Recensie: Twee fonkelrode sterren in de blinkend witte sneeuw – Davide Morosinotto

Recensie: Twee fonkelrode sterren in de blinkend witte sneeuw – Davide Morosinotto

Viktor Nikolajevitsj Danilov is geboren op 17 november 1928 in Leningrad. Zijn ouders werkten bij de Hermitage totdat de oorlog uitbrak. Samen met zijn tweelingzus Nadja moesten ze vluchten uit Leningrad.

Alleen belandden Viktor en Nadja per ongeluk in twee verschillende treinen. Uiteindelijk probeert Viktor Nadja weer te vinden, maar daarbij moeten beide heftige avonturen meemaken.

“Ik hoorde niets meer, alleen maar een fluittoon, en van wat er daarna is gebeurd herinner ik me alleen wat flarden, alsof het foto’s zijn in mijn hoofd.”

Davide Morosinotto, Twee fonkelrode sterren in de blinkend witte sneeuw

Twee fonkelrode sterren in de blinkend witte sneeuw wordt op een bijzonder manier verteld. Het verhaal wordt namelijk verteld vanuit de aantekeningen in de schriften van de hoofdpersonages Viktor en Nadja die ze tijdens hun avonturen hebben opgeschreven. Daarnaast worden deze schriften beoordeeld door de rapporten die geschreven zijn door Kolonel Smirnov, die ook nog eens aantekeningen maakten in de schriften. Tevens werden er foto’s getoond uit die periode en waren er kaarten toegevoegd, waardoor je nog een beter beeld krijgt van wat er allemaal in de Tweede Wereldoorlog is gebeurd.

De tweeling Viktor en Nadja zijn twaalf jaar oud als de oorlog in de Sovjet-Unie uitbreekt. Wanneer ze op de trein worden gezet raken ze elkaar kwijt. Ondanks de gevaren van de oorlog proberen ze elkaar terug te vinden. Daarbij maken ze gebruik van hun kennis en hun kinderlijke ideeën. Daarnaast hebben ze soms totaal niet door hoe gevaarlijk de acties zijn die ze ondernemen.

Twee fonkelrode sterren in de blinkend witte sneeuw is een bijzonder en bovenal meeslepend verhaal. Daarnaast bevat het verhaal een fijn tempo, waardoor het lekker vlot wegleest. Tevens is het niet kinderlijk of met moeilijke woorden geschreven, waardoor het verhaal een groot publiek zou aanspreken. Bovendien laat Twee fonkelrode sterren in de blinkend witte sneeuw zien hoe de Tweede Wereldoorlog werd beleefd vanuit de Sovjet-Unie. Daarnaast is Twee fonkelrode sterren in de blinkend witte sneeuw een waarheidsgetrouw verhaal vermengd met fictieve elementen.

Fantoom bedankt voor het beschikbaar stellen van dit exemplaar.


Titel: Twee fonkelrode sterren in de blinkend witte sneeuw

Auteur: Davide Morosinotto

Genre: Young Adult

Uitgeverij: Fantoom

Bladzijdes: 510

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789059247260

Beoordeling: 4/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: Twee fonkelrode sterren in de blinkend witte sneeuw – Davide Morosinotto

Geef een reactie