

Lotte van den Noort, Typewriter

Typewriter wordt verteld vanuit het perspectief van Abby (Abbigail). Door deze keuze kom je er algauw achter wat de beweegredenen van Abby zijn om zich aan te sluiten bij een verzetsgroep en wat het grote geheim is dat ze met zich meedraagt.

Abby, Jae en Andrew zijn eigenlijk nog zeer jong, maar moeten zich door de gebeurtenissen uit hun verleden en het heden zich gedragen als volwassenen. Soms heb je totaal niet door dat ze nog zo jong zijn, maar er zijn ook momenten dat vooral Abby en Jae zich gedragen als kleine kinderen en op die momenten denk je er weer aan dat ze nog niet zo oud zijn.

Het einde was zeer verrassend, maar hierover kan ik niet te veel uitweiden anders worden er spoilers gegeven. Om dit einde goed tot zijn recht te laten komen, wordt de epiloog vanuit een ander perspectief geschreven.

Lotte van den Noort heeft een vlotte schrijfstijl en wanneer er zelfs spanning bij komt kijken leest Typewriter nog sneller weg. Daarnaast worden de personages zo beschreven dat je van de personages gaat houden! In het begin waren de personages oppervlakkig, maar door de gedachtes en de dialogen krijgen de personages veel meer diepgang.

Typewriter is geschreven in een bijzondere setting met een perfect passende sfeer! Het laat zien wat er toentertijd zich afspeelde in New Orleans, maar wel in een fascinerend jasje.


Titel: Typewriter

Auteur: Lotte van den Noort

Genre: Young Adult, Historisch

Uitgeverij: Wolf & Dragon

Bladzijdes: 257

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789082957518

Beoordeling: 4/5 sterren

Koop bij bol.com

Eén gedachte over “ Recensie: Typewriter – Lotte van den Noort

Geef een reactie