Recensie: Tussentijd – Erik Hensel

Recensie: Tussentijd – Erik Hensel

De succesvolle jonge zakenman Damian krijgt de schok van zijn leven als hij zijn broer Paul op tv ziet. Paul is op zijn zestiende van huis weggelopen en heeft sindsdien niets meer van zich laten horen. Damian neemt een rigoureuze beslissing en stapt op het vliegtuig: hij gaat zijn broer opzoeken.

Wanneer hij aankomt op het kleine tropische eiland waar Paul woont, is de man die hij treft heel anders dan hij had verwacht: Paul is terminaal ziek maar blijkt gelukkiger te zijn dan ooit. En hoewel Damian verhaal komt halen, is hij niet degene met de vragen. Paul houdt hem een spiegel voor en stelt confronterende vragen over liefde, succes en geluk. Waar gaat het nu echt om in het leven?

“Sowieso, wat is geluk eigenlijk? En moet je daar zoveel mee bezig zijn? Moet je actief gelukkig willen zijn of moet je het je laten overkomen als het zover is?”

Erik Hensel, Tussentijd

Erik Hensel heeft een fijne en vlotte schrijfstijl. De hoofdstukken zijn van perfecte lengte, waardoor er een fijn leestempo is gecreëerd in Tussentijd. Daarnaast wordt Tussentijd verteld vanuit het perspectief van Damian.

Damian is een succesvolle jonge zakenman. Zijn broer Paul is op zijn zestiende van huis weggelopen en het contact sindsdien is verwaterd. Wanneer ze elkaar na al die jaren weer tegenkomen, blijkt dat de broers anders denken betreffend geluk en succes. Dit levert dan ook waardevolle gesprekken met vragen op.

Tussentijd is een uitstekend verhaal dat ook jou een spiegel voorhoudt betreffend geluk en succes. Helaas had ik deze motivering al eens eerder ergens gelezen en was het niet nieuw meer voor mij. Ook miste ik op diverse momenten de diepgang in de gesprekken, want deze werden door de schrijver vaak afgekapt. Ook zou het een toevoeging zijn geweest om te laten zien wat de gesprekken tussen Paul en Damian nou uiteindelijk met Damian hebben gedaan. Is hij veranderd of is hij hetzelfde gebleven als daarvoor?

Luitingh Sijthoff bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Tussentijd

Auteur: Erik Hensel

Genre: Roman

Uitgeverij: Luitingh Sijthoff

Bladzijdes: 191

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789024589630

Beoordeling: 4/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: Tussentijd – Erik Hensel

Geef een reactie