Recensie: Twee kunnen een geheim bewaren als er één dood is – Karen M. McManus

Recensie: Twee kunnen een geheim bewaren als er één dood is – Karen M. McManus

Nadat hun moeder wordt opgenomen in een afkickkliniek, verhuizen Ellery en haar tweelingbroer Ezra noodgedwongen naar hun oma in Echo Ridge. Hoewel het de geboorteplaats is van hun moeder, zijn ze er nog nooit geweest.

Echo Ridge is een dorpje waar veel vreemde en soms ook verdrietige gebeurtenissen plaatsvinden. Zo is de tante van Ellery en Ezra verdwenen op zeventienjarige leeftijd en tot op de dag van vandaag nog niet weergevonden. Een aantal jaar geleden is er ook een moord gepleegd op de Homecoming-koningin Lacey, en ook de moordenaar daarvan hebben ze nog niet gevonden.

Onderweg naar het huis van oma, moeten Ellery, Ezra, oma en de buurvrouw van oma plotseling stoppen voor iets wat op de weg ligt. Wanneer ze zijn uitgestapt, blijkt er een man op de grond te liggen die is aangereden. Helaas blijkt hij al overleden te zijn.

Na een aantal weken, beginnen er dreigingen te worden geuit naar de nieuwe Homecoming-koningin. Mensen denken meteen dat de moordenaar van Lacey weer terug is. Omdat de verdachte van de moord op Lacey niet meer in Echo Ridge woont, wordt nu het broertje Malcolm verdacht. Ook omdat hij precies op bepaalde momenten in de spotlight stond. Daarentegen gelooft Ellery niet dat Malcolm de persoon is die de dreigingen uit, maar is hij wel te vertrouwen als er weer opnieuw een meisje wordt vermist?

‘Een bries blaast een paar verdwaalde lokken in haar gezicht. Ze ziet zo bleek en heeft zulke scherpe jukbeenderen en z’n koppige kin, dat ze er streng zou uitzien als ze die ogen niet had. Die zijn inktzwart, enorm, staan een beetje katachtig schuin en hebben zulke lange wimpers dat ze wel nep lijken.’

Karen M. McManus, Twee kunnen een geheim bewaren als er één dood is

De schrijfstijl van Karen M. McManus is zeer bijzonder, het is makkelijk en vlot leesbaar, maar daarentegen wordt je als lezer ook aan lijntje gehouden. Hierdoor blijf je maar doorlezen, omdat je steeds niet weet wie nu de moordenaar is. Want wie wil nu niet weten wie de moordenaar is?!

Twee kunnen een geheim bewaren als er één dood is wordt vertelt vanuit de perspectieven van Ellery en Malcolm. Door de verschillende perspectieven krijg je meer inzicht in de gebeurtenissen die zich afspelen in Echo Ridge.

Ellery en Ezra zijn in hun kindertijd meerdere malen verhuist, maar tegenwoordig zit hun moeder in een afkickkliniek. Hierdoor wonen Ellery en Ezra bij hun oma in Echo Ridge. Ellery denkt overal over na en wil snel verbanden tussen iets leggen. Daarnaast is zeer achterdochtig en is vooral geïnteresseerd in de verdwijnen van hun tante en in de moord op Lacey. Op school raakt ze bevriend met Malcolm. Malcolm is een jongen dat niet graag in de spotlight staat. Daarnaast is hij wel het broertje van de beruchte Declan. Declan werd verdacht van de moord op Lacey.

Twee kunnen een geheim bewaren als er één dood is heeft een verrassend einde met een onverwachte twist. Daarnaast is het verhaal spannend en intrigerend, waardoor je maar blijft doorlezen om de moordenaar te ontmaskeren!


Titel: Twee kunnen een geheim bewaren als er één dood is

Auteur: Karen M. McManus

Genre: Young Adult, Thriller

Uitgeverij: van Goor

Bladzijdes: 277

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789000364381

Beoordeling: 4/5 sterren

Koop bij bol.com

2 gedachten over “Recensie: Twee kunnen een geheim bewaren als er één dood is – Karen M. McManus

Geef een reactie